Cine mai investeste in Romania? Germanii construiesc un terminal auto in Arges

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 23:10

   

Cine mai investeste in Romania? Germanii construiesc un terminal auto in Arges
Germanii planuiesc sa construiasca un terminal auto in localitatea Leordeni, judetul Arges, care va beneficia de acces la calea ferata. Acesta va fi folosit pentru depozitarea masinilor de la Dacia, Ford si ale importatorilor auto.

Terminalul va avea o capacitate de pana la 5.000 de masini si va fi plasat langa tronsonul de cale ferata Bucuresti - Pitesti - Craiova. Compania germana ARS Altmann l-a proiectat in special pentru cei doi producatori auto locali, Dacia si Ford.

"Inca nu a fost incheiata o colaborare cu cei doi constructori auto. Suntem in discutii avansate cu grupul Renault, iar in perioada urmatoare ar putea fi stabilite detaliile contractuale", a declarat directorul de proiect al subsidiarei, Sebastian Macriniuc, citat de Mediafax.

El a precizat ca reprezentantii companiei germane negociaza si cu Ford Romania in vederea semnarii unui contract.

Terminalul va avea o suprafata totala de 24,8 hectare, iar finalizarea primei etape a constructiei este programata pentru luna mai a acestui an.

"Proiectul a inceput anul trecut si va fi dezvoltat etapizat. Prima faza consta in finalizarea lucrarilor de racord la calea ferata, platforme, parcari, drumuri de acces, retele de utilitati etc. In acest stadiu, terminalul se va desfasura pe o suprafata de 7 hectare. A doua etapa presupune constructii administrative si de servicii, si eventuale extinderi in functie de necesitati", a mentionat Macriniuc.

Printre clientii terminalului se vor numara si importatori si distribuitori auto.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5809 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Grasul
rank 5
Buna si "parcarea" asta pe care o fac nemtii, daca ies bani!
E oricum mai mult decat nimic.
Poate ca vor fi vreo 20 de romani angajati acolo.
Stop
rank 2
mai mult de 20
Fa. Altmann este o firma de Spedition cu sute de camioane de transportat autoturisme .In acea " parcare " comisioneaza marfa dupa destinatie si cu 20 de oameni nu incarci zeci de camioane pe zi cu cite 7-8 masini . Asa ca se vor angaja cel putin 100 de muncitori.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor