Despre Aurelian Pavelescu

Aurelian Pavelescu s-a nascut pe 20 octombrie 1964, in comuna Ladesti, judetul Valcea. El candideaza pentru un mandat de deputat in colegiul 5 din Calarasi.

Pavelescu a fost profesor de limba si literatura romana in Ramnicu Valcea si asistent universitar la Academia de Teatru si Film din Bucuresti. A candidat la primaria Capitalei in 2008 din patrea PNTCD, si a fost membru a cinci partide politice.

Studii

-Licenta - Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti (1997);

-Licenta - Facultatea de Filologie (Litere) a Universitatii Bucuresti (sectia romana-franceza, 1989);

-Asistent Universitar - Academia de Teatru si Film - Bucuresti, Catedra regie-teatru (1992).

Activitate profesionala

-Profesor Liceul nr.1 Ramnicu Valcea (specialitatea limba si literatura romana, 1989);

-Asistent Universitar - Academia de Teatru si Film Bucuresti (1990 - 1997);

-Avocat - Societatea Civila de Avocati “Pavelescu si asociatii” (1997 - 2004).

Activitate politica

-Partidul National Liberal, membru (1990 - 1992);

-Partidul Dreapta Nationala - din 1994-1996 presedinte (1993 - 1996);

-Partidul Democrat, membru in Biroul Permanent National (2004 - prezent); ales deputat in 2004 pe listele PD;

-Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii - Vicepresedinte (pana in martie 2005);

-In februarie 2005 a demisionat din PD si i s-a alaturat lui Cozmin Gusa in Partidul Initiativa Nationala ca vice-presedinte;

-Din 2006 este vice-presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat si deputat independent;

-In 2008 candideaza pentru primaria Municipiului Bucuresti din partea PNTCD. Se claseaza pe locul 9 din 13 candidati, obtinand 1,47% din voturi;

-In 2008 candideaza pentru parlament din partea Partidului National Liberal.

Alte activitati

-UFS Atlas - Vicepresedinte (organizatie sindicala) - (Uniunea Federativa Sindicala “Atlas”) intre 2002 si 2004;

-Membru in Uniunea Avocatilor din Romania, Baroul Bucuresti (1997 - prezent);

-Membru in Federatia Internationala a Jurnalistilor (FIJ) din 1999 pana in 2004;

-Liga Avocatilor din Romania - Presedinte (Asociatia profesionala a avocatilor) din 2000 pana in prezent;

-Societatea Ziaristilor din Romania din 1998 pana in prezent;

Activitate publicistica

-“Magistratura impotriva statului de drept” - 2003, Editura “Ziua”. Studiu asupra institutiilor statului din sistemul justitiei.

Distinctii si premii

-“Luptator remarcat prin fapte deosebite in Revolutia din decembrie 1989”.

Obiectiv PNTCD pentru parlamentare: sase-sapte deputati

Aurelian Pavelescu a declarat in iulie 2008 ca PNTCD are ca obiectiv sa obtina sase - sapte deputati in urma alegerilor parlamentare, pentru a putea constitui un grup parlamentar de independenti.

"Eu mi-as dori sa avem un grup parlamentar din independenti. Daca am reusi, ar fi un imens succes, iar daca nu vom reusi macar la Camera Deputatilor, acest lucru se poate rezolva in timp, prin venirea unor parlamentari care au dorit sa intre in PNTCD", a declarat Pavelescu, potrivit „Ziua”.

Potrivit lui Pavelescu, o colaborare cu PNL ar fi avantajoasa, si va da PNTCD o sansa de a supravietui si de a se „reorganiza” pe temen lung.

Candidat la primaria Capitalei in 2008

Aurelian Pavelescu a candidat la primaria Capitalei din partea PNTCD, si s-a clasat pe locul 9 din 13 candidati. El a obtinut 1,47% din voturi. Programul sau se baza pe rezolvarea problemelor traficului, pe crearea de locuri de parcare, pe reducerea numarului de cazinouri si pe construirea de gradinite.

„Prima prioritate este rezolvarea problemei traficului. Traficul, la propriu, ucide populatia. Noxele aruncate in aer, sufocarea orasului, sunt boli. In America se vorbeste de multa vreme despre o boala care se numeste ‘turbarea traficului’”, a declarat Pavelescu, intr-un interviu pentru ROMPRES.

"Sunt sute de sali de jocuri de noroc si de cazinouri. S-au extins pana in cartiere. Acolo gasim copii sub 18 ani, fura banii de la parinti, se duc si-i pierd in cazinouri sau la jocurile de noroc. In cazinouri, cei peste 18 ani. Este un flagel. S-au deschis sex-shop-uri langa biserici. Nu avem gradinite, scolile sunt parasite si pline de prostitutie, droguri, violenta. Nu mai avem un oras, o comunitate, ci o jungla. Este o chestiune foarte importanta. Reducerea sau eliminarea acestor afaceri este de maxima urgenta", a subliniat Pavelescu, interviul pentru ROMPRES.

El a numit oportunitatea de a candida la primarie „o ocazie de a tine steagul sus pentru PNTCD” si s-a declarat dezamagit de faptul ca Ludovic Orban a refuzat o alianta cu partidul sau.

„Am fi dorit o alianta cu PNL la Bucuresti. Din pacate, Ludovic Orban, am mai spus-o, o repet, a dat dovada de obtuzitate politica si a refuzat o asemenea alianta cu PNTCD la Bucuresti”, a mai declarat Pavelescu.

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu

Data nasterii: 20 octombrie, 1964

Cariera:  profesor, politician

Evenimente importante:  candideaza la primaria Capitalei in 2008 din partea PNTCD

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Aurelian Pavelescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.
Citeste despre: