Aurelian Pavelescu: Traian Basescu are o datorie morala fata de PNTCD

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 09:42
2269 citiri
Aurelian Pavelescu: Traian Basescu are o datorie morala fata de PNTCD
Foto: B1 Tv

Prim vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat, marti seara, ca presedintele Traian Basescu are o datorie morala fata de acest partid, care l-a sprijinit la alegerile prezidentiale din 2009.

De asemenea, liderul taranist a spus ca in cadrul discutiei de saptamana trecuta, seful statului nu le-a impus s-au trasat vreo linie politica, ci s-a interesat de soarta PNTCD si de modul in care vor fi rezolvate conflictele interne.

"PNTCD a fost partidul care l-a sprijinit pe presedinte in 2009, la alegerile prezidentiale, se stie acest lucru. Traian Basescu a si marturisit acest lucru, are o datorie morala pentru acest partid si pentru sprijinul pe care l-a primit. Intalnirea a fost colocviala si foarte deschisa. El s-a interesat ce se intampla in interiorul partidului si de unde acest conflict intern, care s-a perpetuat. A intrebat daca exista sanse de impacare", a declarat Pavelescu la B1 Tv.

Prim vicepresedintele PNTCD a mai spus ca poarta, de ceva vreme, discutii neoficiale cu reprezentantii partidelor de centru - dreapta, pentru ca taranistii trebuie sa intre in Parlament, dar si partid de guvernamant.

"Sper sa ajunga partid de guvernamant cat mai repede...A fost surprinzatoare invitatia din partea presedintelui, pe de alta parte in ultimul timp am tatonat partidele de centru dreapta. Au fost intalniri neoficiale, pentru ca ne preocupa o formula ca PNTCD sa intre in Parlament. Este obligatoriu pentru acest partid sa nu rateze alegerile din 2012. Cu intrarea PNCTD in Parlament se va schimba esichierul politic", a mai declarat Pavelescu.

Ce au discutat si ce nu taranistii la Cotroceni cu Basescu

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, cu liderii Partidului National Crestin-Democrat (PNTCD), la Palatul Cotroceni.

La intalnire, care nu se afla pe agenda presedintelui, au venit Aurelian Pavelescu, Vasile Lupu, dar si fostul premier Victor Ciorbea.

Partidul National Crestin Democrat este scindat de mai multi ani, de un conflict intre aripa condusa de Aurelian Pavelescu si cea condusa de Victor Ciorbea, iar ambii lideri isi disputa sefia partidului.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...