De ce sa mergi in vacanta cu rulota

Advertorial
Luni, 07 August 2017, ora 16:14
11500 citiri
De ce sa mergi in vacanta cu rulota

(P) Poate te-ai gandit sa pleci in concediu cu rulota, dar nu ai avut niciodata curajul s-o faci, pentru ca nu stii la ce sa te astepti cand ajungi la destinatie.

E perfect normal sa te intrebi daca nu ar fi mai bine sa gasesti un hotel sau o pensiune in zona pe care vrei sa o vizitezi, dar ia in considerare motivele de mai jos, pentru care experienta cu rulota este mult mai placuta decat oricare alta.

Vei economisi bani

Si nu e vorba de o economie infima, ci chiar de una considerabila. Ce-i drept, consumul de combustibil pentru masina ta va fi mai mare decat in mod normal, dar vei castiga pe partea cu cazarea.

Poti pune deoparte pentru alte activitati pana la 80 la suta din costul unei cazari, daca vei pleca cu rulota in concediu. Pretul pentru o camera de hotel pe litoral, la munte ori in Delta Dunarii poate fi si de zece ori mai mare decat taxa pe care trebuie sa o platesti la intrarea in camping. Si asta daca vrei sa ai servicii complete, adica apa si lumina curente.

Daca nu vrei sa folosesti reteaua de canalizare sau sa beneficiezi de un dus aproape, poti merge si aproape de o padure sau chiar pe malul marii cu rulota, unde nu vei plati nimic.

Exista, totusi, un risc daca vei face asta, mai ales daca e vorba de o zona montana frecventata de ursi sau alte animale care te-ar putea ataca.

Nu numai cazarea va fi mai ieftina, ci si mesele. Tinand cont ca ai la dispozitie un frigider si un aragaz portabil, cum are majoritatea rulotelor, vei putea gati in orice situatie si vei economisi banii pe care i-ai fi dat in mod normal la restaurant.

Cumparaturile de mancare si bautura le poti face din supermarket, chiar inainte sa pleci in concediu, la preturi foarte accesibile.

Daca sunteti un grup mare de prieteni sau o familie numeroasa, sumele economisite vor fi mai mari decat te-ai putea astepta.

Te vei bucura de flexibilitate

Spre deosebire de o vacanta clasica, avand la dispozitie o rulota vei putea sa pleci, sa ajungi sau sa schimbi locatia oricand iti doresti. Poti chiar sa-ti modifici planurile la 180 de grade si sa-ti alegi o alta destinatie decat cea initiala in ultimul moment.

Rulota iti va permite sa te deplasezi prin imprejurimi si nu vei avea grija orelor inaintate, daca vizitarea acestora se va prelungi, pentru ca efectiv ai casa cu tine, pe roti. In acest fel, poti vedea mult mai multe locuri si peisaje, decat ai face-o, daca ai sta cazat intr-un singur loc.

Totodata, poti lua cu tine cate bagaje vrei, fara sa-ti faci griji ca nu va incapea totul in masina. Poti echipa masina cu tot ceea ce vrei, ca sa te bucuri de acelasi confort ca acasa.

Vei petrece mai mult timp cu familia, in natura

Sa poti combina clipele petrecute alaturi de cei dragi cu energia naturii, ce poate fi mai bun de atat? Nu ne mai permitem sa stam cat am vrea alaturi de familie, asa ca o iesire de cateva zile la poalele unui munte sau la buza marii te poate incarca pentru tot restul anului. Daca ai copii e si mai indicat sa folosesti rulota ca loc de cazare in concediu.

Ii poti invata cate ceva despre vegetatia zonei in care ati campat, ii poti ruga sa te ajute sa faceti un foc de tabara sau va puteti juca in aer liber. Ia si un binoclu cu tine, ca experienta sa fie mai speciala! Puteti explora impreuna imprejurimile si va puteti bucura de apusuri spectaculoase.

Te vei deconecta

Tinand cont ca multe din zonele unde poti ramane cu rulota au acces foarte greu la semnalul GSM, implicit, la Internet, vei reusi sa te distantezi de tot ce inseamna mail-uri, telefoane de munca sau Facebook. Vei avea, insa, tot timpul acces la relaxare si amintiri unice, fiind atat de aproape de natura si de cei dragi tie.

Asa ca fa-ti planurile de vacanta si fii atent sa incluzi si o iesire cu rulota. Fa plinul la masina, verifica anvelopele, prinde carligul de remorcare, leaga rulota, ia-ti aparatul de fotografiat si pleaca intr-o mica aventura!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#auto rulota, #carlig remorcare, #vacanta rulota , #auto romania