Masina electrica Tesla Model S, controlata de hackerii chinezi

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 18:05
6665 citiri
Masina electrica Tesla Model S, controlata de hackerii chinezi
Foto: inautonews.com

Hackerii chinezi au reusit sa preia controlul unor functii ale masinii electrice Tesla Model S. Reusita lor vine in urma unei provocari lansate recent la o conferinta tinuta in China.

Anuntul a fost facut de cunoscuta firma de securitate cibernetica Qihoo 360 Security Technology, premiul obtinut in urma acestei reusite fiind de 10.000 de dolari, scrie CNET. Hackerii au incercat sa compromita sistemul de securitate al masinii americane in timpul conferintei de profil SyScan +360.

Acestia au reusit sa controleze incuietorile, farurile, stergatoarele, trapa si claxonul masinii. Organizatorii evenimentului nu au oferit detalii privitoare la modul in care au reusit acest lucru. Unele informatii neoficiale arata ca ei au spart aplicatia de smartphone a producatorului auto Tesla.

Americanilor le-au fost oferite detalii in legatura cu aceasta patrundere in sistemul informatic al masinii, cei de la Tesla urmand sa remedieze totul. Compania a dat un comunicat in care a precizat ca nu a fost membra a conferintei din China, dar e de acord cu incercarile de descoperire a unor puncte vulnerabile prezentate de masina electrica Model S.

Specialistul in domeniu Charlie Miller este de parere ca e prea devreme pentru a ne putea edifica asupra riscului la care detinatorii acestei masini sunt expusi. Totusi, el nu este surprins de faptul ca s-a reusit asa ceva cu o masina Tesla.

"Nu cred ca multi oameni isi dau seama ca sistemele care ofera conexiuni de tip Bluetooth, navigatie sau radio au capacitatea de a controla aspectele fizice ale masinilor noastre, asa cum sunt incuietorile, vitezometrul si chiar franarea si directia", a adaugat el.

Cauza e data de dependenta tot mai mare pe care masinile o au de calculatoare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masina electrica tesla, #Tesla Model S, #Tesla control smartphone, #Tesla securitate , #masini electrice