Pavelescu: Nu se pune problema schimbarii numelui Aliantei Romania Dreapta

Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 19:22
2807 citiri
Pavelescu: Nu se pune problema schimbarii numelui Aliantei Romania Dreapta

Presedintele PNTCD Aurelian Pavelescu a declarat, duminica, la Romania Tv, ca exista un regim juridic diferit in cazul partidelor si cel al fundatiilor, afirmand ca nu se pune problema schimbarii numelui Aliantei intre PDL-PNTCD si FC.

"Exista hotarari judecatoresti definitive care au dispus ca nu exista nicio problema ca partidele politice sa aiba denumiri sau acronime identice cu cele ale fundatiilor. Este un regim juridic total diferit. Nici nu se pune problema schimbarii numelui Aliantei", a declarat Aurelian Pavelescu.

Presedintele Asociatiei Romania Dreapta, Gheorghe Piperea, a trimis, duminica, o scrisoare catrei Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu in care le cere schimbarea numelui Aliantei Romania Dreapta, punandu-le in vedere ca ii va da in judecata daca refuza.

"Va asigur ca demersul meu este unul exclusiv civic, lipsit de orice valente politice. Va asigur, de asemenea, ca, in cazul in care refuzati schimbarea numelui aliantei pe care o preconizati, acest demers civic va deveni unul juridic, cu toata forta legii de partea sa", se arata in scrisoarea inaintata liderilor ARD.

Un ONG le cere liderilor ARD schimbarea numelui aliantiei

Presedintele ONG sustine ca asociatia a fost fondata la inceputul anului 2012. "Va scriu in numele unei organizatii non-guvernamentale, Asociatia Romania Dreapta (ARD), infiintata de mine si de alti 10 membri fondatori la inceputul anului 2012, cu obiectivul de a proteja drepturile cetatenilor romani in relatia cu un stat care abuzeaza de puterea sa administrativa prin restrangerea drepturilor si liberei initiative ale cetateanului, si in relatia cu corporatiile multinationale care abuzeaza, pe teritoriul Romaniei, de puterea lor economica, prin restrangerea drepturilor lor economice, sociale si de mediu sanatos", mai noteaza liderul Asociatiei.

Liderii PDL, Forta Civica si PNTCD au semnat, duminica, la sediul central al PDL protocolul Aliantei partidelor de dreapta. Alianta se va numi Alianta Romania Dreapta (ARD).

Astfel, Vasile Blaga, presedintele PDL, Mihai Razvan Ungureanu, de la Forta Civica, si Aurelian Pavelescu, PNTCD, au semnat acordul de infiintare.

"Credem ca prezenta noastra la aceeasi masa, faptul ca ne-am pus numele in josul paginii dovedeeste ca se poate si in Romania trece peste orice afinitati cand scopul este larg. Ma bucur ca alinata despre care am vorbit din luna mai astazi capata substanta. Imi doresc sa castige in folosul cetatenilor romani", a spus Mihai Razvan Ungureanu, adaugand ca pornesc la drum cu speranta.

Alianta Romania Dreapta a stabilit impartirea colegiilor: PDL are partea leului

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat ca in sfarsit s-a trecut de la vorbe la fapte pentru a constitui adevaratul pol de centru-dreapta.

"Suntem singura forta politca din Romania care ramanem fideli pricipiilor statului de drept", a spus si Aurelian Pavelescu.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: rNews