Poliția australiană, despre atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney: "S-a concentrat asupra femeilor"

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 07:40
2325 citiri
Poliția australiană, despre atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney: "S-a concentrat asupra femeilor"
Atacatorul din Sydney FOTO captură video Youtube /Associated Press

Bărbatul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney, într-un centru comercial, a avut ca ţintă femeile, a anunţat poliţia, potrivit BBC. Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a provocat panică în complexul aglomerat Westfield Bondi Junction, sâmbătă, 15 aprilie,când a început să înjunghie oamenii cu un cuţit.

Cinci dintre cele şase persoane care au murit erau femei. Alte câteva persoane, inclusiv un bebeluş, au fost rănite.

Şeful poliţiei din New South Wales a declarat pentru postul australian ABC News că este „evident” că atacatorul s-a concentrat asupra femeilor.

Bărbatul ucis a fost agentul de securitate Faraz Tahir, în vârstă de 30 de ani, care a încercat să intervină în timpul atacului. El era un refugiat care se afla în Australia „doar de puţin timp”, a declarat luni premierul Anthony Albanese la radio Triple M.

„Imaginile vorbesc de la sine, nu-i aşa?”, a spus comisarul Karen Webb. „Este evident pentru mine, este evident pentru detectivi... că infractorul s-a concentrat asupra femeilor şi i-a evitat pe bărbaţi. Nu ştim ce era în mintea agresorului şi de aceea este important acum ca detectivii să petreacă atât de mult timp intervievându-i pe cei care îl cunosc.”

Albanese a declarat pentru ABC News că „defalcarea pe sexe este, desigur, îngrijorătoare”.

Autorităţile au declarat anterior că atacul a fost cel mai probabil „legat de sănătatea mintală” a lui Cauchi, care a fost împuşcat mortal sâmbătă de un poliţist.

El era deja cunoscut de poliţie, dar nu fusese niciodată arestat sau inculpat în statul său natal Queensland. El a fost diagnosticat pentru prima dată cu o boală mintală la 17 ani, a declarat poliţia din Queensland.

Atacul - într-unul dintre cele mai mari şi mai populare centre comerciale din ţară - a şocat Australia, unde crimele în masă sunt rare.

Luni, steagurile din întreaga ţară sunt arborate în bernă.

Ashlee Good, în vârstă de 38 de ani, a fost înjunghiată în timp ce încerca să îşi protejeze fetiţa de nouă luni, care a fost rănită şi a fost transportată de urgenţă la spital. După câteva ore de operaţie de urgenţă, starea ei s-a îmbunătăţit semnificativ, au declarat oficialii statului.

Poliţia a mai numit ca victime pe arhitecta Jade Young, în vârstă de 47 de ani, şi pe Pikria Darchia, în vârstă de 55 de ani, în timp ce Dawn Singleton, în vârstă de 25 de ani, a fost identificată de presa locală.

Albanese a confirmat că Cheng Yixuan, o studentă chineză care învăţa în Australia - a fost ultima victimă.

Quarterly Report - Editia 4

Radu Drăgușin s-a dus să joace în Australia! Românul a încheiat sezonul cu Tottenham
Radu Drăgușin s-a dus să joace în Australia! Românul a încheiat sezonul cu Tottenham
Internaționalul român Radu Drăgușin a evoluat titular în meciul amical pe care echipele engleze Tottenham și Newcastle l-au disputat tocmai în Australia, la Melbourne. În fața a...
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
#Australia, #atac armat morti, #atac Sydney , #Australia