Cum arată și ce știe să facă „Eve”, câinele cumpărat de un australian cu 49.000 de dolari

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 10:39
5884 citiri
Cum arată și ce știe să facă „Eve”, câinele cumpărat de un australian cu 49.000 de dolari
Eve a stabilit un nou record pentru rasa kelpie după ce a fost cumpărată cu 49.000 de dolari. FOTO: News.ro

Eve, un câine din rasa australiană kelpie, a fost vândut joi la licitaţie pentru suma de 49.000 de dolari, doborând recordul pentru suma oferită în schimbul unui câine din această rasă, relatează The Australian Associated Press.

Clasicul câine negru şi cafeniu, de la Capree Stud din Newbridge, în statul australian New South Wales, a stabilit un nou record când a fost vândut joi la licitaţie pentru 49.000 de dolari. Crescătorul de câini Chris Stapleton a spus că acesta pare să fie numărul lui norocos, deoarece a împlinit 49 de ani de căsătorie cu soţia sa Pauline în aceeaşi zi.

„Am fost destul de fericit ieri”, a spus Stapleton vineri dimineaţă.

Recordul anterior, stabilit anul trecut, a fost de 35.200 de dolari. Stapleton se aşteptase să obţină aproximativ 30.000 de dolari în schimbul lui Eve şi a fost surprins de rezultat.

„Este un câine destul de bun şi este foarte bine crescută. Nu a fost un accident, a fost concepută astfel încât să ajungă atât de bună”, a spus el.

Linia genealogică a lui Eve datează de 50 de ani, până la unii dintre câinii iniţiali ai lui Stapleton.

„Este destul de relaxată, nu o entuziasmează prea multe lucruri. Este un câine foarte drăguţ pentru că nu este hiperactivă şi, atunci când ai nevoie ceva, este dispusă şi capabilă să facă acel lucru. E câinele perfect”, a spus el.

Cum a fost antrenată Eve și cine sunt noii ei stăpâni

Când ofertele au ajuns la 46.000 dolari de la cumpărători de la Newbridge şi online prin AuctionsPlus, licitatorul Jason Pearce a glumit: „Este corect să spunem că este pe piaţă”.

Pearce, angajat al companiei Elders, a spus că acei câini de lucru sunt la mare căutare din cauza deficitului de competenţe în agricultură.

„Odată cu cererea vine şi creşterea preţului, ca în cazul oricărei mărfi. Se pune mai mult accent pe faptul că există mai puţini lucrători, mai puţine abilităţi, aşa că există cerinţa ca un câine să facă mai mult”, a spus el.

Constituţia lui Eve şi capacitatea ei unică de a lucra cu bovine, oi şi capre au atras cumpărătorii.

„Are pedigree, calităţi fizice, a fost antrenată la 20 de luni, ceea ce este destul de rar. Este pachetul complet”, a spus Pearce.

Noua casă a lui Eve va fi la o fermă de oi din Oberon. Stapleton, care are aproximativ 20 de câini, inclusiv pui şi câini mai bătrâni, a spus că recompensa finală pentru un câine de lucru este un adăpost cald.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
Trei lucrări ale pictorului român Adrian Ghenie, vândute la licitație pentru o sumă considerabilă
Trei lucrări ale pictorului român Adrian Ghenie, vândute la licitație pentru o sumă considerabilă
Trei lucrări realizate de Adrian Ghenie, dintre care două ce datează de la începutul carierei sale artistice, au fost adjudecate, joi seara, la suma totală de 107.750 de euro la licitaţia de...
#Australia, #licitatie, #caine, #pedigree, #crescatori animale , #Australia