Ziare.com

Masini hibrid sau standard - care sunt mai sigure in caz de accident?

de Livia Stroie
Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 10:04

   

Masini hibrid sau standard - care sunt mai sigure in caz de accident?
Masinile hibrid sunt mai sigure decat altele cu 25%, in caz de accident, insa sunt mai periculoase pentru pietoni, conform unui studiu realizat in Statele Unite.

Masinile hibrid, care se bazeaza pe motoare cu combustie electrica, se comporta mai bine in caz de accident, deoarece bateriile le fac sa fie mai grele decat cele care functioneaza cu benzina sau motorina, conform studiului realizat de Highway Loss Data Institute (HLDI).

"Greutatea e un factor important. Masinile hibrid sunt, in medie, cu 10% mai grele decat alte masini standard. Aceasta masa suplimentara le da un avantaj in accidente pe care alte masini nu il au", a spus Matt Moore, vicepresedinte al Institutului.

Acesta adauga ca rezultatele testelor au fost aceleasi, luand in considerare si factori care contribuie la gradul de siguranta al masinii, precum cine le conduce, cum si in ce conditii.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Testele au inclus 25 de masini hibrid, comparate cu alte 25 de masini standard, modele din 2003-2011. Masinile hibrid sunt insa mai periculoase pentru pietoni, atunci cand sunt implicate intr-un accident.

"Cand masinile hibrid functioneaza doar folosind electricitatea, pietonii nu le pot auzi cand se apropie, asa ca pot intra pe partea carosabila fara sa se asigure", adauga Moore.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1466 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor