Ziare.com

Serviciu premium de car-sharing - 100% electric cu masini BMW, lansat in Constanta

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 16:55

   

Serviciu premium de car-sharing - 100% electric cu masini BMW, lansat in Constanta
Cetatenii sunt invitati de Primaria Constanta sa se bucure de vara tarzie strabatand pe jos strazile incarcate de istorie ale orasului, in perioada 16-22 septembrie, marcand astfel "Saptamana europeana a mobilitatii", perioada in care sunt organizate o serie de evenimente, fiind lansat totodata si un serviciu de car-sharing 100% electric.

Manifestarile au debutat, luni, cu Forumul de Mobilitate Urbana Durabila, in cadrul caruia primaria a prezentat masurile luate pentru incurajarea si facilitarea mobilitatii.

"Planul de mobilitate urbana durabila urmareste realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care sa promoveze dezvoltarea si care sa asigure o buna calitate a vietii. Sunt vizate: transportul in comun; transportul nemotorizat; intermodalitatea; siguranta rutiera urbana; transportul rutier, in miscare si stationar); logistica urbana; gestionarea mobilitatii; sistemele de transport inteligente", au mentionat reprezentanti ai Primariei Constanta, in cadrul forumului.

Tot luni, municipalitatea si o unitate bancara au lansat, oficial, primul serviciu de car-sharing 100% electric din Constanta, dupa ce sistemul a fost implementat in Bucuresti.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Noul model de furnizare de servicii de mobilitate din Romania - BCR eGo este oferit de o banca si utilizeaza exclusiv vehicule electrice premium - BMW i3, ce pot fi inchiriate.

"Saptamana aceasta, la nivelul municipiului Constanta se desfasoara mai multe actiuni ce se circumscriu participarii noastre in cadrul unui efort european de a incuraja mobilitatea, (...). Acest sistem de car sharing va intra usor, usor in stilul de viata al constantenilor si turistilor. (...) Masinile electrice in acest sistem de car sharing, alaturi de biciclete, de trotinete electrice, alaturi de mersul pe jos, pe care sper sa il incurajam din ce in ce mai mult sa devina un stil de viata. (...) Avem un proiect pentru 18 statii electrice, numar care se va adauga la statiile electrice deja existente pe raza municipiului Constanta", a declarat primarul Decebal Fagadau la lansarea proiectului.

Potrivit acestuia, constantenii si turistii care au masini electrice sau hibrid vor beneficia de parcare gratuita atat in Constanta, cat si in statiunea Mamaia.

Flota eGo poate fi accesibila tuturor posesorilor de card bancar, indiferent de banca emitenta si, conform initiatorilor proiectului, costurile variaza intre 20 de lei pentru 30 de minute si 1,3 lei pe minut.

In saptamana mobilitatii, pe 17, 18 si 19 septembrie, politistii locali vor organiza lectii de educatie rutiera si promovare a mobilitatii pietonale in trei unitati de invatamant constantene, iar pe 20 septembrie, elevii unei clase a Colegiului National Pedagogic "Constantin Bratescu" vor participa la o lectie de educatie rutiera in Parcul Arheologic, cand cei mici vor fi atat pietoni, cat si politisti.

Tot vineri, Primaria Constanta va relua campania "Alege autobuzul", zi in care toti angajatii institutiei se vor deplasa la serviciu cu autobuzul.

De asemenea, joi, vineri si sambata, intre orele 13:30 si 15:30, vor fi organizate tururi pietonale cu ghid in zona peninsulara a Constantei, promovand in acest fel cultura si mobilitatea urbana durabila.

Conform administratiei locale, evenimentele vor culmina duminica, 22 septembrie, cu restrictionarea traficului auto pe bulevardul Tomis - tronsonul cuprins intre Capitol si Palatul Administrativ - si organizarea unor activitati privind promovarea deplasarii pietonale, la care vor participa elevi, parinti si profesori de la mai multe unitati de invatamant, cluburi sportive, biciclisti.

Primul serviciu de car-sharing cu masini electrice se lanseaza azi in Romania si taxeaza la minut - iata tariful
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre car sharing electric Constanta
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3466 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor