Aurel Vainer, despre numirea lui Sova: Mi-as pune banderola neagra la mana

Luni, 06 August 2012, ora 20:03

   

Aurel Vainer, despre numirea lui Sova: Mi-as pune banderola neagra la mana
"Nu as vrea sa arunc cuvinte mari, sunt efectiv amarat de tot(...) Mi se pare cam prea de tot(...) Mi-as pune banderola neagra la mana", a comentat deputatul Aurel Vainer (foto), presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, numirea in Guvern a lui Dan Sova (PSD).

Premierul Victor Ponta a decis, luni, sa il numeasca pe Dan Sova ministru pentru relatia cu Parlamentul, in ciuda faptului ca acesta a starnit in luna martie un scandal de amploare dupa ce a declarat intr-o emisiune de televiziune ca romanii nu au participat la persecutia evreilor si ca evreii au avut de suferit exclusiv din cauza armatei germane.

Mai mult, social-democratul (absolvent de istorie) a negat inclusiv contributia lui Ion Antonescu la prigoana evreilor, afirmatiile lui starnind proteste din partea comunitatii evreiesti nationale si internationale.

Sova nu mai este purtator de cuvant al PSD - Ponta il trimite sa ia lectii despre Holocaust

Intr-o interventie la B1 TV, Aurel Vainer a declarat luni seara ca premierul are tot dreptul sa isi aleaga colaboratorii, chiar si ministrii din Cabinet, dar s-a intrebat cum poate fi promovat ca ministru un om care a facut asemenea declaratii.

"E greu sa accepti ca un domn tanar, bine pregatit probabil din punct de vedere profesional juridic, are o licenta in istorie, sa poata sa declare cu atata nonsalanta ca in Romania nu a fost Holocaust?", s-a aratat acesta indignat, recunoscand ca a primit atunci o scrisoare in care Dan Sova isi cerea scuze, dar asta nu repara raul facut.

"Nu mai are PSD alti oameni pe care sa ii propuna ca ministri? Sa nu se supere domnul premier Ponta, dar sa iti alegi colaboratorii nu e de colea", a adaugat presedintele Federatiei Comunitatii Evreiesti.

Acesta a spus ca nu sustine ca un om nu se mai indreapta, dar "de la a te indrepta" si pana la a face parte din guvern intr-un timp atat de scurt e un "salt" mare, a comentat deputatul.

"Sunt foarte intristat(...) Eu sunt convins ca vor veni reactii de peste tot, pentru ca problema Holocaustului in Europa si in lume, in general, e la ordinea zilei, nu este indiferenta(...) Nu cred ca asta e solutia intr-un guvern de oameni tineri. Nu as vrea sa arunc cuvinte mari, sunt efectiv amarat de tot", a mai adaugat Aurel Vainer.

Acesta a mai spus ca in 3 iulie, cand a asistat la ce se intampla in Parlament, a declarat ca are un gust "foarte amar", iar acum constata ca problemele continua.

"Se promoveaza oameni foarte discutabili. Mi se pare cam prea de tot. Evreii din Romania, cati suntem, putini(...), au o memorie a trecutului. Iata ca asistam la aceasta numire care ne ingrijoreaza foarte tare", a mai adaugat deputatul.

Intrebat daca va exista si un protest scris fata de numirea lui Sova in Guvern, acesta a spus ca se va consulta cu colegii sai, dar el este ingrijorat de aceasta numire. "Mi-as pune banderola neagra la mana", a incheiat Aurel Vainer.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12888 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Theofan
rank 5
M-as fi
asteptat la o reactie puternica a comunitatii evreiesti si in problema reinhumarii lui Josef Nyro,dar se pare ca se foloseste dubla masura;tot ce face Romania se vede si se aude.Ce fac ungurii,trece neobservat!
Thraxx
rank 5
Nu numai Relu Vainer e intristat "dijaa"...
Si Radu Feldman Alexandru si-a pus kipa pe cap si banderola neagra, iar Moscu Rabi Ungureanu a facut o criza de isterie: a comandat vreo 10 pisici negre carora le-a dat foc si a dansat cu o menora in mana in jurul rugului.
Gonzo
rank 1
Domnule Rabin
Chemati in ajutor Mossad-ul poate il lamuresc ei pe papagalii astia sa nu numeasca acest fascis in guvern
ETC
rank 1
Aurel Vainer: de-românizare a României”…?
De ce are nevoie evreimea mondială de un "Israel de rezervă"? Toate nenorocirile de care avem parte după 1990, atat de absurde in sine, capătă imediat coerentă si logică dacă le raportăm la rezultat: de-romanizarea Romaniei este un proces riguros controlat, plănuit de multă vreme, nicidecum spontan sau intamplător.

Iar acest proces este parte din programul transformării Romaniei intr-un Israel de rezervă! Desfăsurarea acestui program ni se ascunde, ceea ce, din partea politicienilor trădători de tară, nu e de mirare. Cuvantul "transparentă" nu există in vocabularul clasei politice.

Functionarea democratiei in Romania, a jocului de-a partidele politice, este riguros controlată. A fost din vreme pregătită in cele mai mici detalii. Nu e greu să-ti dai seama.

Din păcate, oamenii de rand sunt impiedicati să priceapă ceea ce se intamplă cu ei, cu tara.

Presa, radioul si mai ales televiziunea, cu zeci de posturi de emisie, unul mai nociv decat altul, mai mincinos, mai destrăbălat, manipulează in chip profesionist preocupările si gandurile alegătorilor, oferindu-le zilnic stiri de senzatie, de scandal etc., care se succed intr-un ritm zăpăcitor pentru perceptia omului cu o inteligentă obisnuită.

Apar in presă si la televiziune numai comentatori agreati de establishmentul instalat după 1990, comentatori bine pregătiti in arta minciunii, a ocolirii adevărului si a problemelor importante, vitale. Din păcate, multi dintre acestia sunt foarte tineri… Toti au o singură preocupare: să nu vorbească nimic despre adevăratele probleme ale Romaniei, ale romanilor.
barthkid
rank 5
De ce sa nu o bolsevizam ?
De ce sa nu o dam URSS pe tava , de ce sa nu o lasam prada lui voiculescu , iliescu , nastase ?
De ce sa nu o punem inapoi pe androneasca la invatamint , doar a avut rezultate , dar pe un om prost poti sa il controlezi mai usor.
De ce nu ma mir ca esti asa cum scrii?
klaus
rank 4
Desi de regula...
nu va acord mai mult de nota 1, aici trebuie sa va dau dreptate. Am intalnit recent un cuplu de romani care au emigrat in urma cu mai bine de 40 de ani in USA; anul asta au revenit si au vrut sa-si reintalneasca fostii colegi ( cei care mai traiau). Una dintre colege nu s-a putut intalni cu ei datorita ( sau din cauza, depinde cum vezi lucrurile) faptului ca era plecata prin Moldova, la manastiri, impreuna cu un grup de evrei de origine romana care vizitau Romania la " exorbitantul" pret de 9 RON/zi, casa si masa; se discuta inclusiv despre posibilitatea cumpararii de terenuri in zona Moldovei. Cunoscutii mei ar fi fost interesati si ei, dar nu intruneau conditiile :))
Asa ca din punctul asta de vedere v-am acordat 5 .
kvinna
rank 5
"Din păcate, oamenii de rand sunt impiedicati să priceapă ceea ce
ceea ce se intamplă cu ei, cu tara"

Pai vezi daca ura impotriva lui Basescu va ocupa tot timpul?
De la antene si realitatea instruiti poporul, explicati-le cum sta treaba cu evreii, cu holocaustul, cu cei care vor sa le ia tarisoara bogata si frumoasa, cum sta treaba cu capitalismul si imperialismul. Le-au explicat parintilor activistii patrioti ceausisti, azi explicati tinerilor, saditi-le in suflet patriotismul, dragostea fata de popor, partid si conducator. Ca USL va fi partidul unic si C.A. va fi ca Petre Roman la APACA:-)
nusual
rank 5
usl nu e un guvern in slujba Romaniei
Ei slujesc lui felix si baronilor infractori din parlament.
ETC
rank 1
a 3 a ofensivă iudaică
Reluarea in fortă a ofensivei de transformare a Romaniei intr-o colonie evreiasca de după 1990, a avut trei directii principale care vizau acelasi scop: să ne ingenuncheze ca popor.

