Ziare.com

Deputatul minoritatii evreiesti, despre antisemitism si "fenomenul Sova" - Interviu

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 18:15

   

Deputatul minoritatii evreiesti, despre antisemitism si "fenomenul Sova" - Interviu
Deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre antisemitism si a taxat dur afirmatiile senatorului PSD Dan Sova, care afirmase ca in Romania nu a existat Holocaust.

Problema cea mai mare, mai sustine deputatul Aurel Vainer, se afla in mediul online, acolo unde mesajele antisemite sunt extrem de multe, iar cei care le posteaza sunt deosebit de "activi".

Cazul Sova, cu afirmatiile sale privind inexistenta Holocaustului in Romania reprezinta, in fapt, o situatie capabila sa produca ingrijorare. "Fenomenul Sova" denota tocmai lipsa de interes a unei categorii deloc neinsemnata a populatiei si lipsa capacitatii de a cunoaste, a recunoaste si a-si asuma propria istorie, crede Aurel Vainer.

Sprijinul acordat de minoritatea pe care o reprezinta actualei Puteri este rezultatul dorintei de stabilitate. Deputatul Aurel Vainer sustine insa ca un mare regret al sau este faptul ca in Romania formatiunile mici nu dau directii si nu determina decizii, asa cum se intampla in alte tari.

Anul 2012 are o deosebita insemnatate electorala. Credeti ca in campania electorala antisemitismul va cunoaste o recrudescenta?

Nu leg manifestarile antisemite de anul electoral 2012 sau de o recrudescenta a antisemitismului. Exista multe "vorbe" in domeniu si manifestari cantonate pe Internet si pe un anumit post TV, dar si la Partidul Romania Mare, in ziarele Tricolorul si Romania Mare. Important este faptul ca din anul 2008 pana astazi nu am avut incidente de natura vandalizarilor de cimitire, sinagogi sau altele asemenea. Dar exista in Bucuresti locuri si cladiri cu insemnele naziste, crucea de fier, svastica, chiar si pe zidul de la Palatul Regal am vazut.

Ele apar unde exista posibilitatea de a aplica grafitti de catre tineri mai exaltati. Dar intensitatea maxima e pe Internet, in virtual, unde exista o intensitate a mesajului antisemit, negationist, cele mai multe mesaje sunt fara nume.

In sistemul online se "lucreaza", cum spunea Lenin, "ceas de ceas si in proportie de masa", aceste mesaje amintesc mereu de elemente care ne supara foarte tare.
Manifestarea senatorului Sova, cea negand pur si simplu Holocaustul, spunand ca "in Romania nu a fost nici un pogrom, iar ceea ce a fost la Iasi s-a datorat germanilor", afirma un lucru complet fals! Exista Raportul comisiei de stat "Wiesel" care a spus clar si dovedit despre pogrom, nu doar despre atrocitatile din 1944, din Ardealul de Nord ocupat de trupele horthyste cand un numar mare de evrei au fost dusi pe drumul fara intoarcere al lagarelor de concentrare.

Dincolo de antisemitism, in plan cultural, ce evenimente ne semnalati?

Da, imi place sa fiu legat si de numeroase evenimente pozitive. La Suceava a avut loc o comemorare si o expozitie retrospectiva a scriitorului Benjamin Fondane (Fundoianu), o evocare extraordinara. El a trait jumatate din viata in Romania si jumatate in Franta, sfarsind la Auschwitz...

A mai fost vizita scriitorului israelian Amos Oz, cu un mesaj prosemit fara cusur. La fel, regizorul Radu Mihaileanu, evreu romano-francez. Deci, dincolo de antisemitism exista momente ce marcheaza valoarea contributiei evreiesti in Romania.

Ce denota "fenomenul Sova"?

"Fenomenul Sova" denota tocmai lipsa de interes a unei categorii deloc neinsemnata a populatiei si lipsa capacitatii de a cunoaste, a recunoaste si a-si asuma propria istorie.

Nimeni nu face ceva negativ, pentru revansa! Daca in Europa a fost un Holocaust cu sase milioane de victime parada de autosatisfacere in durere, ci ca omenirea sa invete ceva deosebit. Dar iata ca exista o categorie de romani deloc interesati de acest subiect si nu accepta faptul ca militari romani in uniforma au facut astfel de atrocitati. Nu am ce comenta despre "trimiterea lui Sova de catre Ponta "sa invete"...

Exista programe in scoli, dar ar trebui intensificate in invatamantul universitar si la studii teologice ar trebui ca studentii sa fie familiarizati cu subiecte privind antisemitismul, xenofobia, ura de rasa si orice forma de totalitarism. Exista in tara centre de cercetare specifica, de exemplu, la Bacau datorat profesorului Gabriel Stan, la Cluj, Institutul de studii ebraice la Universitatea Babes-Bolyai, la Iasi, Bucuresti etc. Dar ce este interesant, e ca autori romani masteranzi, doctoranzi abordeaza subiecte ale evreilor din Romania, despre cum acestia au contribuit la cultura romana, se dedica filme ca recent, filmul lui Radu Gabrea, "In cautarea lui Gruber".

Sprijiniti coalitia PDL-UDMR. Care sunt motivele de multumire si cele ale nerealizarilor?

De cand minoritatile au reprezentanti in Parlament, dupa Constitutia din 1990, 18 minoritati recunoscute au cate un reprezentant, cu precizarea ca eu, de exemplu am avut cca. 23.000 de voturi, din care doar vreo 3000 au fost ale votantilor evrei... Am fost alaturi de guvernari succesive care au sprijinit minoritatile ca organisme de utilitate publica si au promovat proiecte de prezervare a patrimoniului, de asistenta sanitara si de sprijin a cultului mozaic.

