Ziare.com

Se schimba cartile de identitate pentru masini. Iata ce taxe dispar

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 10:08

   

Se schimba cartile de identitate pentru masini. Iata ce taxe dispar
Cartea de identitate a masinii va avea in curand o noua fata, ce va contine unele elemente tehnice care lipsesc in prezent, a anuntat Registrul Auto Roman.

Cartile de identitate ale masinilor nu au trecute unele elemente tehnice, fapt ce incurca soferii la controalele in trafic din strainatate.

Modelul actual, care dateaza din 1993 si este considerat "primitiv", va fi inlocuit poate chiar anul acesta cu o varianta imbunatatita, care va avea trecuta norma de poluare in varianta Directivei UE, cu codificarea completa.

Soferii trebuie sa prezinte de anul acesta inca un document, cand sunt opriti de politie

In plus, aceasta noua varianta documentului auto va determina disparitia a doua taxe: cea de inregistrare nationala pentru dealeri si cea de anulare a cartii de identitate.

"Vom schimba modelul cartii de identitate, sper in acest an. Noul model al cartii de identitate, dupa ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate si se va naste, va cuprinde toate datele de care aveti nevoie, va fi o oglinda a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveti, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge si celalalt subiect sensibil, cu masele si dimensiunile", a declarat Flavius Campeanu, director tehnic la RAR, pentru Mediafax.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3838 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor