Cele mai scumpe masini de serie din lume

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 00:12
9040 citiri
Cele mai scumpe masini de serie din lume

Exista multe masini luxoase pe care muritorii de rand nu si le permit, insa in topul acestor autoturisme sunt unele de-a dreptul exclusiviste, iar pretul lor este ametitor.

Si nu este vorba despre modele speciale, ci despre cele mai scumpe masini de serie care sunt in prezent in vanzare, potrivit unui top realizat de Esquire.

Pe primul loc se afla, detasat, Bugatti Chiron, aceasta bijuterie fiind accesibila doar unui numar extrem de mic de oameni, din cauza pretului de 2,6 milioane de dolari pentru fiecare model.

Un motor de 8 litri in 16 cilindri este exact ce trebuie pentru 1.500 de cai putere, care pot duce masina pana la o viteza de 420 de kilometri pe ora, insa pe vitezometru se poate citi "310 mph", adica in jur de 500 de kilometri pe ora.

Aceasta este masina pentru cei care, potrivit sursei citate, isi masoara rezervele de bani in termeni de PIB.

Topul celor mai scumpe masini - sume halucinante ce au intrat in istorie

Locul urmator este ocupat de Koenigsegg Regera, cu un pret estimativ de 1,9 milioane de dolari. Si aceasta masina este vanduta intr-un numar extrem de limitat, doar 80 de exemplare fiind puse la vanzare.

In suedeza, "Regera" inseamna "a domni", iar masina are 1.489 de cai putere, fiind cu adevarat un membru al elitei hiper-masinilor. O ajuta si motorul dublu de 5 litri in V8, precum si trei motoare electrice. Mai trebuie spus faptul ca poate ajunge la viteza maxima de 400 de kilometri pe ora in doar 20 de secunde.

Top 10 al celor mai scumpe masini din lume

Pe locul trei in acest top este Hennessey Venom GT, cu un pret de 1,2 milioane de dolari. Masina poate ajunge la o viteza de 435 de kilometri pe ora. Vestea buna pentru cei care vor sa cumpere acest autoturism este ca firma a produs 29 de modele si nu a vandut nici macar jumatate dintre ele.

Iata topul celor mai scumpe masini din lume

Urmatoarea masina in acest top este un model de Rolls-Royce Phantom, care costa mai putin de jumatate de milion de dolari. In acest clasament al celor de la Esquire nu lipsesc marci luxoase precum Bentley, Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, McLaren, Land Rover Ranger Rover si Mercedes - AMG, cea mai "ieftina masina" avand totusi un pret de peste 200.000 de dolari.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...