La nemultumiri e ceva important in aceasta perioada, o mare durere a mea e lipsa de cvorum, cred ca oamenii vor intelege necesitatea dialogului, oricat de vehement. De ce sa asteptam pana la alegeri? Exista regulamente, algoritm, dar nu se mai respecta nimic! Aceasta lipsa de colaborare duce la adancirea crizei.

De ce sprijiniti actuala Putere?

Pentru ca sunt adeptul stabilitatii, fara asta nu evoluam. Daca ne dam votul unei echipe o dam pentru stabilitate. Dialogul, chiar ne-elegant duce la solutii. Alegerile care vin aduc clarificari vital necesare. Si in alte tari formatiuni mici dau directii si determina decizii, la noi nu e asa. Am putea face o politica curata, dar ma intristeaza sa vad o sala pe jumatate goala. Optimismul insa nu mi-l ia nimeni, aud voci in "underground", "vrem sa lucram impreuna". Trebuie doar bunavointa.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6283 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
45 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"goldanel" de care "oropsiti" vorbeste alofonul?

de mincinosii astia criminali:

http://www.youtube.com/watch?v=t4C08C8cgGo

sau de jeedaneii care ne-au vandut tara si oamenii la Ialta bolsevicilor jeedanului stalin? care mai apoi ne-au fericit cu un givern anti-romanesc condus de turnatoarea pauker ce si-a condamnat sotul la moarte? cea mult prea draga ebraicului mru... de ii tine tabloul pe perete la "servici"... cea care a condamnat la moarte si canal, mii de patrioti romani?

http://ro.wikipedia.org/wiki/Conferin%C8%9Ba_de_la_Ialta

pentruca "sinceritate intruchipata goldanel"... cum vine un guvern ipocrit... imediat si voi ii "sprijiniti", desi cam peste tot in lume secheama "colaborare" si se condamna la modul "definitiv"...

lasa treaba cu "dizidenta"... ca in 10 de ani de urmarire "atenta" a multiplelor tragedii legate de trecerea ilegala a granitei de vest a Romaniei... cum de nu s-a nimerit macar UN jeedanel impuscat sau arestat? exact precum securistii sadea!

si... goldanel... aminteste-ne unde este tara aia in care va iubeste vre-un localnic?

 

Demolarea miturilor;azi,,pogromul de la Iasi"

armata romana,care se retragea din Basarabia,a fost atacata de trupe paramilitare de evrei.
Pentru conformitate citeste de aici;
http://www.scribd.com/doc/16150075/Holocaustul-Evreilor-Impotriva-Romanilor#page=44
Comandamentul armatei unite romano-germane era in Iasi atribuit germanilor.Acestia au ripostat si in plus au,,maturat" casele conspirative in care se gaseau paramilitari si evrei cu idei comuniste sau pro-sovietice.
Cam ce fac acum evreii in Gaza si Cisiordania cu simpatizantii Hezbolah si paramilitarii palestinieni.
Diferenta este ca romanii si-au vazut armata atacata pe pamant propriu,in propria tara,de catre o populatie alogena(evreii) care vroia distrugerea casei care i-a adapostit(Romania).
In comparartie, israelitii construiesc colonii pe teritorii ce nu li s-au alocat prin Hotararea ONU din 1047,privind infiintarea statului Israel,acest lucru provocand revoltele palestinienilor,intifadele,si atentatele sinucigase.
Unde sa mai pui ca 95% din asa zisii evrei se trag dintr-o populatie care nu au nimic semit in ei,askenarzii(kazarii),descendenti nu din Sem(intemeietorul prin Abraham al arabilor si evreilor),ci din Iafet(intemeietorul rasei albe).
Cititi cartea,,Al Treisprezecelea Trib"(triburile evreiesti au fost 12)si vedeti povestea convertirii kazarilor(populatie ce aveau un regat intre Marea Neagra si Marea Caspica) la religia mozaica,in anul760,in timpul regelui Bulan,inspirat de evrei rataciti in zona Caucazului.

 

Aurel Vainer nu ai voie sa vorbesti de antisemitism romanilor !!!!!!

De ce ????????????????????
1. 12 mil. de rusi + 6 mil. ucrainieni omorati de evreii Lenin,Trotki,Stalin,Beria si alti sute de mii de evrei dintre bolsevicii aflati la putere.
2. 4 mil. de romani omorati de voi evreii condusi de gasca adusa de tancurile rusesti dupa razboi.
3. Numai Dzeu. stie cate mil. omorate de voi incepand cu revolutia franceza si toate revolutiile conduse de jidani masoni in toata lumea.
4. Daca a fost holocaust in Romania atunci de ce dracu fugeati toti care puteati sa scapati cu viata in tara noastra ? Nu ti-e rusine aratare spurcata ce esti ?
Asa ca taci *** aratare cu carpa pe cap !!!!!!!!!!!!!

 

JENY PASs-eaza din nou minciuni si dezinformari,educata la scoala...

...mincinosilor cu diploma Ellie Wiesel(,,nevastuica" in traducere)Moses Rosen si Aurel Vainer.
Ca asasinii crestinilor armeni au fost evrei din zona Thesalloniki(pe vremea acea puternic centru evreiesc,aflat in imperiul otoman),e un truism.
Ai face bine daca ai citi carti de genul; ,, The jewish genocide Of armenian cristians"de Christopher Jon Bjerknes,sau mai desenat,pe mintea ta,cu culori,sa vizionezi pe youtube video-ul
http://www.youtube.com/watch?v=Io3NSUfJLvM.
Dovezile si faptele descrise acolo sunt INDUBITABILE si inatacabile.
Dovada ca jeny-k pass-este si minte,Aici;
Israel s-a opus ani de-a randul recunoasterii genocidului crestinilor armeni.
,,O comisie parlamentară israeliană a dezbătut astăzi o propunere privind recunoasterea genocidului armean,desi ministerul de externe de la Ierusalim avertizase ferm că o astfel de măsură ce ar putea agrava relațiile deja tensionate cu Turcia,scrie ziarul Haaretz.
Membrii comisiei de educatie a discutat un proiect de lege ce ar urma să facă din 24 aprilie,data debutului executiilor in masă ale armenilor in 1915,o zi de comemorare a"masacrului poporului armean".
KNE$$ETUL a RE$PIN$ deja o propunere similară in 2007,pe vremea cand Israelul si Turcia intretineau relatii stranse.
Un oficial din ministerul de externe a avertizat in privinta consecintelor unei astfel de decizii.
"relatiile noastre cu Turcia sunt foarte fragile si sensibile acum si nu putem depăsi măsura.Trebuie să abordăm acest subiect cu intelepeciune.O astfel de măsură ar putea avea consecinte foarte grave din punct de vedere strategic"a avertizat acesta.
'Timp de mai multi ani,GUveRNUL israelian a REFUZAT să RECUNOA$CA GENOCIDUL din motive cinice,strategice si economice,legate de relatiile sale cu Turcia"a explicat cu regret Zahava Gal-On,o deputată a partidului de stanga Meretz care sprijină propunerea de lege,citată de AFP

sursa; http://www.evz.ro/detalii/stiri/israelul-in-dubii-sa-recunoasca-sau-nu-genocidul-armean-959331.html

 

Jeny,pas cu prostiile pe alt forum;i-ai si pe ceilalti mancatori de.

...materie maro; Barabula-nstein,2007 TRstein,Next777,Zoli-Horthy si Nosferatu-nstein.
Mergeti la l.atrina,se da free,sa va completati deficitul de materie maro din creier.
Adica presedintele Israelului,Shimon Peres,recunoaste ca in Romania nu a fost Holocaust si ca aici evreii au fost ocrotiti,dar voi o tineti una si buna,ca musca verde de k..k..at ca nu-i asa si ne bazaiti cu ineptiile voastre.
Babe surde,va mai zic o data predica;
Nu vom uita niciodara ca, in perioada cea mai intunecata a Europei,in perioada nazista,romanii au salvat vietile multor evrei de aici,400000 evrei,ce au venit in Izrael si au contribuit si contribuie la construirea Izraelului; ei iubesc Izraelul,dar nu si-au uitat niciodata iubirea pt.Romania,si-au pastrat cultura romaneasca.Pentru aceasta,doresc sa multumesc poporului roman si sa ii spun ca aceasta e o prietenie care nu se va termina si care va continua multa vreme in viitor,nu doar in istorie.Ma simt aici ca acasa,ma simt ca intr-o tara prietena,si nu vorbesc doar despre trecut,ci si despre viitor. Shimon Peres-Presedintele Izraelului-august 2010.
Prin comparatie cu minciuna lui Veiner,iată relatarea dr. Oliver Lusting: "In sudul Transilvaniei,sub regimul lui Antonescu,viata nici unui evreu nu a fost periclitată, in timp ce evreii din Cluj si Dej,din Oradea si Satu Mare,din toate orasele si satele Transilvaniei de nord(cedată ungurilor) au fost stransi toti pană la ultimul bătran,pană la ultimul sugar,au fost manati sub amenintarea baionetelor hortyste spre crematoriile si camerele de gazare de la Auschwitz,evreii din Turda si Alba-lulia,din Arad si Timisoara nu au purtat nici măcar steaua galbenă!Mai mult,aceste orase, ca de altfel orasele din intreaga Romanie,au oferit adăpost sigur tuturor evreilor din nordul Transilvaniei-si chiar din orasele Ungariei-care au reusit să evadeze din ghetouri si să fugă in Romania" N.MINEI GRÜNBERG,istoric evreu: “In Romania, Holocaustul nu a avut loc tocmai pt.ca,cu f.putine si nesemnificative exceptii,calaii cu zvastica nu numai ca nu s–au bucurat de concursuri binevoitoare,oferite din proprie initiativa,dar s–au lovit de refuz in tentativele lor de a recruta complicitati,cu caracter privat sau oficial,pt.organizarea deportarilor sau a altor actiuni de genocid

 

Oare ce a fost la Iasi?

In Regat, evreii au purtat steaua galbena. Barbatii au muncit la munca obligatorie de exemplu la Detasamentele nr.12 de langa Focsani, la Targu-Jiu si inca 82. Familia regala i-a protejat si-n special regina mama. Au fost multi romani care i-au ajutat si ocrotit pe evrei. Au fost si multi care i-au prigonit. Sa va amintesc de guvernul Cuza? De garda de fier care a facut progromul de la Iasi? Sova care este avocat ar fi trebuit sa cunoasca adevarul.
Dar dvs de ce vociferati atata? Ce va deranjeaza? Istoria nu este frumoasa intot-deauna. Sa ramanem echilibrati si cilivizati si sa vedem trecutul asa cum a fost .

Demolarea miturilor;azi,,pogromul de la Iasi

armata romana,care se retragea din Basarabia,a fost atacata de trupe paramilitare de evrei. Pentru conformitate citeste de aici; http://www.scribd.com/doc/16150075/Holocaustul-Evreilor-Impotriva-Romanilor#page=44 Comandamentul armatei unite romano-germane era in Iasi atribuit germanilor.Acestia au ripostat si in plus au,,maturat" casele conspirative in care se gaseau paramilitari si evrei cu idei comuniste sau pro-sovietice. Cam ce fac acum evreii in Gaza si Cisiordania cu simpatizantii Hezbolah si paramilitarii palestinieni. Diferenta este ca romanii si-au vazut armata atacata pe pamant propriu,in propria tara,de catre o populatie alogena(evreii) care vroia distrugerea casei care i-a adapostit(Romania). In comparartie, israelitii construiesc colonii pe teritorii ce nu li s-au alocat prin Hotararea ONU din 1047,privind infiintarea statului Israel,acest lucru provocand revoltele palestinienilor,intifadele,si atentatele sinucigase. Unde sa mai pui ca 95% din asa zisii evrei se trag dintr-o populatie care nu au nimic semit in ei,askenarzii(kazarii),descendenti nu din Sem(intemeietorul prin Abraham al arabilor si evreilor),ci din Iafet(intemeietorul rasei albe). Cititi cartea,,Al Treisprezecelea Trib"(triburile evreiesti au fost 12)si vedeti povestea convertirii kazarilor(populatie ce aveau un regat intre Marea Neagra si Marea Caspica) la religia mozaica,in anul760,in timpul regelui Bulan,inspirat de evrei rataciti in zona Caucazului.

Mici concluzii!

Distrugerea elitei romane in puscarii[profesori universitari ,ingineri ,ofiteri,doctori etc]de un regim cu componenta evrei 90% a dat tara inapoi cu 100 de ani!Dupa misiune majoritatea au emigrat bine mersi in Israel!Pentru astia nu au fost create comisii de urmarire internationale?Paralela ciudata jiudanuti-tiganiusi ambele rase nu iubesc munca !Traiesc care va sa zica din metode colaterale !Nea Rica Vainer putina cenusa pe tichiuta si scuzele de rigoare pt cei peste 2 milioane de adevarati romani ucisi si schingiuti de gasca adusa din Rusia Nikolsky
,Pauker ,Newlander ,Brukan si Sasa Bardenko ultimii doi fiind chemati de cine trebuie si la rivolutie impreuna cu Petrica fiul lui Newlander!Itic si cu Strul ne-au dus [spre progresul lor in sus]!

 

Z(i)oli-nistule,singurii evrei omorati in Romania...

au fost evreii omorati de consangvinii si co-etnicii tai maghiari si horthisti,carora acum le ridicati statui(vezi cazul Adalbert Vass in Odorhei),crime intamplate in Ardealul de Nord,OCUPAT DE UNGARIA HORTISTA.
Iata relatarea unui intelectual evreu despre crimele hortiste din Ardealul de Nord si cum au fost protejati evreii in Romania,sub administratie romaneasca;
dr. Oliver Lusting:
"In sudul Transilvaniei,sub regimul lui Antonescu,viata nici unui evreu nu a fost periclitată,in timp ce evreii din Cluj si Dej,din Oradea si Satu Mare,din toate orasele si satele Transilvaniei de Nord(cedată ungurilor) au fost stransi toti pană la ultimul bătran,pană la ultimul sugar,au fost manati sub amenintarea baionetelor hortyste spre crematoriile si camerele de gazare de la Auschwitz,evreii din Turda si Alba-lulia,din Arad si Timisoara nu au purtat nici măcar steaua galbenă!Mai mult,aceste orase, ca de altfel orasele din intreaga Romanie,au oferit adăpost sigur tuturor evreilor din nordul Transilvaniei-si chiar din orasele Ungariei-care au reusit să evadeze din ghetouri si să fugă in Romania"
N.MINEI GRÜNBERG,istoric evreu:
“In Romania,Holocaustul nu a avut loc tocmai pt.ca,cu f.putine si nesemnificative exceptii,calaii cu zvastica nu numai ca nu s–au bucurat de concursuri binevoitoare,oferite din proprie initiativa,dar s–au lovit de refuz in tentativele lor de a recruta complicitati,cu caracter privat sau oficial,pt.organizarea deportarilor sau a altor actiuni de genocid.
"Subsemnatul Wilhelm Filderman,Doctor in Drept la Facultatea din Paris,fost Presedinte al Uniunii Comunitătilor Evreiesti din Romania si Presedinte al Uniunii Evreilor Romani,domiciliat actualmente in New zork,USA,Hotel Alameda,declar următoarele:"In timpul perioadei de dominatie hitleristă in Europa,eu am fost in legătură sustinută cu Maresalul Antonescu.Acesta a făcut tot ce a putut pentru a imblanzi soarta evreilor expusi la persecutia germanilor-nazisti.Am fost martor al unor miscătoare scene de solidaritate si de ajutor intre romani si evrei…Maresalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste,ce impunea măsuri dure impotriva evreilor
-Gratie interventiei energice a Maresalului Antonescu,a fost oprită deportarea a mai mult de 20.000evrei din Bucovina
-El a dat pasaport in alb,pt.a salva evreii din Ungaria,a căror viată era in pericol;
-Gratie politicii sale,bunurile evreilor au fost puse sub regim de administrare tranzitorie,care,făcandu-le să pară pierdute,le-a asigurat conservarea in scopul restituirii la momentul oportun."
Este evident si incontestabil faptul că s-au comis abuzuri si de o parte si de cealaltă,insă e un gest la fel de criminal să acuzi o natiune intreagă,pe baza unor dovezi, deseori aflate sub semnul incertitudinii al subiectivismului si chiar al falsului"

 

