Cele mai asteptate masini "verzi" ale anului 2011

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 08:24
1242 citiri
Cele mai asteptate masini "verzi" ale anului 2011

Cererea de automobile care nu polueaza este din ce in ce mai mare si aproape fiecare producator auto din lume are deja un astfel de model printre cele oferite la vanzare.

Iar anul 2011 este unul dintre cei mai bogati daca ar fi sa analizam numarul de masini eco lansate. In randurile de mai jos, cele mai importante cinci masini "verzi" ale anului 2011.

Nissan Leaf

Probabil una dintre cele mai asteptate masini ale anului 2011 a fost Nissan Leaf (Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family car). Hatchback-ul cu cinci usi a castigat numeroase distinctii de la lansarea sa, care a avut loc oficial in decembrie 2010. Insa vanzarile au luat startul la inceputul lui 2011.

Leaf foloseste un motor electric de 80 kW (110 CP) si 280 Nm, care transmite puterea catre rotile din fata, alimentat de la un pachet de baterii litiu-ion de 90 kW.

Nissan Leaf consuma 765 kilojouli per kilometru sau echivalentul a 2,4 litri de combustibil fosil/100 kilometri. Leaf are nevoie de 9,9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, viteza sa maxima este de 150 km/h, iar autonomia de 175 km, conform masuratorilor New European Driving Cycle.

Chevrolet Volt/Opel Ampera

In America se vinde ca Chevrolet Volt, insa europenii il stiu dupa numele Opel Ampera. Singura diferenta intre ele e legata de design si nu de partea tehnica.

Este vorba despre un vehicul plug-in hibrid electric construit de General Motors, declarat de EPA (United States Environmental Protection Agency) cel mai eficient automobil compact din Statele Unite. Poate parcurge 40-80 kilometri in modul exclusiv electric, iar autonomia sa totala este de 610 km. Consuma echivalentul a 2,5 litri/100 km in modul exclusiv electric, 6,4 in cel exclusiv pe benzina si 3,9 litri/100 km in modul mixt.

Chevrolet Volt foloseste un pachet de acumulatori de 16 kWh/45 Ah ce poate fi incarcat prin conectarea masinii la o priza obisnuita de 120-240 V. Motorul electric care propulseaza masina produce 111 kW (149 CP) si un cuplu maxim de 368 Nm. De asemenea, cand ramane fara energie, masina este ajutata de un mic motor cu combustie interna, aspirat natural, de 1,4 litri (80 CP), folosit pe post de generator pentru a mari autonomia lui Volt.

Citeste mai multe despre Cele mai asteptate masini "verzi" ale anului 2011 pe Green Report.

Citeste si:
Rareş Bogdan a fost reconfirmat ca prim-vicepreşedinte al PNL. Cine sunt ceilalţi trei adjuncți importanți din echipa lui Florin Cîţu
Rareş Bogdan a fost reconfirmat ca prim-vicepreşedinte al PNL. Cine sunt ceilalţi trei adjuncți importanți din echipa lui Florin Cîţu
Europarlamentarul Rareş Bogdan a fost reconfirmat în funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL duminică, 26 septembrie, la Consiliul Naţional al partidului, după ce a câştigat în faţa lui...
Şefa DSP Bucureşti, despre acuzația că a măsluit datele incidenței COVID: "N-am alocat cazurile din lipsă de personal, dar nu le-am ascuns"
Şefa DSP Bucureşti, despre acuzația că a măsluit datele incidenței COVID: "N-am alocat cazurile din lipsă de personal, dar nu le-am ascuns"
Medicul Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti, a comentat afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu privind nealocarea a 4.000 de cazuri de COVID-19. Acuzația fostului...
Sursa: Ziare.com