Cat de mult polueaza masinile diesel - de pana la 22 de ori peste limita

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 23:04
8311 citiri
Cat de mult polueaza masinile diesel - de pana la 22 de ori peste limita
Foto: Ziare.com

Testele pe drumuri dezvaluie ca masinile emit gaze care depasesc de sapte ori nivelul permis al emisiilor de gaze, atunci cand sunt testate in conditii reale de trafic.

In plus, 9 din 10 masini cu motor diesel despasesc limita de poluare a Uniunii Europene, potrivit unui raport citat de The Guardian.

Astfel, cand sunt testate pe drumuri, in trafic, aceste masini depasesc noile limite de poluare impuse de UE, spre deosebire de testele pe circuite. Nivelul emisiilor de gaze este in medie de 7 ori mai mare, insa exista si masini care emit de 22 de ori mai mult noxe decat limita permisa.

Mai ingijorator este ca modele ale fiecarui producator auto important au depasit limita atunci cand au fost testate in conditiile de trafic real.

De la 1 septembrie, noile masini diesel din UE trebuie sa respecte noile reguli de emisie a gazelor sau "Euro 6". Cu toate acestea, producatorii auto pot folosi o intreaga gama de tehnici pentru a se asigura ca masinile lor se comporta mult mai bine in conditii de testare decat atunci cand sunt conduse de soferi obisnuiti, pe trasee obisnuite.

Printre aceste metode se numara scoaterea de componente din masina pentru a reduce greutatea, folosirea de lubrifianti, umflarea excesiva a cauciucurilor si folosirea unor circuite de testare foarte netede. Aceleasi tehnici sunt folosite si pentru a spori aparenta eficienta a combustibilului pentru aceste autovehicule.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#poluare masini diesel, #motoare diesel poluare, #masini diesel Euro 6 , #diesel