Conceptul nebunesc de masina care se conduce singura: O mini-gradina in interior si multe functii high-tech (Video)

Duminica, 11 Decembrie 2016, ora 15:48
5692 citiri
Conceptul nebunesc de masina care se conduce singura: O mini-gradina in interior si multe functii high-tech (Video)
Foto: Rinspeed

Producatorul auto suedez Rinspeed a prezentat un concept nebunesc de masina care se conduce singura.

Proiectul, numit "Oasis", va fi lansat oficial la evenimentul Consumer Electronics Show (CES) ce va avea loc la inceputul lunii ianuarie, potrivit Business Insider.

Masina e dotata cu multe tehnologii SF, de la pilotul automat la ecranul ce poate fi controlat prin gesturi. Cei de la Rinspeed au publicat un videoclip demonstrativ.

Iata cele mai importante specificatii ale "Oasis":

- E un vehicul electric destinat sa fie folosit la comun. Calatorii il pot gasi prin intermediul unei aplicatii de ridesharing, care arata utilizatorilor cate automobile sunt disponibile si unde pot fi gasite. De asemenea, iti permite sa alegi persoana cu care ai vrea sa imparti calatoria respectiva.

- Masina se conduce singura si are o viteza maxima de 130 km/h. Poate ajunge la 100 de km/h in 9,7 secunde.

- Iar pentru a fi demn de numele sau, vehiculul are un spatiu in spatele parbrizului ce poate fi folosit pentru a cultiva plante.

- Poti ajunge la mini-gradina prin intermediul unei ferestre cu touchscreen care iti permite sa modifici temperatura si circulatia aerului in habitaciclu.

- Masina are un display curbat cu rezolutie 5K, care practic inlocuieste tavanul si geamurile si primeste comenzi vocale si facute prin gesturi.

- Poti asculta muzica sau te poti uita relaxat la un film, iar volanul se poate transforma intr-un suport de pahare. De asemenea, ii poti atasa si o tastatura.

- Daca iti place sa conduci, autovehiculul are si optiunea de a intra in modul manual.

- Atunci cand iei volanul in maini, pe ecran iti apare traseul de urmat, precum si ghidaje video si audio ca sa te ajute cand faci viraje sau manevre periculoase.

- Pentru o masina electrica, atatea optiuni high-tech inseamna ca are nevoie de o resursa suplimentara de energie fata de baterie. Iar asta vine de la panourile solare montate in partea de deasupra.

- Si ca tot veni vorba de baterie, atunci cand ramai fara "combustibil", un robot iti aduce o noua baterie cand ai nevoie. Iar tot ce trebuie sa faci este sa o lasi si pe cea veche si sa o pui pe cea noua, care se monteaza aproape instantaneu.

Ramane insa de vazut ce este in stare sa faca conceptul dezvoltat de Rinspeed, iar cel mai bine se va vedea la CES 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#concept inedit masina conduce singura, #concept gradina masina conduce singura , #masini care se conduc singure
Comentarii