Bolt a obtinut avizul tehnic pentru platforma sa digitala de transport alternativ

Marti, 24 Decembrie 2019, ora 19:44
4845 citiri
Bolt a obtinut avizul tehnic pentru platforma sa digitala de transport alternativ
Foto: Facebook/Bolt

Bolt, principala platforma europeana de transport la cerere, activa in Bucuresti, Cluj Napoca si Timisoara, a anuntat marti ca a obtinut pe 20 decembrie avizul tehnic pentru operarea si punerea la dispozitie a platformei digitale de transport alternativ din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.

"Aceasta era ultima etapa necesara in procesul de conformare la noua legislatie introdusa in tara noastra pentru domeniul ride-hailing", arata compania intr-un comunicat.

Bolt, cunoscuta anterior ca Taxify, este cea mai mare platforma europeana de transport.

"Avand in vedere conditiile specifice de functionare a companiilor de ride-hailing, mai multe tari au introdus in ultima vreme legislatie speciala sau proceduri de licentiere pentru a reglementa atat activitatea platformelor online, cat si pe cea soferilor care le folosesc, fie pentru microintreprinderile proprii, fie prin intermediul firmelor de flote.

In toate tarile in care compania este prezenta, Bolt a luat prompt toate masurile necesare pentru a se conforma legislatiei locale si a continuat sa raspunda cat mai bine nevoilor utilizatorilor finali", se precizeaza in comunicat.

Cristian Salceanu, director de Operatiuni Bolt Romania, afirma ca societatea a fost printre primele care au obtinut, in luna octombrie a acestui an, avizul tehnic provizoriu din partea Ministerului Comunicatiilor.

"Aprobarea, obtinuta pe 20 decembrie, definitiveaza, practic, cadrul legal de functionare a platformei. Soferii si companiile partenere Bolt Romania se pot baza acum pe o platforma digitala care functioneaza respectand toate noile cerinte ale legii", adauga el.

De asemenea, incepand din aceasta toamna, Bolt deruleaza si in Romania un program prin care cauta sa neutralizeze amprenta de carbon a pasagerilor care folosesc serviciile sale, atat pe ruta pana la preluarea acestora de catre soferi, cat si pana la destinatia finala.

Denumit Green Plan, programul functioneaza deja in 24 de tari, inclusiv Romania. Prin acesta se calculeaza amprenta de carbon cu ajutorul organizatiei Nature Capital Partners si se finanteaza proiecte de eficienta energetica, energie regenerabila, reimpadurire si reducere a emisiilor, pana la punctul de neutralizare a amprentei de carbon a clientilor sai.

Pana in prezent, si alte platforme de transport alternativ precum Uber, Black Cab, Free Now/Clever au primit avizul tehnic de operare in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Companiile din Europa, în dificultate – TradeVille
Companiile din Europa, în dificultate – TradeVille
Rezervele Valutare Se Majorează Conform datelor BNR, rezervele valutare la BNR se situau la 63.12 mld. EUR, la finalul lunii februarie 2024, in creștere de la 61.41, nivel înregistrat la...
Piata rezidentiala se misca lent la inceputul anului 2024. Care sunt motivele
Piata rezidentiala se misca lent la inceputul anului 2024. Care sunt motivele
In luna ianuarie 2024 s-au eliberat 1.829 autorizatii de construire, la nivel national, pentru cladiri rezidentiale in scadere cu 12% fata de ianuarie 2023 O parte din aceasta scadere se explica...
#Bolt aviz platforma digitala transport , #Bolt