Aurel Vainer in campanie, intre evrei

   

Presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), deputatul Aurel Vainer, s-a intalnit miercuri la Satu Mare cu aproximativ 50 de evrei la Sinagoga Mica si le-a cerut sprijinul pentru obtinerea unui nou mandat de parlamentar.

Vainer le-a spus evreilor ca intentioneaza sa-si continue demersurile facute pana acum pentru majorarea indemnizatiei pentru cei care au avut de suferit in perioada 1940 - 1945 si va milita pentru combaterea antisemitismului.

In intalnirile pe care le-a avut pana acum cu evreii, Vainer sustine ca acestia s-au plans ca nu se aplica legile privind retrocedarea proprietatilor si acordarea despagubirilor, cuvenite conform legislatiei in vigoare. Referitor la devastarea celor 131 de morminte din Cimitirul Evreiesc din Bucuresti, Aurel Vainer a spus ca a cerut autoritatilor pedepsirea aspra a vinovatilor, dar si a celor care se afla in spatele actiunii, adica a celor care scriu carti antisemite, dand exemplul unei tipografii din Craiova.

Candidatul evreilor a promis sa sprijine si mediul economic, afirmand ca va sustine initiativa legislativa privind trecerea Registrului Comertului in subordinea Camerei de Comert. Pentru a obtine un nou mandat de deputat, Aurel Vainer are nevoie de aproximativ 7.000 de voturi. In Satu Mare, la alegerile trecute a obtinut doar 167 de voturi, insa acum comunitatea evreiasca are mai putin de 100 de membri.
Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 13:14
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Se elimina obligativitatea completarii fisei postului, a foii de prezenta si a regulamentului intern pentru microintreprinderi
Angajatii microintreprinderilor cu cel mult 9 salariati nu vor mai fi obligati sa completeze sau sa ...
Gherta Mica: accident mortal cu sofer carbonizat
Joi noaptea, 6 mai 2021, in jurul orei 23.00, la Gherta Mica a avut loc un accident groaznic de ...
Consiliul Concurentei a inceput doua investigatii pe piata de electricitate
Consiliul Concurentei monitorizeaza cu atentie piata de electricitate, in contextul liberalizarii ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor