Unda verde la Prima masina: Top 5 berline sub 1300 cc

Duminica, 08 Martie 2015, ora 15:18
9645 citiri
Unda verde la Prima masina: Top 5 berline sub 1300 cc

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Finantelor Publice, normele de aplicare ale Programului Prima masina, prin care statul va garanta finantarea pentru achizitia unui autoturism nou.

Programul benefiaciaza, in 2015, de un plafon total al garantiilor de 50 de milioane de lei, iar plafonul de achizitie este stabilit la 13.500 euro.

Pentru a veni in ajutorului tinerilor si nu numai, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - InfoCons face public studiul comparativ privind autoturismele tip berlina, capacitate cilindrica mai mica de 1300 cc.

Prima masina: Cati bani va da Guvernul pentru program. Ponta: E un succes (Video)

In cadrul testului coordonat de catre International Consumer Research & Testing, au fost selectionate un numar de 47 modele de la o gama variata de producatori, printre care: VW, Ford, Skoda, Dacia, Hyundai, Toyota, Opel, Mitsubishi, Peugeot, Renault, Seat, Citroen. Modelele testate se gasesc la vanzare pe intreg teritoriul Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Luand in calcul criterii precum "Comportament de drum", topul masinilor de tip berlina, cu capacitate cilindrica mai mica de 1300 cc, arata astfel:

  • VW Golf 1.2 TSI BMT
  • Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Start/⁠Stop
  • Skoda Octavia 1.2 TSI Green tec
  • Skoda Citigo 1.0
  • VW up! 1.0

Persoanele care aplica pentru programul Prima masina sunt obligate sa faca dovada, cu declaratia pe proprie raspundere, ca nu a mai detinut in proprietate un autoturism nou precum si cu copia facturii proforma emise de vanzator, ca autoturismul care se achizitioneaza in cadrul programului este nou.

Normele de aplicare pentru Programul Prima masina pot fi consultate integral pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Compania Samsung lansează primul inel inteligent care promite funcţii de sănătate şi va fi comercializat în trei culori. Fără a lăsa jurnaliştii să-l fotografieze, Samsung a prezentat...
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault a dezvăluit, la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, mult aşteptatul model electric R5, inspirat direct de cel mai vândut vehicul al său în 1972, producătorul auto francez...
#top masini berline, #Prima masina program conditii, #criterii Prima masina acte, #prima masina conditii , #berlina