Renault Duster, produs în Brazilia, a obținut zero stele la testele de siguranță Latin NCAP VIDEO

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 00:30
6380 citiri
Renault Duster, produs în Brazilia, a obținut zero stele la testele de siguranță Latin NCAP VIDEO
Testele de siguranță la care a fost supus Duster FOTO Captură

Renault Duster a obținut zero stele la testele de siguranță Latin NCAP efectuate la finalul lunii august. Organizația independentă a cerut Renault să efectueze un recall pentru toate exemplarele Duster produse în Brazilia.

În octombrie 2019, un exemplar Renault Duster din a doua generație, produs la Mioveni, a fost supus testelor de către Latin NCAP și a obținut un punctaj general de 4 stele, scrie publicația automarket.ro.

Producția SUV-ului a început ulterior și în Brazilia, astfel că organizația independentă a organizat o nouă sesiune de teste pentru Dusterul produs în America de Sud. De această dată, Renault Duster a picat testele de siguranță, obținând zero stele.

Latin NCAP a explicat că, spre deosebire de versiunea Dacia, Renault Duster nu oferă în standard airbag-uri laterale pentru protecția capului, în timp ce caroseria este mai vulnerabilă la impactul lateral.

În urma testelor, organizația a observat o scurgere de combustibil la impactul frontal, în timp ce ușa pasagerului din dreapta s-a deschis la impactul lateral.

Renault Duster a obținut un punctaj de doar 29% pentru protecția pasagerilor adulți, respectiv 23% pentru protecția copiilor.

De menționat că, pentru evaluarea protecției oferite pietonilor, Latin NCAP a folosit un Duster produs în România. Cel brazilian are o structură frontală diferită ce ar fi putut schimba rezultatul final. Începând din octombrie 2020, testele Latin NCAP sunt mult mai stricte, însă rezultatul obținut de Renault Duster rămâne unul surprinzător.

„Exemplarul Duster al cărui test a fost efectuat în august 2021 este identic în termeni de siguranță activă și pasivă cu cel care a obținut patru stele la testele efectuate în 2019 de aceeași organizație. În 2020, Latin NCAP a schimbat procedura testelor și, din această cauză, rezultatele sunt diferite. Este important să subliniem că Renault Duster respectă cu strictețe toate regulamentele în țările în care este vândut, depășind cerințele în unele cazuri. Modelul vine cu echipamente standard precum ESP, avertizare pentru unghiul mort, cameră multiview, asistență la pornirea din rampă și altele care nu sunt obligatorii prin lege”, arată compania într-un comunicat pentru ProMotor.

Pe lângă Renault Duster, Latin NCAP a mai evaluat și Suzuki Swift pentru piețele din America de Sud, model care de asemenea a obținut zero stele la testele de siguranță.

Citește și:
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...
Cât de mult îi ajută pe adolescenți să voteze de la 16 ani. Analist: ”Nu pot fi așa ușor manipulați ca vârstnicii”
Cât de mult îi ajută pe adolescenți să voteze de la 16 ani. Analist: ”Nu pot fi așa ușor manipulați ca vârstnicii”
Reducerea vârstei pentru dreptul de vot, de la 18 la 16 ani, ar putea avea de fapt beneficii atât pentru adolescenți, care își pot exprima liber opțiunile politice dar mai este o altă...
Comentarii