Barabula,,inclinata",cunoaste adevarul si vei deveni liber

1)Eminescu omorat prin intoxicare cu mercur de catre un medic evreu,Francisc Iszak
2)alt evreu,Horia Radu Patapiewicz,fiu de Kominternist,il mai omoara o data pe Eminescu,numindu-l,,scheletul din debara"al Romaniei,iar pe noi,romanii,si tara noastra o declara,,o fecala pe care au luat-o toti la urinat"
3)grupul de lobby,,Alinta Israelita"si B'Nai Brith militeaza la cancelarile marilor puteri ale Europei sa nu recunoasca independenta statului roman la 1877,desi Romania a fost victorioasa in razboiul cu turcii si romanii si-au varsat sangele pt.acest scop
4)evreii au distrus prin camatarie,bodegi si arenda clasa taraneasca,provocand rascoala de la 1907,soldata cu 10000 de morti,tarani romani
AC.Cuza:…ii cumpără munca pe nimic,ii măsoară stramb,ii hrăneste cu porumb stricat,ii plăteste cu tidul la crasmă,supunandu-1 astfel unei indoite exploatări si indrumandu-i către patima ucigătoare a betiei
J.Levy in 1869:…Carciumarii evrei erau un flagel pt.poporul roman…Asa că tăranul roman ajunsese o mină de aur pt.jidovi,evreul un fac-totum,iar tăranul exploatat pană la sange
Desjardins:…Cu rachiul pe care ei nu-l beau,dar pe care-l amestecă cu vitriol,insala pe roman,otrăvindu-i cu aceeasi lovitură orasele si satele
Memoriul prezentat Camerei in 1868 de o grupare de 31 de deputati:…Posesorii unor sume imense,ovreii s-au dedat la cămătărie fără nici o rezervă si pe o scară asa de intinsă incat au desfiintat si ruinat mii de familii bogate.Camătă a devenit o plagă teribilă…care seacă izvorul fortelor vii ale natiunii.Această monopolizare a capitalurilor e cauza cea mai naturală a crizei monetare care bantuie tara de ani de zile
5)90%dintre membrii Partidului Comunist din Romania(ilegal),ce militau pt.dezmembrarea statului national roman(il considerau ,,stat imperialist"pt.alipirea Transilvaniei la Ungaria si a Moldovei la URSS erau evrei
5)evreul Erno Neulander,tatal lui P.Roman,militeaza pt.alipirea Transilvaniei la Ungaria
6)Cedarea Insulei Serpilor catre URSS de catre o evreica,Ana Pauker(Robihnson)
6)Evreul Adrian Severin(Kuznetsov dupa tata,evreu dupa mama),nepotul lui Shaul Bruckner(a.k.a. Silviu Brucan)in calitate de ministru de externe al Romaniei,la tratatul de pace cu Ucraina,militeaza direct in favoarea Ucrainei,afirmand;,,Insula Serpilor e pamant ucrainean"
7)Evreul Saul Bruckner,propagandist la Scanteia,pledeaza ptr condamnarea la moarte a elitei politice romanesti (Maniu,Bratianu,etc)
8)cel mai mare calau si tortionar al stalinismului instaurat in Romania,a fost evreul Alexandru Nicolschi,pe numele adevarat Boris Grunberg.
A fost printre cei ce s-au ocupat cu organizarea"Experimentului Pitești"fiind recunoscut de mai mulți foști deținuți ca unul din cei care făcea vizite regulate in inchisoarea Pitești,pt.a supraveghea desfășurarea"reeducării"

Barabula,tare-n gura,mai vrei?

 

Holocaust.....!!!!????

Nimeni nu disputa faptul ca evrei au suferit in perioada
celui de al doilea razboi mondial. Dar nimeni nu plateste despagubiri la milioanele de ukrainieni si rusi si alte nationalitati care au murit si nu au primit nici-o despagubire.Cititi ziarele din '33 (daca aveti acces la ele)si o sa vedeti ca evrei au declarat pe prima paginaa ziarelor razboi lui Hitler. Au gasit ce au cautat.Dl Vainer ar trebui sa avizeze guvernul Israilean sa respecte tratatul de la Oslo si sa respecte drepturile Palestinienilor. Biblia ne spune clar ca numai o treime din "poporul ales" o sa ajunga in Paradis

 

Exista azi EVREI care neaga Holocaustul! Stiai asta Vainer?

Stiai ca un evreu a studiat asa zisele camere de gas de la Auschwitz si a demonstrat ca sunt construite dupa razboi? Ai auzit de David Irving? I-a demonstrat cineva lui Irving ca minte? Stiai ca faimosul Elie Wiesel a fost denuntat ca impostor de un evreu care intr-adevar statuse in lagar? E prea usor sa interzici sa se puna in discutie Holocaustul fara sa ai argumente sa-i combati pe cei ce vor sa restabileasca adevarul!
Evident evreii - unii dintre ei - au suferit in timpul razboiului, sa negi asta e intr-adevar o mare nedreptate, dar n-au suferit numai ei.
Eu as fi pentru o debatere libera, fara prejudecati si fara pasiuni sovine pe tema persecutiilor antievreiesti si tot ce tine de istoria recenta a evreilor. Politica pumnului in gura nu serveste nimanui, fiindca daca se continua in felul asta, opinia publica va ajunge sa nu mai creada nici macar ce e adevarat!!

 

EVREI care neaga Holocaustul? da, 3 la milion!

E mai probabil sa fii lovit de traznet.

David Irving e un timpit, reputatia lui de istoric este zero absolut.

Daca zici tu!...

!

tziganostaine tr... or fi aia trei ce zic adevaru!

bazat pe fapte reale si nu povesti cu "ala a zis ca"...

apropo, de holocaustul taranilor romani de ma '907 nimic?
ala declansat de jepitele de "negustori ovrei" ce au profitat de conditiile agricole proaste ca sa ridice pretul alimenteleor de baza de 3 ori!

si atunci s-au gasit tradatori ca averescu ce a dat ordin ca soldatii romani... sa traga in taranii romani... pentru un pumn de aurei?

sau cand in 44 pe strazile Cernautiului, revenind calare pe tancurile rusesti... de la parsiva scola nkvd de la moscwa, evreii leninisti a lui stalin racneau sfasiind steagurile romanesti: MOARTE ROMANILOR!

