Masinile electrice sunt riscante pentru pietoni - UE cere masuri

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 21:14

   

Masinile electrice sunt riscante pentru pietoni - UE cere masuri
Masinile electrice si cele hibrid trebuie sa faca zgomot, potrivit noilor reglementari ale Uniunii Europene, astfel incat sa fie mai sigure pentru pietoni, in special pentru cei cu probleme de vedere, potrivit Parlamentului European.

Europarlamentarii au convenit ca, in viitor, autovehiculele trebuie sa aiba montate dispozitive cu ajutorul carora sa produca un sunet similar masinilor cu motoare cu ardere, potrivit BBC.

Astfel, reglementarile prevad ca noile modele de autovehicule electrice si hibride vor trebui ca, pana in anul 2019, sa faca zgomot si toate noile masini electrice si hibride trebuie sa indeplineasca acest standard pana in anul 2021, termen care insa a fost considerat de unii prea indepartat, avand in vedere numarul tot mai mare de masini silentioase de pe strazi.

Europarlamentarii au votat si reducerea poluarii fonice, in cazul masinilor, utilitarelor, camioanelor si autobuzelor in urmatorul deceniu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3077 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
cata70
rank 2
Paradoxuri...
Adica se prefera poluarea fonica,nu?
Poate ar trebui si niste dispotive sa dea si miros de benzina / motorina arsa pentru a fi mai usor...simtite asemenea masini Sau sa fie vopsite toate masinile in culori stridente....
Utilizator sters
pai astia din UE au mai afirmat ca apa nu hidrateaza
asa ca Dumnezeu cu mila!
Melody_Gardot
rank 5
Da; ... si ce pericol au reprezentat pina acum,? ca sint milioane de
hibride pe sosea, care nu sint cu nimic mai periculoase decit celelalte vehicule care fac zgomot ??!!
Culmea ar fii ca producatorii de masini sa faca sunetul personalizat ca la telefoanele mobile si sa si-l poata activa fiecare dupa viteza si bunul plac.
RN
rank 5
Sigur va fi personalizabil...
Iți iei cea mai ieftină tăgirță da'i pui sunet de Ferrari, să moară dușmanii de invidie...:)
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor