Corriere della Sera plasează Dacia Logan printre "cele mai hidoase maşini" din ultimii 20 de ani. Topul automobilelor foarte urâte

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 22:59
13372 citiri
Corriere della Sera plasează Dacia Logan printre "cele mai hidoase maşini" din ultimii 20 de ani. Topul automobilelor foarte urâte
"Maşina era ieftină, însă aspectul său, mai ales în spate, cu siguranţă nu încuraja cumpărarea”, potrivit publicaţiei FOTO Pixabay.com

Celebrul cotidian italian Corriere della Sera a realizat, recent, un top 10 al celor mai hidoase modele de mașini apărute în ultimii 20 de ani, iar Dacia Logan se găsește pe locul patru, alături de modele de la Fiat, Lancia, Opel, Nissan, Toyota și Chrysler.

Cu toate acestea, pe 1 decembrie 2021, aceeași publicație clasa Dacia Logan pe poziția cu numărul 3 într-un clasament al celor mai economice mașini din Italia, cu titlul “Cele mai ieftine 10 mașini de pe piață. De la autoturisme de oraș la SUV-uri: există ceva pentru toate gusturile și buzunarele”.

Topul celor mai hidoase mașini nu s-a dorit a fi unul jignitor, ci au ţintit, mai degrabă, să fie unul comic, în clasament regăsindu-se inclusiv mărci italiene. Astfel că, automobilele nu au primit punctaje, locurile ocupate fiind aleatorii. Este adevărat că Logan-ul este un model pentru care presa italiană nutreşte o “pasiune” aparte.

Partea estetică cea mai criticată a Daciei Logan a vizat spatele autovehiculului. „În primii ani ai relansării mărcii de către casa franceză, estetica a fost, fără îndoială, sacrificată pe altarul listei de preţuri. Maşina era ieftină, însă aspectul său, mai ales în spate, cu siguranţă nu încuraja cumpărarea”, a subliniat Corriere della Sera.

„Este bine-cunoscut faptul că misiunea Dacia, de la bun început, a fost de a pune la dispozitie poporului român mașini moderne și robuste pentru familie. Fondată în 1966, în 1999 a devenit un brand Renault, insa se pare că punctul de cotitură stilistic nu a venit imediat, având în vedere liniile nu tocmai captivante ale Loganului, lansat în 2004”, au mai notează jurnaliștii de la secțiunea auto ai publicației italiene.

Explicația pentru care aceste mașini sunt și foarte vândute este că o parte dintre oameni nu ţin foarte tare cont de designul maşinilor şi caută vehicule de buget. Când ai o nevoie stringentă şi transportul trebuie asigurat, întâi te uiți la buget și mai apoi ţii cont de partea estetică și de alte dotări suplimentare, a fost explicaţia specialiştilor auto din România.

Daihatsu Materia

Conceput pentru familii „slim”, Daihatsu Materia este un model ghemuit şi pătrat. Orice se poate spune, cu excepţia faptului că este frumos. Măcar este uşor de parcat, cu un all-inclusive de 5 locuri, 5 uşi, cu 380 cm lungime şi 169 cm lăţime. Are avantajul că nimeni nu s-ar gândi să-l fure.

Primul Fiat Tipo

Maşina anului în 1989 pentru inovaţiile sale tehnologice, primul Fiat Tipo, lansat în 1988, s-a prezentat ca moştenitor al lui Fiat Ritmo, cu o abordare stilistică simplă şi esenţială. Foarte versatil şi funcţional, a avut totuşi succes pentru marele său spaţiu interior. A fost produs până în 1995, iar următorul model prezentat de Fiat în 2015, menţinând în acelaşi timp numele Tipo, a fost considerat un capitol complet diferit de omonimul său din anii '90.

Fiat Multipla

Fiat Multipla din 1998 este o pagină din istoria maşinilor italiene, care a văzut esteţi şi vizionari aliniaţi la poli opuşi. Urât, un model îndrăzneţ şi neaşteptat, dornic să conecteze parbrizul cu capota. S-a născut din creionul genialului designer Roberto Giolito, care în 3,99 metri reuşise să încapă 6 scaune confortabile şi un portbagaj de 430 de litri.

