Cea mai nouă mașină concepută de Audi: „Acesta este ceea ce numim lux progresiv” VIDEO

Miercuri, 11 August 2021, ora 09:04
7927 citiri
Cea mai nouă mașină concepută de Audi: „Acesta este ceea ce numim lux progresiv” VIDEO
Modelul decapotabil dispune de un ampatament adaptabil, care îşi poate modifica dimensiunile în funcţie de modul de conducere FOTO Youtube (captura)

Cel mai nou vehicul concept al Audi este un model electric decapotabil cu un aspect sinistru, numit Skysphere, care îmbină tehnologii de tipul Batmobile cu caracteristici de design agresive şi elemente de lux, transmite CNBC.

Modelul decapotabil dispune de un ampatament adaptabil, care îşi poate modifica dimensiunile în funcţie de modul de conducere, cabină digitală cu volan retractabil şi pedale proiectate să se retragă atunci când automobilul se conduce singur.

"Acesta este ceea ce numim lux progresiv. Aceasta nu este o maşină, ci mai degrabă un dispozitiv de experienţă", a declarat marţi Henrik Wenders, şeful Audi, în timpul unui eveniment media pentru prezentarea digitală a vehiculului.”

Conceptul reprezintă ceea ce Audi crede că ar putea realiza, probabil, în a doua jumătate a acestui deceniu, deoarece pivotează către vehiculele electrice şi autonome, potrivit oficialilor companiei. Audi intenţionează să ofere exclusiv vehicule electrice până în 2033, după introducerea ultimului său vehicul cu motor cu ardere internă în 2026.

Compania a spus că Skysphere este conceput să se conducă singur, dar că nu poate face acest lucru în acest moment.

Nu este clar cât de fezabil ar fi un vehicul care îşi poate schimba dimensiunile pentru un model de producţie.

Autonomia vehicului electric este de aproximativ 310 mile, potrivit Audi.

Wenders a spus că mărcile auto, precum Audi, trebuie să se gândească la ceea ce ar putea fi posibil cu vehiculele electrice, chiar dacă tehnologiile avansate, cum ar fi ampatamentul reglabil, s-ar putea să nu fie la ora actuală.

În afară de tehnologii, vehiculul semnalează o nouă direcţie de design pentru marca de lux deţinută de Volkswagen.

Gael Buzyn, şeful studioului de design Audi din Malibu, a declarat că ”o mulţime de elemente” ale maşinii vor fi incluse în viitoarele vehicule de serie.

Directorii Audi au spus că vehiculul reuneşte în esenţă ”două vehicule într-unul”.

Primul este un automobil decapotabil cu conducere agresivă, capabil să atingă 60 mph (96,56 km/h) în aproximativ patru secunde.

Al doilea este un autoturism care se va conduce singur şi se va extinde cu aproximativ 10 inci (25 cm) pentru o cabină mai mare şi mai confortabilă.

”Nu este doar un studiu de proiectare, ci un concept care ne arată, intern şi extern, ce este posibil”, a spus Wenders.

Maşina a fost prezentată marţi pentru 2021 Monterey Car Week din California, un festival de maşini de lux care include prestigiosul salon auto Pebble Beach Concours d’Elegance.

Skysphere este primul dintr-o nouă familie de vehicule concept axate pe schimbarea Audi de la maşini la ”dispozitive de experienţă”.

Al doilea vehicul, numit Grandsphere, este programat să fie dezvăluit pe 1 septembrie, urmat de Urbansphere în prima jumătate a anului 2022.

Termenul ”sferă” este menit să simbolizeze spaţiul interior al vehiculelor pentru şoferi şi pasageri, potrivit Audi.

"Aceste maşini concept au un nou design care în cele din urmă reimaginează interiorul, habitaclul, ca centru al vehiculului, şi nu mai subordonează experienţa pasagerilor de cerinţele tehnologice", a arătat compania într-un comunicat.

Producătorii de automobile folosesc în mod obişnuit vehicule concept pentru a evalua interesul clienţilor sau pentru a arăta direcţia viitoare a unui vehicul sau a unei mărci.

Quarterly Report - Editia 4

Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică în Grecia. Noile reguli îi dau peste cap pe șoferi chiar înainte de concedii
Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică în Grecia. Noile reguli îi dau peste cap pe șoferi chiar înainte de concedii
Șoferii de mașini electrice, hibride sau alimentate cu gaz petrolier lichefiat (GPL) trebuie să respecte noi reguli pentru a le fi permis transportul cu vehiculele pe feribot, în Grecia....
Inovație revoluționară: S-a inventat baterie pe bază de sodiu care se poate încărca în câteva secunde
Inovație revoluționară: S-a inventat baterie pe bază de sodiu care se poate încărca în câteva secunde
Cercetătorii de la Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) au realizat un avans major în tehnologia bateriilor, care ar putea aborda una dintre principalele preocupări ale...
#audi, #masini, #masini electrice, #masini de lux , #masini de lux
Comentarii