Romanii sunt tot mai atrasi de masinile "verzi". Au crescut vanzarile cu 185%

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 11:42
4826 citiri
Romanii sunt tot mai atrasi de masinile "verzi". Au crescut vanzarile cu 185%

Romanii au cumparat in acest an de doua ori mai multe masini ecologice noi (electrice 100% si hibride) comparativ cu anul trecut.

Din statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA) reiese ca romanii au cumparat, in primele cinci luni ale anului, 717 masini ecologice noi (electrice 100% si hibride), in crestere de aproape doua ori (+185%), comparativ cu aceeasi perioada din 2016, cand s-au inregistrat 251 de unitati comercializate.

De asemenea, conform sursei citate, in perioada ianuarie - mai 2017, comparativ cu primele cinci luni din anul anterior, ponderea autoturismelor "verzi" in totalul vanzarilor a fost de 1,6%, in Romania, iar comercializarea de masini electrice s-a dublat (+114,3%), in timp ce in cazul celor hibride s-a consemnat o crestere de 194,6%.

Totodata, potrivit sursei citate, in luna mai, au fost vandute 169 de masini electrice si hibride, in crestere cu 19,85%, in comparatie cu luna anterioara, cand s-au inregistrat 141 exemplare vandute.

Topul celor mai comercializate marci auto electrice 100%, in primele cinci luni ale anului:

  • Mercedes Benz (19 unitati)
  • BMW (16)
  • Audi (8)
  • Volkswagen si Volvo (cate 4 unitati)
  • Porsche (3)
  • Renault (1)

De asemenea, cele mai multe masini hibride vandute in Romania, din ianuarie pana in mai 2017, au fost inregistrate de Toyota (597 de unitati), urmata de Lexus (52), Kia (3) si Land Rover (2).

Statistica oficiala arata ca, la nivelul anului trecut, numarul autovehiculelor electrice si hibride noi vandute in Romania a fost de 1.183 de unitati, in crestere cu 138% fata de anul 2015. Din acest total, 167 de exemplare sunt autovehicule 100% electrice.

Ministerul Mediului a anuntat ca, incepand cu data de 18 mai 2017, persoanele fizice si cele juridice pot accesa Programele de stimulare a innoirii Parcului auto national - "Rabla Clasic" si "Rabla Plus".

Bugetul alocat pentru acest an in cazul programului "Rabla Clasic" se situeaza la 180 de milioane de lei, iar cel pentru "Rabla Plus" la 45 de milioane de lei.

Prin intermediul programului, valoarea ecotichetului acordat celor care vor sa-si achizitioneze un autovehicul nou 100% electric va fi, in acest an, de 10.000 de euro, iar pentru cele hibrid plug-in de 4.500 euro.

Citeste mai multe despre:

Citeste si:
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: AGERPRES
Comentarii