Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 21:50
5022 citiri
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria din Rociu a fost preluată din tată în fiu FOTO Facebook / Aurel Bălășoiu

Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020.

Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din partid săptămâna trecută după ce în presă s-a scris despre o presupusă relație sexuală dintre parlamentar și un tânăr. Acesta a negat că ar fi vorba despre el în filmare și a cerut concediu de odihnă de la Parlament până pe 19 octombrie, în zilele în care au loc ședințe de plen, pentru „motive personale”.

Bălășoiu este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Pitești. Acesta se află la primul mandat de parlamentar din partea PSD, după ce anterior a fost primar al Comunei Rogiu din Județul Argeș din 2004 până în 2020, când din simplu primar este propulsat de către partid în Parlament.

Din tată în fiu

În locul său, scaunul de primar al comunei a fost preluat de către fiul acestuia, Victor Mihai Bălăşoiu care, susținut de tată și de PSD, a reușit să obțină 73% din voturile cetățenilor. Conform declarației de avere a lui Bălășoiu junior, acesta are o avuție impresionantă. Acesta deține un apartament în Pitești, are aproximativ 110 hectare de teren agricol și patru hectare de pădure, iar în 2020 și-a cumpărat un Mercedes.

Un an mai târziu, în 2021, acesta a primit donație de la mama sa 100.000 de lei. În ce privesc veniturile tânărului, acesta a câștigat anul trecut, alături de soție, aproximativ 160.000 de lei.

Procurorii s-au sesizat din oficiu în cazul tatălui

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat marți, 4 octombrie, că s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD. Totodată, a fost deschis un alt dosar, pentru viol, în urma depunerii unei plângeri împotriva acestuia.

”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la săvârşirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost deschis un al doilea dosar, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.

”Menţionăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfăşoară in rem. Activitățile desfășurate în dosar nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

Citește și:
Ministrul Muncii nu se grăbește cu supraimpozitarea pensiilor speciale: „Nu am avut încă această discuție”
Ministrul Muncii nu se grăbește cu supraimpozitarea pensiilor speciale: „Nu am avut încă această discuție”
Ministrul Muncii Marius Budăi a afirmat că încă nu a fost o discuţie privind supraimpozitarea pensiilor speciale, neexistând prevederi în acest sens în PNRR, doar un articol care...
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Comentarii
Poza attila
attila
rank 5
România feudală
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Familia Balasoiu este domnitoare de multe (de)generatii.