Electromobilul care desfiinteaza benzina, motorina si accizele

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 19:30
7248 citiri
Electromobilul care desfiinteaza benzina, motorina si accizele

Producatorul californian de masini ecologice "Tesla" prevede cresterea vanzarilor de masini ecologice cu 50% in acest an estimand ca, dupa ce obtinuse deja un record cu cele 6.892 masini vandute in ultimul trimestru din 2013, va vinde in 2014 cel putin 35.000 unitati.

Strategia comerciala a firmei are in vedere atat plasarea acestei productii in SUA, cat si in Europa sau China, ambele zone fiind foare receptive la mijloacele de transport ecologic, fara emisii de CO2, chiar daca acestea sunt incomparabil mai scumpe, scrie La Tribune.

Energia verde costa scump

Ele raman scumpe chiar daca statele in cauza, dornice sa incurajeze energia verde, le mai scutesc de unele impozite si chiar de accize.

Ca sunt scumpe, nu incape nicio indoiala de vreme ce firma lanseaza numai modele de lux, capabile sa satisfaca exigentele clientior cu pretentii.

Asa cum s-a anuntat, noul model al grupului, Tesla-S, este deja disponibil in Europa la pretul de 59.000 euro. Acest model are 300 CP si o autonomie de 390 km, indicator de mare importanta in cazul automobilelor electrice. Un alt model are autonomia de 500 km, un motor de 420 CP, aspect si facilitati de mare lux, dar se ofera la 81.000 de euro. Ustura la buzunar.

Preturile nu sunt deloc modeste, dar trebuie sa tinem seama pe de o parte de luxul oferit, iar pe de alta parte de faptul ca peste tot in lume pretul elecromobilelor este mult mai piperat decat al obisnuitelor limuzine cu caburanti.

Vanzarile pentru Europa au inceput in Franta, unde grupul Tesla si-a deschis un centru de desfacere la Gennevilliers, iar ulterior un al doilea la Aix-en Province.

Automobile de lux

Intre timp, grupul si-a asigurat centre de vanzare in Belgia, Olanda, Germania, Norvegia si urmeaza sa se extinda treptat in intreaga Europa, sau o buna parte a ei, contand ca succesul electromobilului depinde de capacitatea implantarii sale pe un teritoriu cat mai vast, permitand o buna organizare a alimentarii cu energie, respectiv incarcarii sau schimbarii acumulatorilor.

Firma a actionat energic asupra principalelor probleme care impiedica astazi expansiunea electromobilelor: autonomia limitata a sursei de energie, necesitatea construirii de statii de reincarcare la distante comparabile cu actualele benzinarii si pretul ridicat privind achizitia masinii.

Acest din urma parametru n-are deocamdata alta solutie decat construirea automobilelor de lux, justitificate prin pretentiile simandicoase ale unor clienti.

Am zis deocamdata, pentru ca toate tipurile de automobile au fost scumpe in faza initiala, iar pretul a devenit accesibil numai in masura in care poductia devenea una de mare serie.

Incarcare gratuita

Chiar si astazi, numai firmele care reusesc sa produca serii mari le obtin cu costuri scazute, iar modelele Dacia sunt un exemplu in acet sens. Este probabil ca asemenea viitor le asteapta si pe elecromobile.

Problema autonomiei limitate n-are insa alta solutie, decat amenajarea a cat mai numerase statii de reincarcare cu energie, amplasate pe toate drumurile, asa cum sunt raspandite actualele benzinarii. Daca a fost posibil pentru ele, n-ar trebui sa existe motive care sa impiedice plantarea unui mare numar de statii pentru schimbarea acumulatorilor.

In dorinta de a-si face activitatea mai atractiva, producatorul electromobilelor Tesla si-a popus sa ofere aceste servicii in mod gratuit. Va fi un interesant punct de atractie pentru clienti.

Este o oarecare diferenta intre factura pe care o platesti cand faci plinul cu benzina si acumulatorul pe care il incarci sau il schimbi gratis. Ar fi suficient, ca sa merite diferenta de pret, platit atat de piperat la achizitia masinii.

Ideea este ispititoare. Ramane de vazut daca se dovedeste si de durata.

Citeste si:
Benzina sintetică, invenția care ar scoate de pe piață mașinile electrice. Cât de fezabil este combustibilul etichetat "revoluționar"
Benzina sintetică, invenția care ar scoate de pe piață mașinile electrice. Cât de fezabil este combustibilul etichetat "revoluționar"
Un consorțiu format din giganți industriali din Germania, precum Porsche, Siemens, Enel sau Bosch investește în Chile în construirea unei fabrici care va produce combustibili sintetici....
Câte staţii de încărcare pentru maşini electrice sunt în România. Distanţa ca de la cer la pământ față de Olanda
Câte staţii de încărcare pentru maşini electrice sunt în România. Distanţa ca de la cer la pământ față de Olanda
Românii își doresc și cumpără mașini electrice, cel puțin aşa arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA). Și, oricum, fiind împinși de...
Sursa: Ziare.com