Cele mai sigure masini compacte - crash test 2011

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 09:48
3789 citiri
Cele mai sigure masini compacte - crash test 2011
Foto: L\'Internaute

In urma unui crash test pentru masinile din clasa compacta au fost stabilite cele mai sigure 10 autoturisme. Noua din cele zece, care au intrat in top, au luat cinci stele ceea ce inseamna ca aceasta categorie are un nivel foarte ridicat din punct de vedere al sigurantei. Fireste, daca luam in calcul faptul ca este clasa cea mai cumparata.

Conform standardelor de evaluare, masinile sunt testate cu privire la siguranta oferita soferului si pasagerului din dreapta, pasagerilor din spate si copilului din scaunul special pentru acesta, in cazul impactului frontal si lateral, efectele asupra unui pieton lovit de respectiva masina si modului in care se comporta sistemele de siguranta. Exista un punctaj maxim pentru fiecare categorie de evaluare, iar rezultatele reflecta numarul de puncte obtinute si cat la suta reprezinta acesta din valoarea maxima posibila, pentru fiecare categorie de siguranta.

Rezultatele au fost publicate de L'Internaute .

La clasa compactelor, primul loc a fost adjudecat fara comentarii si fara emotii de Alfa Romeo Giulietta cu 106 puncte si cinci stele EuroNCAP. Frumoasa italiana a luat 35 de puncte, reprezentand 97% din nivelul maxim de siguranta la impact oferit soferului, 42 de puncte, echivalent a 85% din valoarea maxima de siguranta pentru copilul aflat in scaunul propriu. Echipamentele de siguranta au primit sase puncte, reprezentand 86% din procentajul maxim. Totul, insumat, a adus cele cinci stele si pozitia de lider in categorie.

Honda CRZ a primit doar doua puncte sub Alfa Romeo si tot cinci stele, clasandu-se la diferente, practic, nesemnificative sub aceasta.

Ultima generatie a Volkswagen Golf a luat cinci stele si 103 puncte, rotunjind grupul celor trei compacte aproape perfecte la capitolul siguranta.

Citroen C4 a luat 96 de puncte si tot cinci stele EuroNCAP, la fel ca Opel Astra, modelul verii 2009. Tot 96 de puncte, dar doar patru stele, a primit Subaru Impreza, in timp ce Honda Civic, model 2009, a reusit cinci stele EuroNCAP cu 95 de punte, excelent repartizate la criteriile de siguranta.

Mazda 3 si Peugeot 308, merg mana in mana si primesc 95 de puncte si cinci steleEuroNCAP, fara diferete una fata de alta.

Top zece este incheiat de Volkswagen Scirocco, modelul 2009 cu 91 de punte si cinci stele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#siguranta circulatie, #teste EuroNCAP, #masini noi , #crash test
Comentarii
Poza Popa_Tanda
Popa_Tanda
rank 2
Posibil ca Dacia sa fi angajat chinezi!