Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marile probleme si dezavantaje ale masinilor electrice

Luni, 15 Iulie 2013, ora 23:11
11411 citiri
Marile probleme si dezavantaje ale masinilor electrice
Foto: lerablog.org

In ciuda performantelor bune, masinile electrice nu au reusit sa se impuna pe piata in dauna celor clasice. Ele au mai multe dezvantaje care ii tin pe soferi departe.

In multe tari, guvernele ofera reduceri pentru achizitionarea de masini electrice, ele avand avantajul de a fi prietenoase cu mediul si de a reduce costurile consumului, scrie CBS News.

Exista modele foarte performante, cum ar fi noul Tesla Model S, insa pe piata se pot gasi si masini electrice mai ieftine, precum Nissan Leaf si Chevrolet Volt.

Specialistii in domeniu sustin ca masinile electrice inca nu beneficiaza de o descoperire majora in domeniu, care sa reduca costurile lor de productie si sa le faca mai accesibile pentru cumparatorii de rand.

Iata cateva dintre cele mai mari dezvantaje pe care ele le prezinta:

Tehnologia prea noua

Soferii obisnuiti cu vechile masini pe benzina sau motorina nu sunt invatati cu masinile electrice, fiind speriati de noua tehnologie.

In plus, cei care locuiesc in blocuri nu au la dispozitie un loc in care isi pot incarca masinile, acest lucru fiind posibil doar pentru persoanele care locuiesc la casa.

Autonomia limitata

Acesta este unul dintre cele mai mari dezvantaje ale masinilor electrice. Ele nu pot circula pe o distanta prea lunga fara sa fie reincarcate. De exemplu, Nissan Leaf are o autonomie de numai 128 de kilometri.

Tesla Model S poate circula pe o distanta de 426 de kilometri, insa chiar si aceasta distanta este insuficienta atunci cand mergi in vacanta.

Chevrolet Volt poate circula 64 de kilometri pe baterie si 547 de kilometri pe benzina, ea avand motor hibrid.

Incarcarea greoaie

O masina electrica se incarca greu, insa noile inventii in domeniu permit o incarcare de pana la 80% in doar 30 de minute. Cei de la Nissan au luat masuri si au instalat asemenea facilitati in reprezentantele lor de vanzari.

Totusi, sistemul public de reincarcare este abia la inceputul dezvoltarii sale.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#masina electrica motor hibrid, #consum benzina motorina, #pret masini nissan chevrolet tesla , #masini electrice