Prima a fost ofensiva economică, incununată de succes, transformand milioane de romani in "milogi", in săraci care, prin definitie - cel putin la noi - devin vulnerabili, usor de manipulat, la dispozitia unui stat controlat prin privatizări frauduloase - prin consecintă păguboase - si prin imprumuturi inrobitoare, conditionate de măsuri criminale impotriva populatiei.

Al doua a avut un substrat psihologic – incercarea de a implanta in constiinta romanilor un sentiment de vinovătie de genul "un popor de criminali", prin acceptarea dominatiei presupusei victime ca si compensatie pentru crimele nedovedite. Bineinteles că ne referim la un holocaust atat de putin documentat incat a trebuit acceptat in urma unei legi abuzive prin totala neconstitutionalitate, ignorand orice logică izvorand din trambitata democratie. In acest caz reusita acestei ofensive este pană acum incertă: romanul se comportă cum a invătat intr-o jumătate de secol de iudeo-comunism - nu abordează public problema, de frica sanctiunii, asa cum fac si eu: cat injur acasă si intre ai mei (se poate generaliza la nivel national) este incontrolabil, deci nesanctionabil. Prin repetare acuzatia s-a banalizat, a devenit subiect pentru "panseurile lui Gagă", nu si-a atins scopul si nu si-l va atinge. Esuare totală pentru "tovarăsi", adancind - dacă mai era loc si dacă mai era nevoie - prăpastia dintre "noi" si "ei".

Marea nenorocire a evreilor "implicati" - trecuti, prezenti si viitori - s-a dovedit a fi răstimpul de "convietuire" cand, de pe pozitia de detinători ai puterii de stat sau datorită unor evenimente istorice catastrofale pentru evolutia poporului roman, au uitat să se mai prefacă, devenind călăi nemilosi. Ideea că oricand, mai devreme sau mai tarziu, vor trebui să dea socoteală pentru crimele fără precedent si că scoaterea lor la iveală va pune definitiv si irevocabil in umbră trambitatele noastre vinovătii, ii obliga la cea de-a treia ofensivă, si anume incercarea de a demonstra că sintagma iudeo-comunism nu are nici o bază reală incercand să scotă din ecuatie rolul decisiv al comandoului evreiesc de după 1944.

Ceea ce este dezolant in contextul manevrelor de intoxicare a opiniei publice este participarea la această campanie a unor romani, dispusi să facă orice compromis - ca să... ce?

Vorbim aici despre intelectuali si in special despre istorici - care evident că nu sunt la prima trădare natională; dar acest comportament reuseste să socheze de fiecare dată: si a zecea si a suta oară! Nu reusim să ne obisnuim cu" loviturile" lor perfide!
Westrop
rank 5
@ETC, daca Sova ar fi fost PDL-ist sigur discursul tau era altul:-)
13 milioane de evrei stapanesc Europa si America. Reactia batranului e ca la cainii lui Pavlov.
Un politician nu are voie sa atinga holocaustul si evreii. In Europa si USA au invatat lectia, ii injura in soapta:-)
maxi
rank 5
SOVA a respectat legile si statul roman!
Are dreptul la opinii personale, nu trebuie judecat pt acestea!
Nu a oropsit nici un evreu!
Sau totzi membrii guvernului trebuie sa fie garantatzi din Israel?
koko51955
rank 5
Treaba se va rezolva la nivel de guverne
Adica, seful guvernului israelian Bibi Netaniahu va contacta seful actualului guvern Tonta si-i va explica situatia mai pe indelete. Nu se va termina aici, ptr ca americanii vor avea si ei un cuvant de spus. Poate doar rusii sa aprobe astfel de numiri, ptr ca pe acestia nu-i afecteaza cu nimic. Am zis.
Utilizator sters
hmm,hmmm !
ioan coja - holocaustul evreilor impotriva romanilor !koko si barthkid,daca mai aveti tupeu ,va astept !
opus9
rank 5
.
Banciu spunea ca pecetea cu plagiatul lui Ponta, va ramane pe fruntea lui Ponta, ca stampila lui Gorbaciov ... ma tem ca stampila lui Sova cu holocaustul, este mult mai persistenta da cat stampila lui Gogbaciov !
starpitorul
rank 5
pai nu mai cheltui rabinas... ca ti-o dau romanii!
NU MAI AU NEVOIE... acum ca patata-ratata-"vici" continuatorul in nesimtire a le-prei de tat-su de la Cernauti... a fost mazilit de la ICR!!!

iata "operele selective" ale tradatorului:

geografia Romaniei: "Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un ***, fara sira spinarii.“ (din "Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)
populatia: – "23 de milioane de omuleti patibulari.“ (din "Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 53) – "Un popor cu substanta tirita. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trasaturi rudimentare.“ (din "Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 34) – "Romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cit o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu.“ (din "Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 64)

limba romana: "Romana este o limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim sau... sa o folosim numai pentru injuraturi...“ (din "Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.64)

istoria: "Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cind i-au lasat romanii pe daci in forma hibrida stramoseasca, ne-au luat in urina slavii: se cheama ca ne-am plamadit din aceasta clisa, daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne inecam, asa temeinic au facut-o. Demnitatea noastra consta in a ridica mereu gura zvintata iar ei reincepeau: ne zvintam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfirsit. Apoi ne-au luat la urina rusii, care timp de un secol si-au incrucisat jetul cu turcii, pe care, in cele din urma, avind o basica a udului mai mare (de, betiile...) i-au dovedit." (din "Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)

cultura: "Puturosenia abisala a statutului suflet romanesc... spirocheta romaneasca isi urmeaza cursul pina la eruptia tertiara, subreptice, tropaind vesel intr-un trup inconsient, pina ce mintea va fi in sfirsit scobita: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.“ (din "Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 49) "Cu o educatie pur romaneasca nu poti face NIMIC.“ (Din "Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.56) "Romania are o cultura de tip second hand“ a enuntat in-tr-o emisiune televizata. (dupa Viorel Patrichi in Revista "Rost“ nr.24/ 2005)

poate s-o fi referind la "kultura" promovata de lighioanele cocolosite de pedele? cu noile tendinte in pornografie si scatologie?

anti-romanismul: "Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie sa ne debarasam daca vrem sa intram in Uniunea Europeana.“ (dupa Viorel Patrichi in Revista "Rost“ nr. 24 / 2005) CELE de mai sus se pot verifica in partea intiia a volumului "POLITICE“ aparut in 1996 in Editura Humanitas; citate si in Revista "ROST“ NR.24 / 2005.
mihai63
rank 5
DACA VA AJUTA!
Noi o parte a romaniei ne-am pus-o de 3 luni !
ETC
rank 1
un milion de evrei încetăţeniţi în România şi Moldova.
evreii nu vor veni in Romania ca să muncească in mină sau la strung!Desigur, acelor un milion de evrei le va fi mai usor să controleze si să domine viata din Romania dacă cateva milioane dintre cei mai activi romani vor fi plecati din tară pentru totdeauna, si dacă clasa politică, cumpărată si santajată, se va lăsa in continuare la remorca intereselor evreiesti - interese fals evreiesti, as zice, cu gandul la eternitatea lumii, a neamurilor. Cum fals evreiesti s-au arătat si interesele pentru care s-au comis atatea nelegiuiri sioniste. Căci măsura in care evreii sionisti lucrează acum la proiectul Romania – stat rezervă pentru Israel - este si măsura in care (se tem sau constată că) esuează proiectul Israel in Palestina.

Despre dezbaterile din lumea evreiască pe tema diasporismului nu se spune nimic in Romania, desi ne priveste in modul cel mai direct. Una peste alta, in ultimele trei-patru decenii lumea evreiască este preocupată de cateva intrebări care, la un loc, alcătuiesc o singură problemă.

Se intreabă evreii ce este de făcut pentru a ajunge la un modus vivendi cu palestinienii. Situatia actuală nu poate fi eternizată.

Se pare că singura alternativă la disparitia statului Israel este retragerea in interiorul granitelor din 1948… si multi evrei o consideră acceptabilă! In acest caz, un mare număr de evrei vor trebui să părăsească Israelul. Ipoteza diasporistă consideră că evreii cei mai apti, mai potriviti să rămană in Israel, sunt evreii proveniti din tările arabe, care cunosc mentalitatea arabă si stiu să se suporte unii pe altii cu arabii! Ceilalti evrei, veniti cam toti din Europa de Est, la loc comanda! Să facă stanga imprejur si să se intoarcă de unde au venit ei sau părintii lor!… Pe scurt, in lumea evreiască, de ceva vreme se discută si se fac planuri privitoare la revenirea evreilor in Romania, in Ungaria, in Polonia etc. Mari bogătasi precum Estee Lauder isi pun averea in slujba acestui proiect de …părăsire a Israelului. Sau – solutie inedită, dar deja pusă in aplicare - un mare număr de evrei urmează să capete a doua cetătenie in tările din estul Europei, de care să nu se folosească deocamdată prea mult. Pană la noi ordine…

E timpul să constientizăm acest pericol: evreii plecati in Israel vor să se intoarcă…
koko51955
rank 5
Te viziteaza madam Roza?
Ha, haaaaaaaaaaaaa! Nu uita tratamentul. Am zis.
kvinna
rank 5
"E timpul să constientizăm acest pericol: evreii plecati in Israel
vor să se intoarcă…"
Mari probleme va avea de rezolvat partidul unic USL: se intorc evreii, vor cere despagubiri, pamant si case; vin imigrantii somalezi si afgani, vor veni si iranieni dupa razboi, chinezii au deja china town in Colentina; vor veni si sud-americanii fiindca in Spania nu mai e loc, in Romania invata usor limba, sa nu uitam problema ungureasca si tiganeasca. Ce te faci, ETC, asa patriot si nationalist intr-o Romanie multirasiala si multiculturala? oare va putea USL sa tina piept uraganului?
lord01
rank 5
Cate milioane de romani sunt plecati?
Hai spune ca le stii pe toate. Cati romani sunt plecati din tara? Dar de ce se pleaca? De bine, desigur. Ideile tale filo comuniste le urmaresc de mult timp. Se pare ca nu lipseai de la lectiile de partid. Ce te deranjeaza asa de mult ca acest Aurel este nemultumit ca Sova a fost inaintat? Chiar crezi ca merita sa fie ministru? Sa fim seriosi. Daca facea un guvern tehnocrat sau aducea oameni de partid integrii nimeni nu avea ceva impotriva. Astia o sa scoata Romania din criza? Nu.
starpitorul
rank 5
nu-i lege sa-ti interzica sa lingi si sa plescaiesti multumit!
orice *** "turcesc" iti ofera pretaiatii referitor la "istorii" fardate la hollywood!

si SF e un gen de arta atata timp cat nu ne afecteaza in mod criminal vietile de generatii:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Conferin%C8%9Ba_de_la_Ialta

hai fuga la tatucu... sa il pup'n'basesti!
ETC
rank 1
Basescu o tine intr-o lovitura de stat permanenta.
Basescu Traian ne-a facut de ras pe toata planeta. A patra si, probabil, ultima sa tentativa de lovitura de stat a esuat jalnic. Celelalte trei lovituri reusite au fost, in ordine: "fraudarea alegerilor“ in 2004, autosuspendarea sa in 2007, prin care s-a reincarcat (reloaded) politic in dauna unei opozitii natange, si, in sfarsit, realegerea sa dubioasa din 2009 (nu e vorba de voturile supranumerar de la Paris, ci de cele vreo 2-3 milioane obtinute cu STS-ul, vorba faptuitorului). Dupa unii, loviturile de stat ale lui Basescu Traian ar fi si mai numeroase – vezi "solutia imorala Voiculescu“, refuzul de a numi un prim-ministru al majoritatii iesite din vot, constituirea UNPR-ului, reinnoirea mandatelor lui Emil Boc, numirea lui Mihai Razvan Ungureanu ca prim-ministru etc. De fapt, inca de pe vremea Guvernului Ciorbea, Basescu Traian o tine intr-o lovitura de stat permanenta.
Utilizator sters
@ ..
am mai spus un canal plin cu kko-lit ..egal ro .sau
din alta parte ..e bine venit sa acopere ..stirvul
acestui..anti-semit..canal o sa gasim..stirv avem..!!?
dacidava
rank 3
mda
@etc.fals-evreii "arabi" sunt cei mai intoleranti fata de arabi,pe care-i acuta de oersecurie in vechile tari!!!Cat desore Israel..e acolo ca sa ramana,nu a cazut in furtruna,nu va cadea usor..nu va cadea deloc....sa maraa harapii boratzi de ciuda..mavet la aravim!!!
JE
rank 5
Asa e tovarase ponta..
..spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun cine esti parca spune un proverb romanesc .Nu stiu rusa ca ti l-as fi tradus,dar poti merge la tov.ilici.Cat despre acest sova se pare ca a facut istoria dupa manualele alternative din ultimii 22 de ani pentru ca tare e afon (ca sa nu spun pro..).Sa nu cumva sa faca doctoratul pentru ca sigur ajungem descendenti ai samurailor.Doar ca noi ne taiem singuri craca.
Luca Doru
rank 5
Pai Sova(senator de Dolj)
Adica in judetul in care PSD fura masiv voturi este si doctor in drept(2005)cu o teza care a adus "idei inovatoare": "Fiscalitatea aplicabila societatilor comerciale"; un subiect la fel de inovator ca si cel al prietenului Ponta(copylot): "Curtea penala internationala".
Baronul_Munchausen
rank 3
tovarase Veiner
Nu e de-ajuns ca evreii dumitale sa spuna ca in Romania a fost Holocaust...pentru a fi si adevarat.
Din pacate istoricii romanii nu sunt lasati sa dezvaluie adevarul in aceast aspect.
Tovarasul Sova a fost trimis la reeducare in buricul mondial al propagandei holocaustologice...tocmai la washington, de unde s-a intors un holocaustolog convins :)))
Este blamat pentru singura afirmatie sincera pe care a facut-o vreodata, dar poate ca o merita.
Hare krishna !
ETC
rank 1
Aurel Vainer: Exportăm români, importăm evrei ?
Asa-numitul "holocaust" din Romania se pare că isi află locul strategic in această actiune: culpabilizati pentru crimele părintilor, romanii se vor simti fericiti că evreilor le trece supărarea pe noi si se intorc!…...

E timpul să constientizăm acest pericol: evreii plecati in Israel vor să se intoarcă…

Incurajarea emigrării romanilor in afara tării prin măsurile aberante luate, lipsa de verticalitate in fata organismelor străine (UE / FMI / NATO), lipsa dorintei de a redresa tara cu adevărat si, nu in ultimul rand, prin tolerarea coruptiei.

Decat să indure batjocură si foame, oamenii pleacă. Că isi fac rău pe termen lung atat lor, cat si tării, e altceva, dar rezultatul concret este de-popularea Romaniei de romani.

Incurajarea romanilor din diaspora să rămană acolo unde sunt.

Demararea in trombă a unui program de aducere in tară a străinilor.

Toate sunt ingrijorătoare căci, puse laolaltă, dovedesc o agendă de depopulare a Romaniei, una aplicată prin cele mai insidioase mijloace.

