Cum sa alegi anvelopele de iarna?

Advertorial
Luni, 31 Octombrie 2016, ora 17:29
25247 citiri
Cum sa alegi anvelopele de iarna?

Anvelopele unui autoturism pot afecta atat siguranta, cat si placerea de a conduce. Si cum siguranta este prioritara, iarna care bate la usa ne cere staruitor sa montam cauciucuri de iarna la masina. Insa ca sa faci alegerea potrivita, e important sa te documentezi bine inainte.

Iata ce trebuie sa stii pentru a alege corect setul de anvelope de iarna:

In primul rand, atunci cand inlocuiesti anvelopele de vara cu cele de iarna trebuie sa iei in calcul un set complet de pneuri. Si asta intrucat toate cele patru anvelope de iarna trebuie sa fie identice, astfel incat ele sa raspunda la fel la manevre, pentru a nu afecta controlul autoturismului.

In cazul in care o singura anvelopa este deteriorata, e bine sa o inlocuiesti cu una de acelasi tip, de la aceeasi marca. Daca una dintre anvelope nu se potriveste cu celelalte montate pe autoturism, acest lucru va afecta siguranta ta la volan.

Atunci cand inlocuiesti pneurile cu un set nou de cauciucuri de iarna poti sa "incerci" branduri noi. Pe piata exista o multime de producatori de anvelope, astfel ca ai ocazia sa testezi si alte variante decat cele utilizate pana in prezent.

In magazinul online nexxon.ro ai posibilitatea sa iti alegi dintr-o gama variata de marci, de la cele mai renumite de pe piata, la cele mai putin cunoscute.

Specialistii Nexxon, cel mai mare distribuitor de anvelope si camere de aer din Romania, iti vor sta la dispozitie pentru consiliere profesionala.

Daca te intrebi ce dimensiuni trebuie sa aiba anvelopele, atunci tine cont ca acestea trebuie sa poata suporta greutatea autovehiculului. In cazul in care anvelopele sunt subdimensionate, acestea vor pune in pericol siguranta autoturismului. De aceea, inainte de a achizitiona cauciucuri de iarna, consulta cartea de identitate a vehiculului pentru a identifica dimensiunea corecta a anvelopelor.

Alege anvelope iarna care se potrivesc conditiilor de conducere cu care ai sansa sa te confrunti mai des in sezonul rece din zona ta. Spre exemplu, pentru cei care ruleaza in conditii grele de trafic, se recomanda profil mai agresiv.

Atentie si la etichetele UE ale anvelopelor. Acestea ofera informatii esentiale legate de consum, aderenta sau zgomot. Alegerea, spre exemplu, a unor anvelope iarna cu un randament ridicat al consumului de carburant va oferi un plus de autonomie si va reduce emisiile de dioxid de carbon. Iar anvelopele cu grad mare de aderenta pe carosabil umed se vor opri mai repede pe carosabil umed atunci cand se aplica frana totala.

Unde poti gasi cauciucuri de iarna bune? Nexxon iti ofera cea mai larga gama de anvelope, pentru toate tipurile de masini. Important este ca, la achizitionarea pneurilor, sa nu pornesti gandindu-te doar la banii pe care ii vei cheltui.

Trebuie sa pui pe primul plan siguranta ta si a celor pe care ii transporti cu autovehiculul pe care il conduci. De aceea, trebuie sa alegi cauciucuri performante si potrivite masinii tale. Pe termen lung, un set de anvelope ieftine nu inseamna deloc o economie, ci o cheltuiala in plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#anvelope iarna masini auto, #cauciurui iarna masini 2016 , #informatii auto