Pavelescu: Prietenii de la PDL fac strategii pe termen prea lung

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 20:46
2158 citiri
Pavelescu: Prietenii de la PDL fac strategii pe termen prea lung

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, considera ca PDL trebuie sa se miste mai repede pentru a demara "proiectul dreptei". "Din pacate, prietenii nostri din PDL isi fac strategii pe termen lung, foarte lung, prea lung", sustine Pavelescu.

Aurelian Pavelescu solicita PDL sa se miste mai rapid, deoarece USL este pe cale sa-si atinga "principalul obiectiv, controlul asupra justitiei".

"Principalul obiectiv al USL: controlul asupra justitiei. Inchiderea dosarelor penale si impunitate pentru viitor. Banul public trebuie jefuit cu cap, nu? Vorba lui Vanghele, ei stiu sa fure. Atacul asupra CSM este, fara discutie, concertat, prin retelele din teritoriu ale asa-zisilor magistrati, aflati la cheremul bandelor locale ale puterii. Adrian Nastase va iesi in curand, cu o aura de victima si de invingator, iar cercul se poate inchide", scrie Pavelescu pe Facebook.

"Din pacate, prietenii nostri din PDL isi fac strategii pe termen lung, foarte lung, prea lung... Acum pot sa o spun: in iulie 2012 am propus PDL sa grabim procedurile de lansare a ARD si nu au acceptat, ARD fiind formalizat abia la 16 septembrie. Dupa, abia, au inteles ca au gresit si ca am avut dreptate, ce folos? Gresim acum, oare, din nou?

Eu cred ca proiectul dreptei este, din nou, in mare intarziere, chiar si azi daca l-am formaliza, dar maine, dar 'undeva, candva'? Voi face tot ce-mi sta in putinta sa demaram un proiect, cat mai repede", adauga Pavelescu.

Papahagi: Avem nevoie rapid de un congres lamuritor

Democrat-liberalul Adrian Papahagi crede si el ca este nevoie de actiuni rapide.

"Subscriu parerii multor colegi: avem nevoie rapid de un congres lamuritor. PDL e in deriva, fosta ARD e fragmentata si invrajbita, iar PNL se pregateste deja sa ocupe, singur, flancul drept (au depus deja cererea de primire in PPE).

PDL are nevoie de leadership vizionar, cu bataie lunga: nu doar 2014, ci 2016-2019! Oameni tineri si credibili, nu personaje controversate. Altminteri, inseamna ca n-am inteles nimic", spune Papahagi, tot pe Facebook.

De asemenea, el indeamna la identificarea, "cat de curand" a unui candidat la Presedintie.

"In fine, dreapta trebuie sa propuna cat de curand un candidat la prezidentiale. Nu cred insa ca vom putea castiga in 2014 cu nimeni care a fost lansat si sustinut de Traian Basescu - e ingrat, dar asa este (s-a vazut in 9 decembrie). Devine esential sa pregatim nu unul, ci zece lideri tineri pentru 2016 si 2019. Iar in 2019 dreapta va trebui sa-si selectioneze candidatul in mod serios, in urma unor primare, nu pe sondajele lui peste", concluzioneaza Papahagi.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Aurelian Pavelescu CSM, #Papahagi congres PDL, #Papahagi candidat PDL prezidentiale , #PNTCD