Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

2012, anul masinilor electrice si hibride (Galerie foto)

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 09:10
4719 citiri
2012, anul masinilor electrice si hibride (Galerie foto)
Foto: Money Watch

Anul 2012 pare sa fie, de departe, cel al masinilor electrice si hibride. Ca sa fii eco in materie de automobile te costa insa foarte mult, caci aceste masini au un pret ce nu si-l poate permite orice persoana.

Totusi, iubitorilor masinilor de aceste doua tipuri au de unde alege, producatorii intrecandu-se sa scoata pe piata modele prietenoase cu mediul.

Iata cum arata masinile anului 2012, la categoriile electric si hibrid, potrivit Money Watch.

1.Honda Civic Hybrid

Masina dispune de un motor pe benzina de 1,3 litri si 95 CP, asistat de unul electric, ce furnizeaza un supliment de 20 CP. Atunci cand pleci de pe loc, motorul functioneaza la capacitate redusa si este asistat de cel electric, in timp ce acceleratia puternica implica folosirea motorului pe benzina la capacitate maxima, in continuare asistat electric.

Aflata deja in vanzare, pretul pentru Honda Civic Hybrid variaza de la 24.050 dolari la 26.750 dolari.

2. Ford Focus Electric

Ford obisnuieste sa-si reproiecteze periodic masinile sale. In ceea ce priveste Focus Electric, masina va fi pusa in vanzare in anumite regiuni pana la sfarsitul acestui an. In lupta pe piata masinilor eletrica, Ford pune accent pe avantajul tehnologic, oferind un motor mult mai puternic si cu incarcare mai rapida a bateriei (in numai 3-4 ore, adica aproximativ jumatate din timpul necesar pentru reincarcarea bateriei la Nissan Leaf).

Ford nu a anuntat inca pretul pentru modelul electric, dar acesta va fi, probabil, undeva intre 32.780 dolari(cat costa Leaf) si 41.000 dolari (cat costa Volt).

3. Mitsubishi i

Mitsubishi i va fi cea mai mica masina electrica si va fi scoasa la vanzare la inceputul anului 2012. Pentru un pret de 27.900 dolari, soferii vor primi o masina cu un motor de 66 CP.

Bateria are o autonomie de 100 de km, comparativ cu 120 de km cat are Nissan Leaf.

4. Tesla S

Tesla S, o masina electrica a carei productie va incepe anul viitor, ajunge de la 0 la 100 de km/h. Masina va avea un pret ce va incepe de la 57.400 de dolari si va ajunge la 77.400 dolari, in functie de marimea baterie. Pretul pare sa se justifice avand in vedere ca cea mai puternica baterie va avea insa o autonomie de 500 de km.

5. Toyota Prius V

Masina are un propulsor pe benzina de 1.8 litri si un motor electric, cele doua dezvoltand impreuna 134 CP. Pretul sau este de 27.500 de dolari.

6. Toyota Camry Hybrid

Avand o acceleratie rapida, masina hibrid ajunge de la 0 la 100 km/h in numai 7,6 secunde. Toyota Camry Hybrid este propulsat de un motor pe benzina in 4 cilindri cu capacitatea de 2.4 litri si un alt motor electric care este alimentat de o baterie hibrida. Consumul este de 8,9 litri la 100 de km parcursi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua țintă a conspiraționiștilor: ”Mașinile electrice, bombe amorsate”. De ce fake news-ul periclitează progresul
Noua țintă a conspiraționiștilor: ”Mașinile electrice, bombe amorsate”. De ce fake news-ul periclitează progresul
Dezinformarea în creștere din Europa Centrală și de Est amenință să deraieze progresul unui mod de transport mai sustenabil. Noua țintă a ”fake news” devin vehiculele electrice,...
Tesla va face concedieri la nivel mondial. Motivele deciziei au fost găsite într-un document intern
Tesla va face concedieri la nivel mondial. Motivele deciziei au fost găsite într-un document intern
Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel global, conform unui document intern văzut de Reuters, pe fondul declinului vânzărilor şi al intensificării războiului preţurilor...
#masini hibrid, #masini electrice, #masini 2012 , #concept car