Dacă-ar fi vorba numai de absorbirea a 50.000 + de străini anual, ce nu au absolut nimic de-a face cu neamul, credinta, valorile si traditiile noastre, si incă ar fi rău destul. Se pare insă că, prin amploarea activitătii, e vorba de ceva cu mult mai grav de atat:

E deci romanul bun numai pentru a-i alege pe “conducătorii" ăstia, pentru a trimite bani si pentru a se supune celor ce vor să ne inrobească IARĂSI? Sau mai avem noi un cuvant de spus in

tara noastră? A cui e Romania, pan’ la urmă?!Suveranitatea si independenta romanească sunt cuvinte fără nici o acoperire… A spus-o, intr-un cadru mai intim, si Shimon Peres: Romania a fost cumpărată de evrei! De la cine au cumpărat-o?! Cu ce drept??
kvinna
rank 5
De la Iliescu
si s-a continuat.
pasunel
rank 1
WOOW
ETC esti fugit de la circ?de unde debitezi atat de multe prostii?incerc sa cred ca esti o persoana normala dar lungimea textelor indica contrariul.la sapoca cu tine urgent
Utilizator sters
@ etc...
du-te mey la stinga sau dreapta inghetzatzilor defini-
-tiv ai lu maman sau papashKKa ai tai..acolo sa te "vedem" shi e deajuns..!!
nusual
rank 5
Domnule Vainer
Nu au altii mai buni.Sunt toti o adunatura de jefuitori inculti.Cusohtu ima selahem!
koko51955
rank 5
Se scri (cu litere latine) altfel
Kus imma shelaem. Traducerea o stii, sant sigur. Mai poti spune uslasilor: bnei zonot, maniakim, eventual mitumtamim. Numai bine, amice nusual. Am zis.
starpitorul
rank 5
tacerea e de aur cand esti vinovat... dar iata:
http://www.youtube.com/watch?v=FwmUUhsfKuc

pasunoc, lordoi, kakanez... luati cu polonicu!

antologie: "din nesimtirea pretaiatilor"
Utilizator sters
sheol, sheol...
""Nu te deranjeaza zeci de miile de morti in Siria? Situatia din Iemen, Egipt s.a.m.d? "" asta e cifra planificata a mortilor? ca in 1989 in Romania, cand Bruckner urla ca sunt 60.000 de morti. pe fruntea ta e nr fatidic, Mincinosule! sheolu, sheolu... e mostenirea voastra
Comentariu inadecvat
Mos bazil
rank 5
?!
Sa nu gandesti.
Daca gandesti, sa nu spui.
Daca spui, sa nu scrii.
Daca scrii, sa nu semnezi.
Daca semnezi, sa nu te miri.
...........
ce 'punctaj' obtii
lord01
rank 5
Tacerea este de aur
Inteleg Ghita guita ca esti un filo palestinian. Problema este ca actualmente nu sunt probleme acolo. Mutate spre tarile arabe prietene si ai sa vezi macelul. Lasa-te de lozinci antisemite ieftine. Nu te deranjeaza zeci de miile de morti in Siria? Situatia din Iemen, Egipt s.a.m.d?
OTHERWORDS
rank 1
licenta-i nu ca doctoratu'
Sova nu-i dottore, n-are decat o licenta in istorie, in fine asta nu-l scuza, the point is ca Ponta dottore l-a luat de mana pe utecistul cu cravata rosie la gat Sova ca pare "aprig". Dar doar atat, pare, in rest e "second hand" chiar daca e tanar.
Parca-s toti facuti dupa calapodul "geoana".
Intristarea mea acum este ca nu este prezenta la o discutie fara auditoriu doar cu ziare.com madamm Pipiddi care-si flutura "cartea de vizita" de profesor in democratie prin Germania.
Jawohl madamm cam ce parerea are despre "spuma" guvernului vis-a vis de reactiile din afara..
sunt sigur ca va aparea atunci cand e vb despre revenirea lui Basescu, acu tace malc.
ori e siderata de stupizenia pontista ori si-a bagat capu'-n nisip pana se mai linistesc apele ca sa poata iesi la nivelul geamandurii sa arate cat a inotat pana acolo in apele involburate ale politicii sau ale democratiei..?
Utilizator sters
De neofascistul care flutura usturoiul de ce nu se ia jidanul?
Ala cu care s-a aliat basescu in campanie si care se declara fatis impotriva evreilor... Double standard!!! Mi-e scarba!!!
patriarhul
rank 5
Bine ai punctat,
draga Ianis!Basescu este atat de disperat incat nu mai conteaza cu cine se aliaza!
Utilizator sters
ben zona
ben zona mai taci din gura boshorogule, razboiul s-a terminat acum 57 de ani in asteptare voi masacrati palestinieni in tara lor.
asa ca mor.tii cu mor.tii si vii cu vii, traieste in 2012 boshorogule si nu mai dezgrapa mor.tzii
Comentariu inadecvat
yo-man
rank 1
ba nene ..vezi-ti de oamenii tai
.. noi romanii vrem sa ne alegem oamenii care-i vrem iar sova pare un profesionist..

