Pavelescu: PNL si fostii comunisti, asociati impotriva PNTCD

Marti, 22 Mai 2012, ora 11:09
5118 citiri
Pavelescu: PNL si fostii comunisti, asociati impotriva PNTCD

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat cu ocazia omagierii fostului lider al formatiunii, Corneliu Coposu, ca PNL si partidul lui Ion Iliescu, devenit PSD, au colaborat dupa Revolutie pentru subminarea taranistilor.

"PNTCD este singurul partid de care Ion Iliescu si FSN s-a temut in 1990. Este motivul pentru care partidul a fost infiltrat, discreditat, calomniat, liderii boicotati cu intregul instrumentar al Securitatii in anii 1990.

Celalalt partid istoric, PNL, a contribuit din plin la slabirea partidului, prin asocieri repetate cu fostii comunisti, practic impotriva PNTCD: amintesc faptul ca in 1990, cand Corneliu Coposu, constient de lovitura grava data democratiei prin infiintarea FSN ca partid politic, a solicitat PNL sa aiba o pozitie solidara de respingere, PNL a refuzat, ba, mai mult, a intrat la guvernare cu FSN, conferindu-i legitimitate.

Si astazi PNL se afla alaturi de PSD, dupa ce ani de zile a refuzat sa fie realizata alianta partidelor istorice. Atacuri puternice, coordonate direct de structurile foste securiste si comuniste, s-au facut, de asemenea, prin PRM, partid conceput sa uzurpe si sa compromita tema nationala a PNTCD", a spus Pavelescu pentru Ziare.com.

In ciuda acestor rivalitati, intre Ion Iliescu si Corneliu Coposu exista o relatie civilizata de adversari politici, considera Pavelescu.

Era "o relatie dintre un ateu convins si un crestin practicant", mentioneaza liderul PNTCD, care a adaugat ca pe ambii lideri politici din acea vreme ii preocupa problema sociala, insa fiecare o vedea dintr-o alta perspective. Astfel, Corneliu Coposu era un monarhist care nu a exercitat niciodata o functie publica, iar Ion Iliescu a avut o mare influenta in timpul mandatelor sale.

Referindu-se la omagierea lui Coposu, Pavelescu a tinut sa precizeze ca nu au avut loc evenimente doar la Timisoara, cum a scris presa.

"In 20 mai PNTCD l-a omagiat pe Corneliu Coposu in intreaga tara. In mod deosebit la Zalau, in Salaj, judetul in care s-a nascut Seniorul, a fost organizat un concurs pentru elevi, cu lucrari despre Corneliu Coposu. Au participat si surorile Seniorului. In Hunedoara a avut loc Cupa de sah "Corneliu Coposu". La Bucuresti, au fost depuse coroane de flori la statuia de la Biserica Kretulescu", a declarat Aurelian Pavelescu.

Fundatia "Corneliu Coposu" se delimiteaza de Pavelescu

In replica, surorile lui Corneliu Coposu - Flavia Balescu si Rodica Coposu - au precizat, intr-un drept la replica remis Ziare.com, ca nu doresc ca asemenea evenimentele organizate de Fundatia "Corneliu Coposu" sa fie asociate cu Pavelescu sau cu PNTCD, mai ales acum, in campanie electorala.

Redam integral dreptul la replica:

"In legatura cu afirmatia facuta de domnul Aurelian Pavelescu in data de 20 mai, 2012, referitor la comemorarea lui Corneliu Coposu in Salaj, consideram necesar sa facem urmatoarele precizari:

In 18 si 19 mai a avut loc la Zalau festivitatea de premiere a elevilor participanti la a 3-a editie a concursului 'Corneliu Coposu in Istorie', initiat de Fundatia Corneliu Coposu din Bucuresti si filiala din Zalau.

Fundatia 'Corneliu Coposu', fiind apolitica, evenimentul nu are nicio legatura cu formatiunea politica pe care domnul Pavelescu o conduce si nici cu numele domniei sale", se arata in dreptul la replica remis Ziare.com.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...