Ministrul pentru Dialog Social dezvaluie ce zona va deveni un nod de autostrazi

Vineri, 29 August 2014, ora 16:21
4097 citiri
Ministrul pentru Dialog Social dezvaluie ce zona va deveni un nod de autostrazi

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a declarat, vineri, ca dezvoltarea zonei Turda - Campia Turzii este o prioritate pentru guvernul condus de Victor Ponta.

Oficialul a subliniat ca investitiile de peste 500 de milioane de euro pentru Autostrada Sebes-Turda, alaturi de cei peste 1 miliard de lei alocati etapizat pana in 2016 pentru Autostrada Transilvania, vor transforma zona intr-un nod de autostrazi, se arata n comunicatul remis Ziare.com.

Autostrada Transilvania: Statul cauta constructor pentru 37 de kilometri. Cat plateste pe kilometru

"Guvernul a demarat investitii de peste 500 de milioane de euro in infrastructura din zona Turda - Campia Turzii. Includem aici autostrada Turda-Sebes, o investitie de peste 550 de milioane de euro,care va aduce beneficii zonei si va lega Transilvania, prin coridorul IV, de Europa.

Mai vorbim si de reluarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, unde, din nou, Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei, etapizat, pana in 2016. Sunt proiecte mari de infrastructura, care transmit un semnal puternic investitorilor", a aratat ministrul.

De asemenea, Aurelia Cristea a amintit ca modernizarea DN 1 Turda - Cluj-Napoca, investitie in valoare de 15,8 milioane de lei, este finantata tot de catre Guvern.

"Toate aceste investitii derulate de Guvernul Ponta arata interesul de a crea prosperitate. In cativa ani, zona Turda - Campia Turzii va deveni un nod al sistemului de autostrazi, favorizand astfel atragerea de investitori, dezvoltarea economica si sociala", a incheiat ministrul.

Aurelia Cristea s-a aflat vineri, 29 august, la Turda, la ceremonia de deschidere oficiala a celei de-a XV-a editii a Zilelor Municipiului Turda. Cu ocazia acestui eveniment, ministrul a transmis ca ca va sustine continuarea investitiilor guvernamentale pentru dezvoltarea economica a zonei.

La finalul lunii iunie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a publicat un anunt prin care cauta constructor pentru executia unui tronson din Autostrada Transilvania, fiind dispusa sa plateasca aproximativ 500 de milioane de euro pentru lucrare.

Portiunea respectiva are o lungime de 37,2 kilometri si va fi construit pe traseul Ogra (judetul Mures) - Campia Turzii (judetul Cluj), fiind impartit in trei loturi.

Valoarea estimata a proiectului este de pana la 2,33 miliarde de lei (531,5 milioane de euro), inclusiv TVA, ceea ce inseamna ca CNADNR va plati pana la 14,27 milioane de euro pe kilometru.

C.P.

Citeste si:
Ce vrea Iohannis: câștigul imediat sau avantajul de lungă durată?
Ce vrea Iohannis: câștigul imediat sau avantajul de lungă durată?
Măsurile antiepidemice anunțate de președintele României nu sunt foarte dure prin comparație cu deciziile altor state europene, care se află în situații mult mai bune. În Letonia, de...
Ciolacu, criptic după întâlnirea cu Iohannis. Nu exclude ca PSD să-l voteze pe Ciucă, dar nu vrea să discute cu conducerea PNL
Ciolacu, criptic după întâlnirea cu Iohannis. Nu exclude ca PSD să-l voteze pe Ciucă, dar nu vrea să discute cu conducerea PNL
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 21 octombrie, că social-democrații vor lua o decizie concretă în privința susținerii lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier după ce...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
ORD cel adevarat
rank 5