Pavelescu, PNTCD: Reactia Occidentului, fundamentala pentru revenirea lui Basescu

Marti, 28 August 2012, ora 16:23
4588 citiri
Pavelescu, PNTCD: Reactia Occidentului, fundamentala pentru revenirea lui Basescu

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, e de parere ca reactiile europene si americane i-au facut pe cei de la USL sa dea inapoi din fata incercarii de demitere a lui Traian Basescu prin ceea ce numeste "lovitura de stat".

Intrebat de Ziare.com daca sprijinul Occidentului a fost decisiv, Pavelescu a raspuns: "Cu siguranta, da. Daca institutiile europene si americane n-ar fi reactionat, USL ar fi incalcat orice fel de reguli.

Sustin ferm teza loviturii de stat, asta a incercat PDL sa faca. Chiar si sub presiunea Occidentului, USL a marsat pe proceduri neconstitutionale si legale. Reactia partenerilor occidentali a fost fundamentala chiar si ieri (luni - n.red), cand USL incerca sa boicoteze sesiunea parlamentara pentru a impiedica intoarcerea lui Traian Basescu.

(...) nu am informatii clare, dar reactiile erau previzibile, Occidentul a fost cu ochii pe Romania, a pus conditii serioase. Sunt reactii de aparare a unor tratate la care Romania e parte".

Basescu, victorios cu sprijinul platformei de dreapta

Aurelian Pavelescu spune ca platforma de dreapta alcatuita din PDL, PNTCD, NR, ICCD si FCD, care se va lansa miercuri, a contribuit prin formatiunile sale componente la victoria lui Traian Basescu, ceea ce inseamna mult.

"Traian Basescu a repurtat o victorie sprijinit de aceasta platforma, ceea ce cantareste mult in imaginea noii constructii. Revenirea sa la Cotroceni reechilibreaza raportul de forte, intrucat USL a inteles, chiar din prima zi, sa ocupe toate posturile din tara. Traian Basescu e garantia ca exista un echilibru", a mai declarat Pavelescu.

Deocamdata, aceasta platforma nu are un nume, existand mai multe variante.

USL e in scadere

"USL a avut o scadere dramatica, de 10%, nu se va opri aici, oamenii vor intelege ca au fost manipulati. Perioada in care au avut rabdare cu Guvernul Ponta a luat sfarsit, si-au dat seama ca Victor Ponta nu are solutii economice.

Din septembrie USL va raspunde politic pentru neputinta si incompetenta, dar si pentru aceasta lovitura de stat care a avut rolul sa acopere lipsa de solutii economice, dar si scandalul plagiatului lui Victor Ponta, care vor reveni", mai crede Pavelescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Pavelescu revenire Basescu Occident, #Pavelescu platforma dreapta , #stiri Aurelian Pavelescu
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Ala cu capul mic se baga si el in seama!
Poza VICTOR FA TE CA GUVERNEZI
VICTOR FA TE CA GUVERNEZI
rank 5