Ziare.com

Laszlo Borbely vrea statii de incarcare pentru masinile electrice, in mall-uri

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 23:20

   

Laszlo Borbely vrea statii de incarcare pentru masinile electrice, in mall-uri
"In UE exista putine tari pe ale caror strazi circula masini electrice. Am constatat cu surprindere acest lucru si, de aceea, daca facem eforturi pentru a sustine investitiile in masini electrice, putem sa fim in fata", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, in cadrul conferintei "Cresterea Economica Verde - premise pentru dezvoltarea durabila", organizata de ministerul de resort in colaborare cu Institutul European din Romania.

Referitor la sustinerea investitiilor in automobilismul electric, ministrul Mediului a precizat ca o problema importanta care trebuie rezolvata este cea a infrastructurii, Ministerul Mediului fiind, in acest sens, in discutii cu diversi parteneri, printre care si Renel.

"Deocamdata statii de incarcare a bateriilor urmeaza sa fie infiintate in mall-uri, urmand ca dupa aceea sa dezvoltam si alte tipuri de proiecte-pilot", a declarat pentru Green Report Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely a subliniat faptul ca vor fi acordate vouchere cumparatorilor de masini electrice - institutii publice sau persoane fizice. Voucherele vor avea o valoare de 25% din pretul masini, suma care nu va depasi insa 5.000 euro.

Citeste mai mult despre Laszlo Borbely: Statii de incarcare pentru masinile electrice, in mall-uri pe GreenReport.ro
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1381 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am vazut ca SUEDIA are masini electricre.

La oricare parcare au loc de incarcare cu prize instalate.

Soferul doar ridica capota, si cablul este intins la borna cu priza si cuplat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor