Ziare.com

Masinile care consuma cel mai putin

Vineri, 02 August 2013, ora 08:19

   

Masinile care consuma cel mai putin
Lumea este in cautare de masini care sa consume putin pentru a putea face economie de bani. Pretul tot mai mare al benzinei si motorinei ii face pe soferi sa se orienteze spre masinile care au un consum cat mai mic si le ofera perfomante bune.

Conform unei analize comparative publicata de MSNBC, modelul Toyota Prius consuma doar 7,2 centi la fiecare 1,6 km parcursi, ea fiind foarte atractiva pentru aceasta calitate.

In zilele noastre, producatorii de masini fac tot posibilul pentru a crea modele cu un consum mic de combustibil.

Totusi, nu toate masinile se pot lauda cu o asemenea performanta. Compania americana General Motors produce sase din primele 10 automobile care consuma cel mai mult.

Un Cadillac, de exemplu, il costa pe sofer 19 centi pentru 1,6 km, Mercedes-Benz-18,6 centi, Jeep-18,5 centi, iar Jaguar ii scoate din buzunar 18,4 centi pentru 1,6 km parcursi. In acelasi clasament se mai inscrie modelul Kia-cu 12,9 centi, urmatoarele clasate fiind Hyundai, Volkswagen, Mazda, Subaru, Mitsubishi si Toyota.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5518 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

11.48 centi/1.6km

Atat consuma o masina din 2002 diesel aspirat. Desigur nu are performante mari, dar la drumurile noastre nici nu ai nevoie. In concluzie, acum 10 ani erau masini care puteau scoate 11.48 centi pe 1.6 km (desigur erau si atunci cele care puteau scoate si mai putin), mare lucru nu s-a intamplat de atunci.

 

1.6 Km

Ziaristi si forumisti, de ce derutati lumea cu "7,2 centi la fiecare 1,6 km"? Ori spuneti 7,2 centi pe mila, (ca de acolo nr sugubatz de 1,6) ori faceti un efort minim si impartiti la 1,6 ca sa traduceti mai pe "romaneste", adica 7,2/1,6=4,5, decu 4,5 centi pe kilometru.

Desteapta-te romane!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor