O masina de 100.000 de dolari a ramas in pana la teste (Video)

Sambata, 10 Martie 2012, ora 11:57
3977 citiri
O masina de 100.000 de dolari a ramas in pana la teste (Video)
Foto: news.consumerreports.org

Fisker Karma, o masina electrica hibrid de lux, care costa mai mult de 100.000 de dolari, a ramas in pana la testele Consumer Reports.

Fisker Karma, care costa 107.000 de dolari, a esuat in mijlocul unor teste ale Consumer Reports, exact intr-un moment in care producatorul sau avea cel mai putin nevoie de acest lucru, fiind necesara imbunatatirea imaginii sale in ochii publicului, transmite Forbes.

Consumer Reports a asteptat 16 luni pana sa cumpere masina, la pret intreg, asa cum face pentru toate modelele pe care le testeaza.

Publicatia s-a bucurat de masina Fisker Karma, un hibrid electric, numai pentru cateva zile, insa, si pentru circa 300 de kilometri, inainte ca aceasta sa cedeze, in perimetrul de teste.

Intr-un comunicat postat pe site-ul sau, joi, Consumer Reports a precizat rezultatele neplacute ale testului, notand ca este prima oara cand se intampla ca o masina sa nu mai poata fi condusa inainte de a se finaliza toate verificarile initiale.

Astfel, soferii au vazut luminile de la bord aprinzandu-se de cateva ori, dupa care au auzit un sunet de avertizare specific unei defectiuni.

La scurt timp dupa acest eveniment, masina a refuzat sa raspunda la comenzi si a fost incarcata pe o platforma si transportata.

Consumers Reports cumpara in jur de 80 de masini pe an.

Compania Fisker Automobile are probleme din ce in ce mai mari, dupa scoaterea modeului Karma. Astfel, producatorul a fost nevoit sa suspende lucrul la cel de-al doilea model, Nina, in valoare de 50.000 de dolari, din cauza lipsei de fonduri.

Fisker Karma fusese numita cea mai interesanta masina din lume, de catre Wall Street Journal, in luna februarie.

Cea mai interesanta masina din lume

Masina este un hibrid de performanta, ce poate fi incarcat la priza. Are doua motoare electrice de cate 200 de cai putere, in spatele masinii. Pe langa acestea, are un motor de 270 de cai putere, care foloseste alimentarea cu benzina.

Fisker Karma are autonomie de aproape 80 de kilometri, folosind doar energia electrica, dupa o incarcare la priza. Viteza maxima ajunge la 200 de kilometri pe ora, iar acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se face in doar 6,3 secunde, concurand astfel cu un alt model electric, Porsche Panamera S Hybrid.

Producatorii spun ca au limitat viteza maxima pentru a nu supraincalzi bateriile, dar ca aceasta ar putea ajunge si pana la 270 de kilometri pe ora.

Timpul necesar pentru o incarcare completa la priza este de sase ore.

Fisker Automotive, producatorul masinii, are probleme financiare, dupa ce a imprumutat 169 de milioane de dolari de la Departamentul de Energie din Statele Unite ale Americii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#Fisker Karma drive test, #Fisker Karma esec teste, #Fisker Karma pana teste, #test drive masina electrica , #drive test