Cea mai buna masina din lume: Tesla Model S

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 11:43
9178 citiri
Cea mai buna masina din lume: Tesla Model S
Foto: cnet.com

O celebra companie americana din domeniul auto a desemnat masina electrica Tesla Model S cea mai buna la toate categoriile, ea fiind desemnata anul trecut cel mai sigur automobil, in urma testelor efectuate.

O companie destul de mica a avut initiativa construirii acestui model de masina care i-a impresionat pe specialisti si este tot mai dorita de soferii din intreaga lume, scrie cnet.com. Masina este diferita de alte modele din clasa ei, reusind sa se impuna.

Superlative la toate categoriile

Publicatia "Consumer Reports" a desemnat aceasta masina cea mai buna, in anul 2014, la toate categoriile. Specialistii care au testat-o au avut numai cuvinte de lauda in legatura cu masina electrica a companiei Tesla.

Totul impresioneaza la acest automobil. Acceleratia, directia si interiorul ei (care poate avea chiar un al treilea rand de scaune) sunt doar cateva dintre argumentele care impun modelul electric conceput de cel care conduce Tesla, Elon Musk.

Inovatiile pe care la aduce aceasta masina sunt numeroase. Compania "Consumer Reports" a testat in total 260 de masini pentru a ajunge la aceasta decizie. Aproape toate functiile ei sunt controlate prin intermediul ecranului de tip touchscreen cu diagonala de 7 inchi.

Numeroase optiuni la dispozitia soferului

Soferul are acces la Internet, masina neavand emisii poluante si asigurand o calatorie fara zgomot care sa fie auzit in interior. In plus, incarcarea bateriei, care dureaza doar cinci ore, reprezinta un alt avantaj al masinii electrice construite de Tesla.

Proiectul construirii acestei masini a inceput in urma cu 11 ani, ea ajungand pe piata in iunie 2012. Veniturile companiei au fost initial mici, dar ele sunt tot mai mari, Tesla anuntand in mai 2013 primul trimestru in care a inregistrat profit.

Ambitia lui Elon Musk este de a scadea pretul masinii electrice, astfel incat ea sa fie cumparata de oameni din toate categoriile, nu numai de catre cei cu multi bani. Planurile sale de dezvoltare sunt mari, un prim pas fiind construirea unei noi fabrici de baterii in SUA, ceea ce ar putea duce la scaderea pretului acestui automobil.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Tesla Model S, #cea mai buna masina, #masina electrica bani pret, #tehnologie masini electrice , #masini electrice
Comentarii