Masina electrica, pericol pentru pietoni

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 17:12
5215 citiri
Masina electrica, pericol pentru pietoni

Silentiozitatea masinii electrice reprezinta un pericol pentru pietoni, considera 53% din europeni, in timp ce 70% considera ca lipsa zgomotului constituie un avantaj pentru soferi.

Potrivit unui sondaj realizat de L'Observatoire Cetelem, 41% din italieni cred ca masinile electrice pot cauza accidente in trafic, iar 70% din francezi spun ca pietonii sunt in pericol din cauza masinilor electrice.

Iar 70% din persoanele intervievate de L'Observatoire Cetelem afirma ca este necesara resonorizarea automobilelor electrice.

Masinile electrice nu sunt poluante, insa, in cazul in care vor fi din ce in ce mai prezente in trafic, acest lucru nu se va petrece fara riscuri. Spre deosebire de masinile pe benzina sau motorina, automobilele electrice nu emit niciun fel de zgomot si nici vibratii.

In afara de zgomotul pneurilor pe sosea si cateva sunete emise de frane, masina electrica nu scoate niciun un sunet nici in interior, nici in exterior. La Paris, s-a inregistrat deja un accident produs de o masina electrica, o persoana fiind ranita. 70% din participantii la sondajul realizat de L'Observatoire Cetelem sustin ca este necesara resonorizarea artificiala, in exterior, a acestor autovehicule.

Unii specialisti propun, pentru securitatea pietonilor, instalarea unui sistem de radare care declanseaza starea de alerta in momentul in care masina electrica sesizeaza un obstacol.

Citeste mai multe despre Masina electrica, pericol pentru pietoni pe Green Report.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...