Primul accident mortal cu o masina Tesla pe pilot automat: Soferul se uita la Harry Potter

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 10:58
19022 citiri
Primul accident mortal cu o masina Tesla pe pilot automat: Soferul se uita la Harry Potter
Foto: Captura YouTube

Soferul care a murit in masina electrica Tesla, in timpul unor testari, in luna mai, ar fi privit, cand a avut loc accidentul, un film din seria "Harry Potter".

Afirmatia a fost facuta de soferul camionului cu care masina Tesla s-a ciocnit. Frank Baressi, in varsta de 62 de ani, care nu a fost ranit in accident, a declarat pentru AP ca masina electrica circula si cu viteza foarte mare.

Potrivit acestuia, filmul inca se derula dupa accident. Soferul afirma ca nu a vazut imaginile, auzind doar sunetul, arata The Guardian.

Politia din Florida a declarat pentru Reuters ca in masina Tesla se afla un DVD portabil.

Accidentul in urma caruia a murit Joshua Brown, in varsta de 40 de ani, a avut loc cand masina electrica era pe pilot automat, pe o autostrada din Florida.

Tragicul eveniment a avut loc pe 7 mai. Un camion a virat la stanga in fata automobilului Tesla respectiv, aminteste NPR.org.

Nici pilotul automat si nici soferul nu au detectat manevra camionului si prin urmare nu s-a franat, astfel ca cele doua vehicule s-au ciocnit.

In acest caz, primul accident mortal care are loc in timpul testelor, cand masina e pe pilot automat, a fost deschisa o ancheta. Chiar daca un astfel de incident este "un dezastru" pentru companiile producatoare de masini, actiunile Tesla nu au scazut nici cu 1%.

Compania lui Elon Musk a transmis ca e primul accident mortal petrecut in cei circa 200 de milioane de kilometri parcursi de vehicule echipate cu sistem de pilot automat.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#sofer murit Tesla Harry Potter, #accident mortal teste Tesla, #ancheta sofer murit Tesla , #masini electrice
Comentarii