2007TR-stein,dar si rabinii-s tampiti?Ei de ce...

...declara ca NU A FOST HOLOCAUST in ROMANIA?
MOSHE CARMILLY WEINBERGER,rabin sef al Clujului in anii razboiului Declaratie data in 1988,publicata in revista “Luceafarul romanesc"Montreal,Nov.1997.
"In mod incontestabil,in spatiul Europei Centrale si sud–estice a existat o singura posibilitate pt.evrei de a iesi din cercul de foc al teroarei naziste,o singura speranta de a se salva.Refugiatii evrei ajunsi in Romania din Germania,Polonia,Cehoslovacia,Ungaria–in anii cumplitelor masacre–aveau sansa de a pleca din porturile romanesti spre Palestina.Oricum ar fi privita aceasta stare de lucruri,in orice fel s–ar analiza cele petrecute cu evreii in Romania,din punct de vedere politic,international etc…,ramane un lucru care nu se poate nega:faptul ca atunci cand lumea a privit insensibila spectacolul nimicirii evreilor europeni,Romania a fost dispusa sa primeasca refugiatii evrei si a fost gata sa deschida pentru ei porturile sale.
Dar si Shimon Peres,PRESEDINTELE ISRAELULUI E ***?
Nu vom uita niciodara ca, in perioada cea mai intunecata a Europei,in perioada nazista,romanii au salvat vietile multor evrei de aici,400000 evrei,ce au venit in Izrael si au contribuit si contribuie la construirea Izraelului; ei iubesc Izraelul,dar nu si-au uitat niciodata iubirea pt.Romania,si-au pastrat cultura romaneasca.Pentru aceasta,doresc sa multumesc poporului roman si sa ii spun ca aceasta e o prietenie care nu se va termina si care va continua multa vreme in viitor,nu doar in istorie.Ma simt aici ca acasa,ma simt ca intr-o tara prietena,si nu vorbesc doar despre trecut,ci si despre viitor.
Shimon Peres-Presedintele Izraelului-august 2010.
Prin comparatie cu minciuna lui Veiner,iată relatarea dr. Oliver Lusting:
"In sudul Transilvaniei,sub regimul lui Antonescu,viata nici unui evreu nu a fost periclitată, in timp ce evreii din Cluj si Dej,din Oradea si Satu Mare,din toate orasele si satele Transilvaniei de nord(cedată ungurilor) au fost stransi toti pană la ultimul bătran,pană la ultimul sugar,au fost manati sub amenintarea baionetelor hortyste spre crematoriile si camerele de gazare de la Auschwitz,evreii din Turda si Alba-lulia,din Arad si Timisoara nu au purtat nici măcar steaua galbenă!Mai mult,aceste orase, ca de altfel orasele din intreaga Romanie,au oferit adăpost sigur tuturor evreilor din nordul Transilvaniei-si chiar din orasele Ungariei-care au reusit să evadeze din ghetouri si să fugă in Romania"
N.MINEI GRÜNBERG,istoric evreu:
“In Romania, Holocaustul nu a avut loc tocmai pt.ca,cu f.putine si nesemnificative exceptii,calaii cu zvastica nu numai ca nu s–au bucurat de concursuri binevoitoare,oferite din proprie initiativa,dar s–au lovit de refuz in tentativele lor de a recruta complicitati,cu caracter privat sau oficial,pt.organizarea deportarilor sau a altor actiuni de genocid

David Irving?

Un impostor condamnat la inchisoare si dat afara din universitati. Daca pe asta il citezi....sa fi sanatos si la minte gros. Lasa glumele. Dute si fa o excursie in Polonia. Aushwitz, Birkenau pe acolo unde Eisenhauer a pus sa se filmeze si fotografieze ca oameni ca tine sa nu poata spune ca holocaustul nu a existat.

aurel vainer

domnu' vainer ,cind este vorba despre antisemitism si pogrom ,sunteti foarte activ in a arunca anatema asupra poporului roman ,uitind ca de fapt sute de mii de evrei din romania si nu numai,au supravietuit holocaustului tocmai datorita romanilor si conducatorilor statului roman ,dar cind este vorba de asumarea rolului pe care l-a avut evreimea romaneasca si de aiurea in instaurarea bolsevismului si a gulagului sovietic dupa 23 august 1944 ,taceti malc !nu uitati ca in gulagul sovietic si holocaustul bolsevic la care a fost supus poporul roman ,condus ,organizat si dirijat de evrei romani,au murit mult mai multi romanani decit evrei pe teritoriul romaniei in timpul razboiului.daca doriti sa fiti drept ,impartial si cu dorinta sincera de a avea un dialog corect, cinstit cu poporul roman ,nu incercati sa ascundeti gunoiul sub pres,caci nu va va crede nimeni si de fapt va faceti mai mult rau decit bine .amin !

 

Cititi, daca vreti sa aflati adevarul despre asa zisul holocaust

http://www.ioncoja.ro/textele-altora/holocaustul-evreiesc-impotriva-romanilor/

 

@terente

asta nu reprezinta neaparat adevarul ci opinia unui bine-cunoscut ultra nationalist, fost secretar PCR in universitatea bucuresti unde a fost numit asistent culmea (!) de un evreu: alexandru graur.
si tu si starpitorul sunteti exemple elocvente a ceea ce spuneam mai sus. folositi acelasi gen de propaganda.
si cine nu este de acord cu voi este evident evreu sau ungur sau tigan.

BarabulenStein,evreii-s singurii,,holocaust"-izati

...nu-i asa?
Nimic despre holocaustul crestinilor armeni din Turcia(2 milioane de crestini),pus la cale de miscarea sincrestista iudeo-musulmana,,Tinerii turci"care de fapt era un paravan evreiesc(turci cu nume evreiesc,gen Oprescu-Hirsch,Severin-Kuznetzov,Petre Roman-Neulander),finantat de EVREUL mason ROTSCHIELD.
Ptr.conformitate citeste cartea There"Inner Folds of the Ottoman Revolution"de Mevlan Zadeh Rifat publicata in 1929,care demonstreaza ca acest genocid a fost pus la cale de evrei balcanici in August 1910 si Octombrie 1911.Corifeii acestei miscari au fost Talaat,Enver, Behaeddin Shakir,Jemal,si Nizam evrei ce pozau drept musulmani.
Dar holocaustul evriesc impotriva romanilor nu se pune?
Il contesti pe Coja,dar ce parere ai de cel mai erudit si inteligent roman,alaturi de Eminescu,Nicolae Iorga?
Acestaa descris inceputurile crimelor evreisti impotriva romanilor in articolul,,De ce atata ura"?
Ptr.ca nu am acceptat ca Basarabia sa devina Republica Israelita Moldoveneasca,cum doreau evreii?
MOTTO;
"Ultimatumul sovietic de la 26.06.1940 si anexarea teritoriului dintre Prut si Nistru,la URSS,a fost intampinată cu bucurie de evreii din aripa stangă si comunisti"(Alexandru Safran,fost Rabin Sef al evreilor din Romania–declaratie din 1946)

"Se adună si cresc văzand cu ochii documentele si materialele,actele oficiale si declaratiile luate sub jurămant.Inalti magistrati si bravi ofiteri,care si-au riscat viata ca să apere cu puterile lor retragerea si exodul romanilor,au văzut cu ochii lor nenumăratele acte de sălbăticie,uciderea nevinovatilor,lovituri cu pietre si huiduieli.Toate aceste gesturi infame si criminale au fost comise de evreimea furioasă,ale căror valuri de ură s-au dezlăntuit ca sub o comandă nevăzută.
De unde atata ură?
Asa ni se răsplăteste bunăvointa si bunătatea noastră?
Am acceptat acapararea si stăpanirea iudaică multe decenii si evreimea se răzbună in ceasurile grele pe care le trăim.Si de nicăieri o dezavuare,o rupere vehementă si publică de isprăvile bandelor ucigase de sectanti sangvinari.Nebunia organizată impotriva noastră a cuprins targuri,orase si sate.
Fratii nostri isi părăseau copiii bolnavi,părintii bătrani,averi agonisite cu trudă.In nenorocirea lor ar fi avut nevoie de un cuvant bun,măcar o făramă de milă. Sprijin cald si un cuvant intelegător,fie si numai sentimental,ar fi fost primit cu recunostintă.Li s-au servit gloante,au fost sfartecati cu topoarele,destui dintre ei si-au dat sufletul.Li s-au smuls hainele si li s-a furat ce aveau cu dansii,ca apoi să fie supusi tratamentului hain si vandalic.Romanimea aceasta,de o bunătate prostească fată de musafiri si jecmănitori,merita un tratament ceva mai omenesc din partea evreimii,ce se lăuda pană mai ieri că are sentimente calde si frătesti fată de neamul nostru in nenorocire"

Ion Coja?

vezi ca asta are apa in urechi hahahaha l-am adaugat la lista mea de prosti hahahaha

Barabulen-Stein,holocaustul evreiesc impotriva romanilor

...la inceputuri
Evreii din Romania de partea ocupantilor sovietici
Cunoscutul scriitor Constantin Virgil Gheorghiu, a cărui probitate morală nu poate fi pusă la indoială, a fost puternic marcat de realitătile din Basarabia, care stătuse doar un an in raiul comunist sovietic. In volumul-document ARD MALURILE NISTRULUI , cu subtitlul: "Reportaj de război din teritoriile dezrobite" autorul descrie, fără a le indulci, o multitudine de aspecte ale tratamentului la care au fost supusi romanii de dincolo de Prut pană in iunie 1941. Biserici pangărite, crime, maltratări, abuzuri, supunerea la umilinte greu de descris, din partea bolsevicilor năvălitori si mai cu seamă din partea localnicilor evrei. Dar veti afla mai multe decat v-as putea relata eu din lectura fragmentului următor, extras din paginile cărtii sale,: "Aflu că dincolo de Nistru sunt mii de basarabeni tineri care muncesc făcand sosele pentru retragerea rusilor. Supraveghetorii sunt evrei din Basarabia. Cea mai mică greseală, cel mai nevinovat cuvant spus de vreunul din acesti romani basarabeni dezlăntuie furia evreului care-i comandă.

Cu cateva zile inainte de a se retrage armatele bolsevice, evreii din Căusani au strans din sate cateva sute de cărute in care au incărcat averile si le-au trecut Nistrul. Ţăranii care le-au condus cărutele nu s-au mai intors. Nu se stie ce s-a intamplat cu ei. Evreii le spuseseră că or să-i impuste. Nici la Căusani, nici la Ursoaica, nici in satele de pe intinderea Bugeacului si pe malul Nistrului nu am mai intalnit decat cateva vite. Fuseseră luati toti caii, toti boii, toate oile si cărutele, cirezi de mii de vite (…) Un tăran tanăr, Oltu Boris il chema, a fost luat de evrei pentru a lucra la sosele, dincolo de Nistru. Cu o noapte inainte fugise trecand Nistrul innot, in pielea goală, impreună cu alti doi prieteni.

- (…) Da, am venit in pielea goală, numai noi si sufletele noastre…

- In sectorul in care lucram eu era comandant unul Herscu, care fusese negustor aici, la Ermoclia. In fiecare zi impusca Herscu cate unul de-ai nostri. Acolo, in taberele de muncă silnică nu exista altă pedeapsă decat impuscarea. Evreul comandant era mai puternic decat orice dictator. Ne spunea că după ce vom termina soseaua, are să ne impuste pe toti, fiindcă suntem basarabeni trădători.

- Dar de mancare vă dădeau?

- O sută de grame de paine pe zi. Asta era hrana pe care trebuiau să ne-o dea, dar nu ne-o dădeau nici pe-asta. Trăiam din mila romanilor de dincolo de Nistru. Ne făceau cate o mămăligă pe care o mancam goală, pe furis." (Constantin Virgil Gheorghiu.ARD MALURILE NISTRULUI. Bucuresti, ed. GEEA, 1993, p.185-185)

Aoleo baiete o iei razna

Israelul se lupta ca genocidul armean sa fie recunoscut. Turcii omoara orice. Kurzi, armeni, evrei etc. Daca esti crestin n-ai ce cauta printre musulmani. Islamismul cere decapitarea. Ai vazut reactia turca la deciziile franceze privind armenii?
In secolul XX au fost mari crime dar in mod sistematic si ca numar crimele nazistilor contra evreilor au fost cele mai mari. sa nu uitam exterminarea tiganilor.

cand o iei in freza,nu te lauzi la toata lumea cu asta !

sova asta cred ca a vrut sa spuna ca poporul roman nu a avut o antipatie fata de evrei,ci i-a fost indusa de aliatul german de la acea vreme!aurel vainer asta,vrea sa spuna contrariu,ca noi romanii am avea ceva cu evreii,nu ca nemtii ne-au impus prigonirea acestora,adica ca noi,care aveam o importanta minoritate evreiasca in moldova,in special,am profitat de al doilea razboi mondial si de aparitia lu hitler,ca sa le-o tragem jidanilor !!!!ai grija vainer ce vorbesti sa nu induci cumva romanilor ca ar avea o antipatie genetica fata de evrei,ca daca nu a existat,poate o nasti matale acum ! despre holocaustul tziganilor,nu vorbeste nimeni,nimic ?!daca a existat in romania un holocaust al evreilor,atunci a existat in mod cert si un holocaust al tziganilor,de care nu prea se vorbeste ! oricum speram sa nu se mai intoarca niciodata acele vremuri de ura rasiala !!!

 

se numeste porajmos si e bine cunoscut

http://en.wikipedia.org/wiki/Porajmos

Citate din Talmud(cartea,",sfanta"a evreilor,zise.

de unul din cei ,,alesi"care vor sa fie ocrotiti,stimati,venerati.
Asta ca sa vezi de unde se trage INTOLERANTA in LUME,apoi sa-mi dai citate asemanatoare din crestinism,daca gasesti asa ceva.
(Menachem Begin, Israeli Prime Minister,1977-1983)
“Rasa noastra e Rasa Stapanitoare. Suntem Zei divini pe aceasta planeta. Suntem diferiti de celelalte rase inferioare, precum acestea sunt diferite de insecte.De fapt,in comparatie cu rasa noastra,celelalte rase sunt excremente umane.Destinul nostru e de a conduce rasele inferioare.Regatul nostru pe pamant va fi condus de liderii nostri cu mana de fier. Masele ne vor linge picioarele si ne vor servi ca si sclavi"
sau asta;

“The Jewish people as a whole will be its own Messiah. It will attain world domination by the dissolution of other races … and by the establishment of a world republic in which everywhere the Jews will exercise the privilege of citizenship. In this New World Order the Children of Israel…will furnish all the leaders without encountering opposition…" (Karl Marx in a letter to Baruch Levy, quoted in Review de Paris, June 1, 1928, p. 574)

“Poporul evreu in intregime va fi propriul său Mesia. Acesta va realiza dominatia lumii prin dizolvarea altor rase … si prin stabilirea unei republici mondiale in care a evreii de pretutindeni vor exercita privilegiul de cetăteni In acestă Nouă Ordine Mondială copiii lui Israel … vor furniza toti liderii fără a intalni opozitie

Dupa cat rau au facut jidovii, incepand cu faptul ca

au fost mandatarii urss in impunerea bolsevismului in ramanica prin pauker, brukan, walter roman etc. si continuand dupa lovilutzie cu acelasi brukan, cu petrica roman, isarescu si mru au chiar tupeu

 

Poi nu romanasii la ales pe Petrica Roman????

poi nu noi am ales janghina KGB-ista????daca Rah-atul se sova dadea aceasta declaratie in UK era arestat .Poi fiecare are voie sa traiasca unde vrea,si nu cred ca evreii ti-au spart casa sau ti-a furat cardurile.Pe acest pamant este loc pentru fiecare evreii sunt destepti si isi vad de treaba lor.

nu ma jeedanel, "noi" NU l-am ales pe mru...

iar de vandut tot ce reprezinta bun comun cu valoare strategica a poporului roman... CHIAR DELOC NU DORIM... nici macar nu am discutat in tirania vandutilor portuari si ebraici... dar va veni timpul cand datorita nesimtirii voastre o sa va platim la justa valoare!

ada

Nenea Aurel, nu cumva vrei sa ne predai la scoala holacaustul? Ce matale crezi ca la scoala in israel se preda despre inaintasii nostri care au murit pentru apararea patriei, sau despre cei ucisi in lagarele comuniste? Ei amendeaza, mediul online, pe Soava, ca a zis un adevar, dar ce nenea aurel te crezi pe tarlaua matale? V-a blestemat odata Dumnezeu si acum ce umblati de colo colo, dupa bani resurse si averi ale altor state, nu voi v-ati facuto cum mana voastra?.. acum ce aveti cu poporul nostru roman , cat vreti sa il mai sugrumati de putinul care ce i-a mai ramas ??

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor