Pavelescu vrea ca PNTCD sa mearga singur la europarlamentare

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 17:36
2560 citiri
Pavelescu vrea ca PNTCD sa mearga singur la europarlamentare

Prima optiune a PNTCD este de a merge singur in alegerile europarlamentare, au hotarat sambata, la Poiana Brasov, participantii la Comitetul National de Conducere care se desfasoara in perioada 17-19 ianuarie.

"La acest Comitet National de Conducere am dezbatut, am analizat situatia politica a partidului, dar am si fixat intr-un fel directiile politice pe care partidul va merge in anul 2014", a anuntat Aurelian Pavelescu.

Acesta a aratat ca "CNC al PNTCD a hotarat ca prima optiune a partidului este aceea de a merge singur la alegerile europarlamentare din 2014, iar PNTCD va avea in aceasta situatie un singur partener, electoratul din Romania, oamenii care vor sa-si dea votul pentru un partid istoric, pentru valori si principii, pentru ceea ce este traditional PNTCD".

Presedintele PNTCD a precizat ca "a doua optiune este aceea de a ramane deschisi unor discutii pentru realizarea unei aliante electorale pe dreapta politica, dar numai sub rezerva ca aceasta alianta sa se constituie pe baza principiilor si valorilor promovate de modelul Corneliu Coposu. In conditiile in care partidele aflate pe esichierul dreptei politice vor intelege necesitatea unei aliante, pe de o parte, pe de alta parte, vor achiesa la modelul Corneliu Coposu, suntem deschisi unui dialog pentru constituirea unei aliante electorale pentru alegerile europarlamentare".

"Sigur ca timpul este foarte scurt, practic au inceput activitatile de precampanie pentru europarlamentare, dar PNTCD ramane deschis dialogului pentru aceste alegeri europarlamentare", a declarat Pavelescu.

Pavelescu a mai precizat ca PNTCD nu a discutat inca o lista de candidati pentru alegerile europarlamentare, deoarece mai exista sansa unei a doua optiuni, in conditiile in care ar exista un dialog pentru o alianta electorala.

"Cu Razvan Mihai Ungureanu au fost discutii, dar neoficiale. Mai sunt Partidul Miscarea Populara si PDL. PNTCD doreste o coalitie larga impotriva USL", a mai aratat presedintele PNTCD.

Prim-vicepresedintele PNTCD Vlad Moisescu a tinut sa precizeze ca partidul doreste practic sa mearga pe picioarele lui la europarlamentare, "insa responsabilitatea este foarte mare, in fata acestei tentative de frauda pe care USL vrea sa o faca cu doua zile in care au loc alegerile europarlamentare si referendumul, doua zile cu urnele deschise.

Ceea ce noi consideram ca este o actiune de frauda, iar optiunea de a discuta cu celelalte partide este in primul rand sa tina cont de valorile seniorului, si in al doilea rand si foarte important, de a apara votul romanilor in acea noapte, daca vor fi doua zile de vot".

La Comitetul National de Conducere a participat conducerea PNTCD, presedintii si vicepresedintii organizatiilor PNTCD din toata tara.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: AGERPRES