Ziare.com

Taxa de prima inmatriculare, modificata dupa model european

Luni, 18 Iunie 2012, ora 20:51

   

Taxa de prima inmatriculare, modificata dupa model european
Nivelul taxei de prima inmatriculare va fi reglementat, in acord cu normele si reglementarile europene, iar in luna iulie a acestui an vom avea o decizie finala in acest sens, a declarat, luni, ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, intr-o conferinta de presa.

"Taxa de prima inmatriculare este in analiza ministerului. Am avut trei grupuri de lucru care s-au concentrat pentru a gasi cele mai bune solutii astfel incat sa venim cu o decizie clara in fata cetatenilor privind taxa auto. In momentul in care vom finaliza pozitia, o vom prezenta Guvernului si o vom comunica public", a spus ministrul Mediului.

Aceasta a precizat ca se va merge pe o varianta in acord cu normele si reglementarile europene, insa va fi adaptata particularitatilor Romaniei.

"Vom avea o decizie finala in cursul lunii iulie. Nu vom reveni la prima varianta ci vom merge pe una in acord cu normele si reglementarile europene si o vom adapta in functie de particularitatile Romaniei (...). Acest nivel al taxei de prima inmatriculare a fost ratiunea pentru care o parte dintre romani s-au indreptat catre Bulgaria, nivel pe care noi vrem sa-l reglementam si care face obiectul acestor grupuri de lucru", a adaugat Rovana Plumb.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Din cele trei grupuri de lucru care lucreaza la taxa de prima inmatriculare fac parte, pe langa reprezentantii MMP si cei ai Ministerelor Economiei, Finantelor Publice, Registrului Auto Roman si ai Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

"Mesajul pe care l-am dat colegilor din grupurile de lucru este de a tine cont de faptul ca in Romania sunt 6 milioane de oameni care traiesc la limita saraciei si de aceea trebuie sa venim in sprijinul populatiei, pentru ca in zilele noastre masina nu este un lux. Este necesar sa avem un trai decent, iar unul dintre repere poate fi considerat si mijlocul de transport. Desigur, vom veni cu concluziile finale cand vom finaliza", a mai aratat Rovana Plumb.

Seful MMP a precizat ca taxa auto are un aport de 70% din bugetul Administratiei Fondului de Mediu, iar din acest buget se fac investitii pe diverse proiecte care pot fi considerate garantii pentru mediu.

"Pe de o parte aceste investitii pot sa conduca la crearea locurilor de munca, iar pe de alte parte vrem sa deblocam registrul plafonului national privind certificatele gazelor cu efect de sera, care in urma continuarii pocesului de tranzactionare pot aduce bani in cadrul bugetului Fondului pentru Mediu", a mentionat ministrul Mediului.

Taxa auto intrata in vigoare in luna ianuarie 2012, ce prevede reducerea acesteia cu pana la 25%, a fost mult mai atractiva pentru romani comparativ cu taxa auto din 2011, fapt reflectat in cresterea importurilor de masini second hand.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7009 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In ultimele rinduri...

...autorul articolului zice ca taxa 2012 este mai atractiva! Unde o vede domnia sa atractia nu vad. Mai ales ca o masina mai veche de 2007 nu mai poti sa o vinzi dupa noua taxa fara o taxa de poluare de mii de euro (mai mult decit pretul obtenabil). Deci noaua taxa 2012 va fi un dezastru daca va intra in vigoare cu aceasta prevedere...practic nimeni cu masini mai vechi de 2007 nu va mai putea sa-si vinda masina. Eu stiu ca o masina se poate exploata atit timp cit intruneste conditiile de la RAR. Nu se poate lua o taxa retroactiv. Daca se vrea taxa de poluare se poate instituio taxa auala suportabila pe fiecare masina in circulatie si functie de noxe.

 

APIA

Ce cauta APIA la sfatuirile cu legiuitorul ??? Interese private in cadrul legal ? O lege si o taxa care trebuie sa fie si pentru saraci sa fie dat-a de cei care vind masini noi ??? *** ca miroase urit

 

Nu inteleg de ce se mentine o taxa declarata ilegala de Curtea europ

de Justitie,taxa returnata de stat Tuturor celor care au actionat statul in judecata!?Astia de la mediu au un fix iar statul nu cistiga prin perceperea taxei cit pierde prin neimpozitarea anuala,timp de N ani a masinilor inmatriculate in alte state.

 

Cu acest lucru sint de acord !

aceasta taxa trebuie eliminata total !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor