Scandalul noxelor: Aproape toate masinile diesel au emisii poluante mult peste limita admisa

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 17:44
7868 citiri
Scandalul noxelor: Aproape toate masinile diesel au emisii poluante mult peste limita admisa

97% dintre toate automobilele diesel moderne au emisii poluante de oxid de azot (NOx) peste limita admisa, iar la un sfert dintre ele noxele sunt chiar de sase ori mai mari decat pragul maxim.

Numai unul dintre 201 tipuri de masini diesel cu norma de poluare Euro 5, standardul UE din 2009, nu a depasit limita, in timp ce dintre cele 62 de autovehicule Euro 6, norma mai stricta aplicata din 2014, doar sapte modele au trecut cu bine testarile, realizate de Emissions Analytics, arata The Guardian.

Asta se intampla pentru ca emisiile de NOx sunt testate doar in laborator, insa la utilizarea efectiva a masinilor acestea se dovedesc a fi mult mai mari.

In mod surprinzator, dintre cele 263 de modele testate in conditii reale, printre putinele masini care au trecut cu brio se regasesc mai multe tipuri de Volkswagen, care nu aveau montate dispozitive pentru a truca rezultatele.

VW nu este singurul producator auto care a masluit testele de emisii - Cine a mai trisat

Dintre cele 201 modele Euro 5, doar o Skoda Octavia nu a depasit limita de emisii de NOx. In schimb, la peste un sfert dintre modelele testate cantitatea de emisii a fost de cel putin cinci ori mai mare decat limita admisa, aici fiind incluse modele de BMW, Range Rover, Mercedes, Nissan, Renault si Vauxhall.

Cele sapte modele Euro 6 care au trecut testul sunt: patru de la Volkswagen, un BMW, un Audi si o Skoda.

In schimb un Audi A8 si un Fiat 500X au fost gasite cu emisii de peste 12 ori mai mari decat cele prevazute de lege, in timp ce un BMWX3, un Volvo S60 si un Vauxhall Zafira se numara printre modelele care au depasit de cel putin sase ori limita.

Toate testele au fost realizate pe acelati traseu din sud-vestul Londrei, cu aceiasi soferi, la acelasi moment al zilei si cu aceeasi incarcatura in masina. In plus, conditiile meteo de temperatura, vant si ploaie trebuiau sa se incadreze in anumiti parametri pentru validarea rezultatelor.

Rezultatele sunt disponibile integral in documentul EQUA Index, postat pe site-ul companiei, lider in testarile de emisii.

Spre deosebire de alte parti ale lumii, in Europa s-a incurajat cumpararea de masini cu motor diesel in ultimii 20 de ani, pentru ca acestea emit mai putin dioxid de carbon decat masinile pe benzina. Guvernele au incercat sa impuna reglementari care sa limiteze emisiile de oxid de azot, care sunt in schimb mai mari, dar producatorii au gasit modalitati de a le respecta doar pe hartie.

Citeste si:
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți, 25 ianuarie, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”O...
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de oameni din aparatul administrativ pentru...