Land Rover va lansa modelul LRX de serie in iulie 2010

Vineri, 28 August 2009, ora 10:14
1002 citiri
Land Rover va lansa modelul LRX de serie in iulie 2010

Land Rover va lansa versiunea de serie a conceptului LRX in vara anului 2010, atunci cand va sarbatori si 40 de ani de existenta.

O noua moda se naste pe piata auto, marii constructori auto alegand sa lanseze modele importante in gama odata cu implinirea unei varste venerabile. Dupa ce Audi a sarbatorit 100 de ani cu A5 Sportback iar Mini 50 de ani cu Coupe Concept, Land Rover se pregateste pentru un eveniment asemanator.

Constructorul britanic va implini in luna iunie a anului viitor 40 de ani de existenta, ocazie cu care este posibil sa dezvaluie publicului o versiune de productie a conceptului LRX, prezentat in premiera mondiala la Salonul de la Detroit din 2008.

Noul model ar urma sa devina membrul ecologic al familiei Range Rover, capabil sa reduca media emisiilor in gama britanicilor. Daca speculatiile se vor adeveri, ar trebui sa vedem primele imagini oficiale cu LRX de serie pe 17 iulie 2010, livrarile urmand sa inceapa in primul trimestru al lui 2011.

Primirea calduroasa de care s-a bucurat conceptul LRX pe toate continentele va duce cu siguranta la o versiune de serie foarte apropiata ca design, liniile interioare si exterioare urmand sa fie pastrate.

Pentru a reduce emisiile de carburant, viitorul LRX ar urma sa fie animat de un motor electric pozitionat pe axa spate, anticipat deja de sistemul eTerrain. Unitatea ar urma sa fie alimentata de un set de baterii litiu-ion care sa o ajute sa functioneze pana la o viteza maxima de 32 de km/h. Resursele elctrice ar urma sa fie completate de un motor conventional, pozitionat transversal, capabil sa puna in miscare axa frontala.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Land Rover LRX, #model RLX lansat 2010 , #concept car