Bugatti Galibier, o capodopera auto (Galerie foto)

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 18:19
5926 citiri
Bugatti Galibier, o capodopera auto (Galerie foto)
Foto: L\'Internaute

Bugatti 16C Galibier, un concept prezentat in secret, doar pentru privilegiati, la Salonul Auto de la Geneva, impinge limitele ideii de masina, in general, si de masina de lux, in special.

Bugatti 16C Galibier este combinatia perfecta si stralucitoare intre lux si putere, totul "decorat" cu un aer exclusivist, care fac din Bugatti 16C Galibier o adevarata bijuterie.

Bugatti 16C Galibier a pastrat fata clasica a marcii, cu gura de aer mare si farurile cu LED-uri. Aceasta este si singura asemanare cu predecesorul Veyron, restul masinii fiind un concept nou si original, scrie L'Internaute.

Bugatti 16C Galibier este un hatchback sedan cu patru usi. Designul caroseriei este inspirat de Bugatti Type 57S, conceputa de Jean Bugatti (fiul lui Ettore, creatorul brand-ului), iar ceea ce a iesit este un amestec spectaculos de neo-retro.

Caroseria este facuta din fibre de carbon si aluminiu, iar culoarea este "Black Atlantic", cel mai elegant negru. Dupa modelul masinilor vechi, capota se deschide in doua parti, care lasa sa se vada motorul cu 16 cilindrii, de 8 litri, supraalimentat de doua compresoare.

Pentru manevrabilitate maxima, conceptul Galibier a fost echipat cu transmisie integrala, frane si suspensii de ceramica speciala.

Galibier are patru puncte de evacuare, de fiecare parte. Si daca se gaseste cineva sa comenteze ca este prea mult, sa amintim ca modelul Bugatti Type 57 avea sase puncte de evacuare, pe fiecare parte.

Galibier combina intr-un mod greu de definit in cuvinte eleganta si sportivitatea, la care se adauga maximum de confort si aerul unei limuzine de lux.

Pentru decorarea interiorului au fost folosite esente de lemn rar si piele, dar si aluminiu si crom, iar detaliile si finisarea sunt perfecte.

Instrumentele de bord sunt asezate la mijloc, pentru ca toti pasagerii sa se poata bucura de performantele masinii. Vitezometrul este calibrat la 390 de kilometri pe ora, performanta demna de o masina de Formula 1.

Galibier are incorporat un ceas elvetian detasabil care poate deveni un ceas de mana sau de buzunar. Privilegiul este rezervat, evident, proprietarului. Pentru ceilalti raman fotografiile!

Bugatti Galibier este cea din urma demonstratie a unei marci celebre si dovada, care nu mai era necesara, ca Galibier este o masina cu totul si cu totul exceptionala.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Bugatti Veyron, #Bugatti 16C Galibier serie , #limuzina