Pavelescu (PNTCD): Nici vorba sa fiu suspendat. Ii dau in judecata pentru fals

Luni, 03 Iunie 2013, ora 17:11
3839 citiri
Pavelescu (PNTCD): Nici vorba sa fiu suspendat. Ii dau in judecata pentru fals

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a contrazis informatiile conform carora ar fi fost suspendat din functie de un asa-numit Birou National de Conducere al partidului si inlocuit cu Vasile Lupu, precizand ca e vorba de mai multi membri exclusi din partid, care au falsificat stampila partidului si acte oficiale si pe care ii va da in judecata.

"Nici vorba sa fiu schimbat. Aceleasi grupari care au pierdut procese irevocabile, cei care s-au luptat cu partidul ani de zile in instanta, acum vin si spun ca reprezinta partidul. E infractional, s-au fabricat stampile, s-au trimis delegatii de la oameni care n-au participat, dar au fost numarati. E o infractiune extrem de grava! (...) Partidul se confrunta exact cu diversiunea mediatica din 1990", a spus Pavelescu pentru Ziare.com.

Seful PNTCD a indicat si faptul ca, la o simpla cautare pe site-ul Tribunalului Bucuresti, la Registrul Partidelor, se poate vedea ca presedintele partidului se poate inlocui doar printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila.

Mai mult, el spune si ca, prin articolul 32 din statut, PNTCD e obligat sa tina congres ordinar, ceea ce a si facut, pe 20 aprilie, iar el a fost reconfirmat in functie. In plus, un presedinte poate fi ales doar de congres, in niciun caz de un alt for, iar congresul a fost inscris la tribunal, desi "pucistii" din aripa Lupu sustin contrariul.

Pavelescu merge in instanta

Pavelescu a enumerat si infractiunile pentru care ii da in judecata pe cei care pretind ca l-au suspendat din partid: falsul de stampila, fals intelectual, fals in inscrisuri oficiale, uzurpare de calitati oficiale.

"Este vorba de un grup de persoane care au fost excluse din partid de forurile competente. Unele din ele sunt excluse de 3 ani, altele au plecat in alte partide si care s-au intalnit la un restaurant ca sa dea afara un presedinte de partid. E incredibil ca presa a putut prelua asa ceva, in conditiile in care presedintele oricarui partid e ales de congresul acelui partid.

(...)S-au intalnit la o carciuma niste oameni care nu mai au nicio functie, care nu mai sunt nici membri, in frunte cu Vasile Lupu, savarsind infractiuni. Au falsificat o stampila, au facut o stampila pentru Biroul National de Conducere, desi stampila de reprezentare, la toate partidele, o are doar presedintele. E vorba de un grup infractional in frunte cu Vasile Lupu, care nu mai activeaza in partid de ani de zile", a mai explicat Pavelescu.

Pavelescu, suspendat de la sefia PNTCD? Ce raspunde

Biroul National de Conducere (BNC) al Partidului National Taranist Crestin Democrat a hotarat cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din functia de presedinte al PNTCD.

Potrivit unui comunicat al PNTCD, aceasta decizie vine "ca urmare a crizei grave de legitimitate a actiunilor intreprinse de Aurelian Pavelescu in interiorul partidului".

Citeste si:
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
Primarul liberal al comunei sucevene Bosanci, Neculai Miron, a semnat pe listele AUR pentru demitere preşedintelui Klaus Iohannis. Gestul edilului este însoţit de critici la adresa şefului...
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...