Pavelescu: Traian Basescu reprezinta sansa unificarii dreptei

Luni, 18 Februarie 2013, ora 16:24
3457 citiri
Pavelescu: Traian Basescu reprezinta sansa unificarii dreptei

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, considera ca dreapta nu se poate unifica decat in jurul lui Traian Basescu. Astfel, el le cere celor din PDL sa gaseasca o solutie amiabila privind conducerea partidului, care sa fie in acord cu pozitia lui Basescu.

Aurelian Pavelescu sustine ca Traian Basescu este perceput de electorat ca lider al dreptei, prin urmare dreapta nu se poate unifica daca in fruntea PDL se afla Vasile Blaga, un om dezavuat de presedinte.

"Traian Basescu a fost si este simbolul unificarii dreptei. Sansa unificarii dreptei este la Traian Basescu.

Nu se poate unifica dreapta in conditiile in care Traian Basescu s-a pronuntat in mod categoric si ferm impotriva unui PDL condus de Vasile Blaga. Electoratul dreptei il percepe pe Traian Basescu ca liderul dreptei. In buna parte acest electorat este si al PDL. Un PDL care isi pierde suportul presedintelui ar fi un PDL care ar pierde o buna parte din electoratul de dreapta, care ar ramane dezorientat, debusolat.

Important este, pentru ca PDL sa nu se destructureze ca partid, sa se gaseasca o solutie negociata in interiorul partidului. Dar, din aceasta negociere, nu se poate ignora pozitia presedintelui", a declarat presedintele PNTCD pentru Ziare.com.

Aurelian Pavelescu: Blaga nu mai poate conduce PDL

Pavelescu s-a declarat de acord cu interventia presedintelui Basescu in legatura cu alegerile interne din PDL.

"Traian Basescu este un om politic care se defineste prin faptul ca ia initiativa. Este o asumare politica a presedintelui si are tot dreptul sa asume o asemenea pozitie dupa toate luptele pe care le-a dus. Daca presedintele a apreciat ca este o initiativa buna, eu nu pot decat sa o apreciez", a adaugat liderul PNTCD.

Basescu: Sustin o solutie corecta in PDL, nu una care sa ingroape partidul (Video)

Aurelian Pavelescu a comentat si recentele luari de atitudine pe acest subiect ale aliatilor Mihail Neamtu (Noua Republica) si Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica).

"Nu sunt de acord cu declaratiile lui Mihail Neamtu, pentru ca vrea sa profite de pe urma acestui scandal. Aceste declaratii nu sunt binevenite si nici constructive.

Atitudinea lui Mihai Razvan Ungureanu mi se pare corecta si echilibrata, in ideea ca ARD ramane o formula viabila pentru unificarea dreptei. Orice mesaj de unificare a dreptei este binevenit si este cel corect", a mai spus presedintele taranist.

Neamtu: Reformistii din PDL vor esua, ii astept la Noua Republica

Intrebat daca a fost invitat de Traian Basescu la discutii politice, alaturi de Neamtu si MRU, Aurelian Pavelescu a refuzat sa comenteze acest subiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Aurelian Pavelescu alegeri PDL, #Aurelian Pavelescu Basescu dreapta, #Aurelian Pavelescu unificare dreapta , #PNTCD