voi,astia,ne-ati mai interzis si pe ion antonescu,,, cel mai mare patriot al acestui neam nenorocit..

lasati-ne mai nene sa ne vedem de viata.. nu v-a fost destul ca in anii 50 alde pauker si alti solomonovici si tismonovici ne-au distrus natia...
sanziana
rank 5
Iliescu a avut nevoie de obedienti absoluti ca Nastase.
Si ca in Vechiul Testament:
Nastase l-a avut pe Ponta si
Ponta l-a avut pe Sova si pe multi altii
etc...
Antologia raului...
Bezuhov
rank
Nici urma de "de-romanizare" !!!
Nu stiu unde se informeaza cei speriati de "de-romanizarea "Romaniei, asemenea lui "etc", dar sunt nu doar de rea credinta, dar si total dezinformati. Intre tarile estice, foste socialiste, noi am atras cei mai putini investitori straini si la fel si cel mai mic numar de turisti, deci nici un pericol sa ne invadeze alte neamuri.

Evreii israelieni nici ei nu s-au repatriat. In scoala elementara si liceu, cam jumatate din clasa noastra era formata din evrei, care au plecat toti si nu am stire sa se fi intors.

Sova nu merita sa fie ministru, oricum te-ai uita la el, chiar si fara timpenia care i-a suparat pe evreii nostri si nu stiu ce sa spun despre cei care mai au nevoie sa fie convinsi de cum calca in strachini acest absolvent de istorie.
Utilizator sters
Ziceam sa-ti pui banderola de gat , nu pe mana !
http://www.jurnalul.ro/fun/video-hit-de-referendum-nu-mi-e-frica-de-beau-beau-619207.htm
D325ohchol
rank
D-le Veiner! Nu mai ai dreptul sa regreti !
Ai votat pentru asta? Daca DA, nu mai dreptul sa poti regreta! Daca NU ai votat, tot nu ai dreptul sa regreti, caci nu te-ai opus eficient la momentul votului!
sanziana
rank
Domnului Aurel Vainer:
Mai bine puneti-i lui Sova un bandaj alb si gros la cap!
starpitorul
rank
nu ti-a explicat poc sa e criza? "criza base"???
acum e si mai si... toti pedeletzii umbla cu capu' spart!
geom
rank
Bre' nea' Aurele
N-auzisi bre' ca fuse Sova la Muzeul Holocaustului si s-a lamurit? Poate ca a invatat omul ceva intre timp. Sau daca a zis ceva o data, e pedepsit de voi pe vecie?
dacidava
rank
mda
sa-l fi tinut si psd p vreme in purgatoriu,sa se "curete"..asa ar fi fost normal,daca il reactivau in 2-3 ani,nimni nu s supara..dar e o tema dureroasa otr unii evrei,ar trebui rinut cont de anumite sensivbilitati..au foat,totusi,omaorati oameni..bun,au cazut mult mai multi romani pe front,de aia nu tine nime cont...doar Antonscu Ion este preaslavit,fara merite evidente..
gheorghitazbaganu
rank
Cine mai e si boul asta?
Aurel Vainer, el ce stie sa faca? In ce calitate isid a cu parerea?
dacidava
rank
mda
da,deromanizarea Romaniei,si inlocuirea romanilor ci turci,curzi,arabi si pakistanezi!!!!Asta e advarata problema,nu cele cateva sute sau mii de evrei care au avut candva cetatenia tomana...si care oe mine,sincer,nu ma deranjeaza..musulmanii sunt problema!! si noi ii lasam,inconstienti,pe barbarii astia in tara,sa ne inlocuiasca...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor