Aura Vasile risca sa ramana in afara PSD un an - afla ce spune statutul

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 15:25
2225 citiri
Aura Vasile risca sa ramana in afara PSD un an - afla ce spune statutul

Statutul PSD, in varianta adoptata in octombrie 2010, prevede ca cererea de revenire in partid a membrilor PSD care s-au inscris in alta formatiune politica poate fi analizata de forurile partidului abia la un an de zile de la pierderea calitatii de membru.

Articolul 35 din Statutul PSD precizeaza: "Solicitarea pentru reprimire in partid pentru persoanele care au fost sanctionate cu excludere sau si-au pierdut calitatea de membru prin inscrierea in alte partide, poate fi luata in dezbatere si aprobata de conducerea organizatiei din care a facut parte, dupa trecerea unui termen de minim un an de la data excluderii sau a pierderii calitatii de membru".

Prevederea are relevanta in contextul trecerii deputatului Aura Vasile la UNPR. In acest moment, nu este clar daca plecarea pentru mai putin de o zi a Aurei Vasile din PSD nu a produs cumva efecte juridice sau ce greutate are revenirea ei asupra demisiei.

Deputatul Aura Vasile a declarat marti ca luni seara a rugat-o pe Roberta Anastase sa nu se mai citeasca in plen anuntul demisiei sale din PSD si ca vazand ca rugamintii ei nu i s-a dat curs in cursul acestei dimineti a anuntat grupul PSD din Camera prin fax ca nu mai pleaca.

"Azi noapte, am sunat-o pe Roberta Anastase si am rugat-o sa nu se citeasca in plen hartia cu demisia, pentru ca potrivit Regulamentului trebuia sa fiu de fata. Dupa ce am vazut ca acea hartie a fost citita in plen, am trimis fax la grupul PSD din Camera ca nu mai plec din partid", a spus Aura Vasile.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, a citit marti, in plenul Camerei Deputatilor, informarea privind trecerea deputatului Aura Vasile de la PSD la UNPR.

"Va aduc la cunostinta faptul ca din data de 19.12.2011 ma declar deputat apartinand grupului parlamentar progresist din Parlamentul Romaniei, membru UNPR. Cu deosebita consideratie, deputat Aurelia Vasile", a citit Oltean adresa.

La nemultumirea mai multor parlamentari PSD, care au strigat ca Aura Vasile s-a razgandit, Oltean a declarat: "Domnilor colegi, eu va informez ceea ce am scris in ordinea de zi. Daca a renuntat va face o adresa prin care va comunica acest lucru si se va citi acea adresa. Eu nu pot sa va anunt altceva decat ce am in mapa de sedinta, v-as ruga sa aveti in vedere acet lucru".

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...
Comentarii
un cetatean european
rank 5
V-a avea parte de acelasi tratament ca si Mircea Geoana?