Despre ea a vorbit şi câştigătorul Premiului Pulitzer, Dan Neil, critic auto, incluzând-o pe lista celor mai proaste maşini din toate timpurile: „Multipla ne aminteşte că maşinile nu trebuie doar să fie funcţionale, ci şi frumoase, sau, cel puţin, să evite arătând aşa”, a scris acesta, în 2007, în Time Magazine. Iar Fiat, cu mare autoironie, a lansat modelul cu o campanie publicitară însoţită de sloganul „Vei fi frumoasă”.

Opel Ampera

Opel Ampera a fost o maşină revoluţionară în 2011, fiind prima maşină electrică. Cu acest automobil, Opel s-a impus ca un pionier în drumul către mobilitatea electrică, însă nu ca un maestru al stilului. Opel Ampera a fost prima maşină electrică din Europa care a permis mobilitatea pentru „Du-te oriunde în orice moment ", dar nu a fost remarcat pentru armonia formelor. Cu toate acestea, mass-media a fost impresionată favorabil, atât de mult încât a ales Ampera şi modelul său înrudit, Chevrolet Volt, „Maşina europeană a anului 2012”.

Renault Avantime

Ajuns în Italia în 2001, a avut o viaţă foarte scurtă. Numele însăşi şi-a marcat destinul, acest concept exprimându-se în termeni incerti de a ajunge „înainte de timp” („avant-time”). Şi pornind de la această ipoteză, monovolumul francez a trebuit să deschidă o fereastră cu privire la viitorul maşinii cu designul său inovator şi cu o mulţime de tehnologie, dar nu a fost înţeleasă, iar vânzările s-au oprit la puţin peste 8500 de unităţi, fără a ajunge la cele 15.000 aşteptate de Renault.

Liniile au început bine, dar s-au terminat prost, iar Avantime părea ciudat, în ciuda spaţiului şi a vizibilităţii deosebite. Ca să nu mai vorbim de efectul surpriză al butonului „Grand Air”, care deschidea, în acelaşi timp, toate geamurile şi acoperişul.

Nissan Almera

Minimalistă şi spartană, prima versiune a Nissan Almera, lansată în 1995, nu rămâne un mare exemplu al stilului pentru producătorul japonez. O cutie cu patru roţi, cu forme care rămân ancorate în trecut.

Lancia Thema

Dimensiuni ciudate pentru Lancia Thema 2011, fiica alianţei Fiat-Chrysler. Numele se referea la modelul de succes din istoria Lancia, Thema, iubit în anii 80 pentru stilul său original şi finisajele elegante.

A încercat să fie elegant, însă cu o lipsă totală de agilitate. Sedanul maxi-italian, o reinterpretare a modelului Chrysler 300, a căutat să combine dimensiunile generoase şi confortul maşinilor americane cu finisaje la nivel înalt şi un stil propriu. Tehnologie bună şi interioare luxoase, însă Lancia Thema cu siguranţă nu a intrat în istorie pentru frumuseţea designului său.

Toyota Yaris Verso

În ciuda bunelor intenţii, Toyota Yaris Verso, model născut ca un experiment la modă de minivan în 2001, a fost un eşec total. Fondată în 2001, Toyota Yaris Verso a fost retrasă de pe piaţă în 2004.

Chrysler PT Cruiser

Lansat de Chrysler la începutul anului 2000 şi produs până în 2010, PT Cruiser este, de asemenea, una dintre cele mai controversate maşini din istorie. Fie îl iubeşti, fie îl urăşti, pentru o interpretare oarecum bizară a conceptului de monovolum cu 5 uşi.

Designul, conceput de Bryan Nesbitt, a fost în mod deliberat retro, pentru a aminti de maşinile clasice din anii 1930, însă pasajele stângace, grila din faţă şi spatele uşor funerar, nu au fost prea apreciate nici de iubitorii de epocă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Dacia Logan, #top masini, #Corriere Della Sera, #masini economice, #fiat tipo, #Toyota Yaris Verso , #Dacia
Comentarii