Creste apetitul romanilor pentru masinile electrice, dar sunt in continuare prea scumpe pentru buzunarul nostru

Duminica, 27 August 2017, ora 13:46
4045 citiri
Creste apetitul romanilor pentru masinile electrice, dar sunt in continuare prea scumpe pentru buzunarul nostru
Foto: Arhiva Ziare.com

Vanzarile de masini electrice in Romania au crescut cu 24% in primele 7 luni ale anului, insa acestea raman la un nivel redus fata de alte tari europene, in ciuda programului guvernamental Rabla Plus, care ofera un tichet de 10.000 de euro la achizitionarea acestui gen de automobile.

Cel mai bine vandut model ramane BMW i3. In perioada ianuarie-iulie 2017, in tara noastra au fost cumparate 23 de exemplare, cu 4 mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit statisticilor consultate de Profit.ro.

De asemenea, cota sa de piata in randul masinilor electrice achizitionate de romani a scazut de la 50% la 36,5%.

Renault Zoe - o masina ieftina, comparativ cu altele - a inregistrat in perioada mentionata vanzari de 18 unitati, fata de 7, anul trecut.

Mercedes B Class, model ce va iesi din productie, a fost cumparat de 14 romani, iar versiunea electrica a Volkswagen Golf a avut 3 clienti.

Celelalte modele electrice care au mai inregistrat vanzari in perioada ianuarie - iulie 2017 au fost Mitsubishi Miev (4) si VW Up (1).

Masinile electrice inca nu sunt la mare cautare in tara noastra, din cauza pretului ridicat pentru puterea noastra de cumparare. De exemplu, pretul unui BMW i3 porneste de la 37.000 de euro, iar VW Up de la 25.650 euro. Si chiar daca ar fi folosita subventia de la stat, data prin Rabla Plus, de 10.000 de euro, costurile sunt in continuare ridicate.

#vanzari masini electrice, #modele masini electrice, #masini electrice Romania , #masini electrice
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Este adevarat ca asta va lipseste teribil, masina electrica, yachtul